Hidratál, kisimítja a bőrt, és csak 100 forintba kerül
Szeretnél hatékonyan leszámolni a ráncokkal és a bőrszárazsággal? Használd a dinnyét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat mindig a természetben kell keresni, nincs ez másként a bőrápolásban sem.

Nyáron a bőr az UV-sugárzásnak és a fokozott izzadásnak köszönhetően hamar vízhiányossá válhat, ami ráncok megjelenéséhez vezethet. Szerencsére a dinnyével hamar visszafordíthatod a folyamatot.

A görögdinnye

A görögdinnye áldásos egészségügyi hatásairól szinte ódákat lehetne zengeni, de a lédús, piros gyümölcs nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is csodákat tesz az emberrel. Nyáron a melegnek köszönhetően többet izzadunk, ami folyamatos folyadékpótlást igényelne, de sokan csak legyintenek erre. Ez nemcsak a szervezet számára jelent kockázatot, de a folyamatos hidratálás hiányában a bőr is könnyen vízhiányossá válik, és hamar elveszti egészséges színét és rugalmasságát.

A görögdinnye ilyenkor hathatós segítséget nyújt, hiszen 90%-ban vízből áll, de nem szűkölködik ásványi anyagokban sem, sok kalcium, nátrium, vas és foszfor található benne. A víztartalom segít a bőrt újból hidratálttá tenni, illetve eltüntetni az apróbb ráncokat, béta-karotin tartalmának köszönhetően pedig a dinnye sejtmegújító hatással is bír, ami leégés esetén különösen hasznos lehet.

Görögdinnyés pakolás

A görögdinnyét a legegyszerűbben egy kis mézzel összekeverve tudod felvinni az arcodra. Egy kisebb darabka gyümölcsöt villával törj össze, majd keverj hozzá - mennyiségtől függően - két-három evőkanál mézet. Kend fel az arcodra a pakolást, és egészen addig hagyd rajta, míg úgy érzed, teljesen rászáradt. Ekkor langyos vízzel öblítsd le, és végül használj hidratálókrémet!

A sárgadinnye

Ha már dinnye, nem szabad megfeledkezni a sárgadinnye bőrápoló hatásáról sem. A gyümölcs legfontosabb összetevője az A-vitamin, ami nagyon erős antioxidáns, így a bőr ráncosodását okozó szabadgyökök kiváló ellenszere.

A vitamin segít egyensúlyban tartani a bőr faggyúháztartását, ami kifejezetten hasznos, ha zsíros bőrrel rendelkezel, ugyanakkor a sejtek megújításában is szerepe van.

Egészséges bőr

A bársonyosan puha és sima bőr titka a megfelelő tápanyagokban rejlik. Ismerd meg ezeket!

Ezen kívül meg kell említeni a gyümölcs béta-karotin tartalmát, ami külsőleg alkalmazva jót tesz a megpirult bőrnek, ugyanis nyugtatólag hat és felfrissít. Nem véletlen, hogy a sárga húsú gyümölcsöt a kozmetikai ipar is előszeretettel használja.

Sárgadinnyés pakolás

Egy kisebb darab sárgadinnyét törj össze, és egy evőkanál natúr joghurttal vagy kefirrel keverj össze. Vidd fel a megtisztított bőrre - akár a dekoltázsodra is, bár ez esetben nagyobb adagot keverj be -, és hagyd rajta negyed órát.

Ennyi idő pont elég, hogy a gyümölcs kifejtse jótékony hatását, ezután mosd le, és kend be az arcodat a mindennap használt arckrémeddel. Ha pedig módod van rá, a bőrszépítés után edd meg a gyümölcs maradékát, hogy belülről is hasznosuljon.

Ezt is szeretjük