A legdögösebb frizurák
Így kérd a fodrászodtól
Bizonytalan vagy, hogy melyik frizura áll jól? Képgalériánk segít, így elégedetten állsz majd fel a hajvágás után.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajvágást általában - főleg, ha új frizuráról van szó - gondos tervezgetés és lázas magazinlapozgatás előzi meg. Ha kiválasztottad az álomfrizurát, akkor már csak meg kell valósítani. Az eredmény azonban sokszor nem éppen a várakozásnak megfelelő. A fodrászszékből felállva pedig azon gondolkozhatsz, hogy mit rontott el a fodrász.

Ha nem szeretnél többet csalódni, akkor segítünk, hogy megtaláld, illetve meg is valósíthasd álmaid frizuráját.

A jó fodrász

Jó frizurát csak jó fodrász tud vágni, aki nem erőlteti rád az akaratát, de megmondja, ha a választott fazon vagy szín nem illik hozzád.

Egy jó szakember nem csak az arcod formáját, hanem a személyiségedet is figyelembe veszi a frizura kialakításánál, de természetesen ötleteiről időben értesít, és nemcsak akkor szembesülsz velük, amikor kikapcsolta a hajszárítót.

A fodrászhoz érkezz mindig határozott elképzelésekkel, de hallgasd meg a véleményét. Találd ki előre, milyen hosszt szeretnél, és mi az, amibe semmi esetre sem mész bele. 

Ne engedd, hacsak nem ez a kifejezett óhajod, hogy a legújabb trendek szerint, mintegy kísérletezésképpen rajtad gyakoroljon a hajszobrász. Nem ajánlott a rád bízom felkiáltás sem. Ha nem tudod, milyen hajat szeretnél, kutass addig, amíg meg nem találod.

A hajad

A frizurák, akárcsak a ruhák, minden egyes emberen másképp festenek. Hiába áll jól a barátnődnek vagy Scarlett Johanssonnak a göndör bubifrizura, lehet, hogy neked nem fog. Bízz a fodrászban, ha azt mondja, nem neked való az adott haj. A tömege meghatározó, és jó, ha tudod, hogy a divatfotókon és a vörös szőnyeges eseményeken bizony jó pár póttinccsel megtoldják a hírességek saját fürtjeit.

Nem csak a mennyiség számít, hanem a hajszálak minősége is. Ha ugyanis erőtlenek, vékony szálúak, akkor nem tartanak, és könnyen lelapulnak. Nagyon vékony szálú hajból nem érdemes rövid, tartást kívánó frizurát vágni, ahogyan a göndör, erős fürtök sem rendeződnek lágy lépcsőkbe.
 

Az arcod

Nem mindegy, hogy milyen az arcformád, kerek, ovális esetleg szögletes, ahogyan az is lényeges, hogy milyen magas a homlokod.

  • Kerek arc - Hogy az arcod nyúlánkabbnak tűnjön, válassz hosszú frizurát, vállig vagy tovább érőt. A frufru se legyen hangsúlyos, inkább fésüld oldalra.
  • Hosszúkás arc - Az állig érő haj, ha még egy picit kócos vagy göndör is, tuti választás.
  • Szögletes arc - Egy laza, lépcsőzetes frizura lágyíthatja a vonásaidat. Az aszimmetrikus vágás megtöri az éleket.
  • Ovális arc - Ha az arcod szabályos, akkor válassz az egyéniségednek leginkább megfelelő hajat, ugyanis mindegyik jól áll.
  • Ha a homlokod magas - Tompíthatod egy jól vágott frufruval.

Három színésznő, három típus

Hillary Swank - a fiús

Az erős, szinte férfias vonásokkal megáldott színésznő a rövid frizurától csak még fiúsabbnak tűnik. Esetében sokkal jobb választás a szépen eső, oldalt lépcsőzetesre vágott haj. A frufru tovább lágyítja a kétszeres Oscar-díjas színésznő vonásait, aki érdekes módon mindkét elismerést férfias szerepért kapta. Selma Blair hasonló típust képvisel, így neki is sokkal jobban áll a nőies frufru és a hosszú haj.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Katie Holmes - akinek minden jól áll

Katie szabályos arcformája bármilyen frizurát elbír, legyen szó leomló fürtökről, Kleopátra-hajról vagy sikkesen fiús vágásról. Ha az utóbbi mellett döntesz, arra mindig figyelj, hogy ne legyen túl rövid.

Kirsten Dunst - röviden jobb

A szőke színésznő azon kevesek közé tartozik, akiknek a rövid haj jobban áll, mint a hosszú. Míg az utóbbi jellegtelenné teszi az arcát, addig a rövid, de cseppet sem fiús frizura kiemeli természetes báját és kedves kis grüberlijeit.

OLVASD EL EZT IS!

hajszarito lead
  • hajápolás
  • hajdúsítás

Dús sörényt akarsz?

Ezt is szeretjük