Csodaszép, térdig érő szoknyák tavaszra
A térdig érő szoknya minden testalkaton remekül mutat.

Dia

 	Derékhangsúlyos körszoknyák  	Egészen az ötvenes évekig nyúltak vissza a bájos körszabásért a tervezők, hogy ismét divatba hozzák a kevésbé hivalkodó, ám szupernőies sziluettet. A rafinált letűzésekkel ráncolt, közepesen terebélyes szoknyatípusok keskenyítik a vádlit, alaknyújtó hatásukat pedig a magasított, hangsúlyos derékrész is fokozza. Ha rövid, de kevésbé zömök lábakkal rendelkezel, félarasznyival a térded fölé lődd be a szoknyahosszt.

Derékhangsúlyos körszoknyák

Egészen az ötvenes évekig nyúltak vissza a bájos körszabásért a tervezők, hogy ismét divatba hozzák a kevésbé hivalkodó, ám szupernőies sziluettet. A rafinált letűzésekkel ráncolt, közepesen terebélyes szoknyatípusok keskenyítik a vádlit, alaknyújtó hatásukat pedig a magasított, hangsúlyos derékrész is fokozza. Ha rövid, de kevésbé zömök lábakkal rendelkezel, félarasznyival a térded fölé lődd be a szoknyahosszt.

Dia

 	Virágos tünemények  	Idén a kaotikus, gipsy és antik stílusú virágminták kerültek előtérbe, melyek a szoknyákat is behálózták. Ha nem szeretnéd, hogy a tarka színorgia kihangsúlyozza a télről megmaradt pluszkilóidat, vagy teltebbnek mutasson a valóságosnál, trükközz térdig érő szoknyafazonnal! Válassz lágy esésű, könnyű vászonból készült megoldást, mely játékos redőkkel hosszában megtöri az összemosódó mintákat.

Virágos tünemények

Idén a kaotikus, gipsy és antik stílusú virágminták kerültek előtérbe, melyek a szoknyákat is behálózták. Ha nem szeretnéd, hogy a tarka színorgia kihangsúlyozza a télről megmaradt pluszkilóidat, vagy teltebbnek mutasson a valóságosnál, trükközz térdig érő szoknyafazonnal! Válassz lágy esésű, könnyű vászonból készült megoldást, mely játékos redőkkel hosszában megtöri az összemosódó mintákat.

Dia

 	Ártatlan romantika  	A Lolita trend kapta fel a kislányos ártatlanságot sugalló, tüllhalmos és csipkézett szoknyákat, melyek térdig érő változatban szintúgy megjelentek. A nőies és bohém irányzatok is hamar lecsaptak az efféle modellekre, így bátran váltogathatod a stílusukat. Ráadásul a világos árnyalatok, a tüllrétegek és a csipkeszegők sem húzzák szét az alakodat, ha A-vonalú szabással és lenge redőkkel találkoznak.

Ártatlan romantika

A Lolita trend kapta fel a kislányos ártatlanságot sugalló, tüllhalmos és csipkézett szoknyákat, melyek térdig érő változatban szintúgy megjelentek. A nőies és bohém irányzatok is hamar lecsaptak az efféle modellekre, így bátran váltogathatod a stílusukat. Ráadásul a világos árnyalatok, a tüllrétegek és a csipkeszegők sem húzzák szét az alakodat, ha A-vonalú szabással és lenge redőkkel találkoznak.

Dia

 	Etno stílusban  	A virágok mellett a mexikói cikk-cakkos, a színes indiános, valamint a tekervényes népies motívumok éppúgy megjelentek a divat palettáján. Ezekkel a mintákkal általában óvatosan kell bánni, ám a lenge, térdig érő szoknyafazonokkal némileg kiküszöbölhető a szélesítő hatásuk. Egy kis trükközésre azonban szükséged lehet: a vízszintes minták helyett maradj az átlós irányba futó vagy V-alakzatba rendeződő díszítéseknél, esetleg válassz olyan megoldást, melyen fekete alapon pompáznak a cifraságok. Így nem tűnik majd terebélyesebbnek a csípőd.

Etno stílusban

A virágok mellett a mexikói cikk-cakkos, a színes indiános, valamint a tekervényes népies motívumok éppúgy megjelentek a divat palettáján. Ezekkel a mintákkal általában óvatosan kell bánni, ám a lenge, térdig érő szoknyafazonokkal némileg kiküszöbölhető a szélesítő hatásuk. Egy kis trükközésre azonban szükséged lehet: a vízszintes minták helyett maradj az átlós irányba futó vagy V-alakzatba rendeződő díszítéseknél, esetleg válassz olyan megoldást, melyen fekete alapon pompáznak a cifraságok. Így nem tűnik majd terebélyesebbnek a csípőd.

Dia

 	Gombos fazonok  	Ha alacsony vagy, de nem szívesen mutogatod a combodat, válassz magasított derekú, végiggombolós midiszoknyát, mely a hossza ellenére is megnyújtja a sziluetted. Ez a fazon a nőies, romantikus és vagány stílusvariációkban egyaránt megállja a helyét.

Gombos fazonok

Ha alacsony vagy, de nem szívesen mutogatod a combodat, válassz magasított derekú, végiggombolós midiszoknyát, mely a hossza ellenére is megnyújtja a sziluetted. Ez a fazon a nőies, romantikus és vagány stílusvariációkban egyaránt megállja a helyét.

Dia

 	Csípőben szűkített modellek  	Amennyiben nem mered bevállalni a szűk fazonokat, apró cselhez folyamodhatsz: a csípőcsúcstól bővülő, harang alakú kreációk legalább annyira szexisek, ráadásul ügyesen leplezik a valós szélességedet. Bár felül rátapadnak a vonalaidra, a térdig leomló, lágy anyagredőkkel egyensúlyba hozzák az arányaidat. Nőies, kellemes viseletet biztosítanak, és nemcsak a retró stílusokban kaphatnak helyet.

Csípőben szűkített modellek

Amennyiben nem mered bevállalni a szűk fazonokat, apró cselhez folyamodhatsz: a csípőcsúcstól bővülő, harang alakú kreációk legalább annyira szexisek, ráadásul ügyesen leplezik a valós szélességedet. Bár felül rátapadnak a vonalaidra, a térdig leomló, lágy anyagredőkkel egyensúlyba hozzák az arányaidat. Nőies, kellemes viseletet biztosítanak, és nemcsak a retró stílusokban kaphatnak helyet.

Dia

 	Térdig érő ceruzaszoknyák  	Nagy tévedés, hogy csak a nádszálvékony nők ölthetik magukra jó ízléssel a most divatos ceruzaszoknyákat. Bár igaz, hogy széles csípővel érdemes ellenállni a szűk fazonokkal párosuló élénk színeknek és mintázatoknak, de sötét tónusokban az arányosan telt homokóra típusok is bevállalhatják az efféle kreációkat. A magasított derékszabás optikailag meghosszabbítja a lábakat, a térdet takaró szoknyahossz pedig jótékonyan leplezi a húsos térdkalácsokat.

Térdig érő ceruzaszoknyák

Nagy tévedés, hogy csak a nádszálvékony nők ölthetik magukra jó ízléssel a most divatos ceruzaszoknyákat. Bár igaz, hogy széles csípővel érdemes ellenállni a szűk fazonokkal párosuló élénk színeknek és mintázatoknak, de sötét tónusokban az arányosan telt homokóra típusok is bevállalhatják az efféle kreációkat. A magasított derékszabás optikailag meghosszabbítja a lábakat, a térdet takaró szoknyahossz pedig jótékonyan leplezi a húsos térdkalácsokat.

Dia

 	Légies, könnyed rétegek  	Amennyiben színekre vágysz, de nem tökéletes az alakod, a leheletfinom anyagból készült, rétegelt szoknyákat ajánljuk a figyelmedbe. A könnyed anyagok és a lágyan lebbenő redők légiesebbé teszik a robusztus testalkatot, de természetesen vékonyabb idomokon is remekül mutatnak. Bár a vagány, hippis trendek is lecsaptak az efféle szoknyacsodákra, annyira kecsesek, hogy még a legbohémabb faramuci összeállítással sem lehet lelombozóvá tenni a nőies kisugárzásukat.

Légies, könnyed rétegek

Amennyiben színekre vágysz, de nem tökéletes az alakod, a leheletfinom anyagból készült, rétegelt szoknyákat ajánljuk a figyelmedbe. A könnyed anyagok és a lágyan lebbenő redők légiesebbé teszik a robusztus testalkatot, de természetesen vékonyabb idomokon is remekül mutatnak. Bár a vagány, hippis trendek is lecsaptak az efféle szoknyacsodákra, annyira kecsesek, hogy még a legbohémabb faramuci összeállítással sem lehet lelombozóvá tenni a nőies kisugárzásukat.

Dia

 	Húzott derékmegoldással  	Sokan azért idegenkednek a midiszoknyáktól, mert úgy érzik, a nagy anyagtöbbletben elvész az alakjuk, mikor épp kihangsúlyozni szeretnék. Erre cáfolnak rá a húzott derekú megoldások, melyek csatos pánttal vagy megkötővel hívják fel a figyelmet a karcsú derékvonalra. Ha nincsenek bomba lábaid, de alapvetően vékony vagy, ezek a fazonok ideálisak számodra.

Húzott derékmegoldással

Sokan azért idegenkednek a midiszoknyáktól, mert úgy érzik, a nagy anyagtöbbletben elvész az alakjuk, mikor épp kihangsúlyozni szeretnék. Erre cáfolnak rá a húzott derekú megoldások, melyek csatos pánttal vagy megkötővel hívják fel a figyelmet a karcsú derékvonalra. Ha nincsenek bomba lábaid, de alapvetően vékony vagy, ezek a fazonok ideálisak számodra.

Dia

 	Kockák és pöttyök  	Az ötvenes évekbe visszarévedő retró trendek szívesen játszadoznak nagy felületen is a kockás és pöttyös mintákkal, ám csak kevesen mondhatják el magukról, hogy ez a módi nem bántja az alakjukat. Ezen a fronton szintén segítségedre lehetnek a magasított derekú, térdig érő modellek, de ha alacsony vagy, a pliszírozott fazonokat éppúgy bevetheted. A bűbájos Lolita irányzat remek ötleteket adhat ahhoz, hogyan viseld az efféle darabokat.

Kockák és pöttyök

Az ötvenes évekbe visszarévedő retró trendek szívesen játszadoznak nagy felületen is a kockás és pöttyös mintákkal, ám csak kevesen mondhatják el magukról, hogy ez a módi nem bántja az alakjukat. Ezen a fronton szintén segítségedre lehetnek a magasított derekú, térdig érő modellek, de ha alacsony vagy, a pliszírozott fazonokat éppúgy bevetheted. A bűbájos Lolita irányzat remek ötleteket adhat ahhoz, hogyan viseld az efféle darabokat.

Ezt is szeretjük
Fotó: