Ezek a legerősebb házi szerek, ha kellemetlen szagokat áraszt a csizmád
A csizmás időszak sajnos nem kedvez a lábizzadásnak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A bélelt csizmák előkerültével akkor is problémát okozhat a lábszag, ha az év többi szakában nincs ilyen gondod. Érdemes beszerezned valamilyen lábdezodort, és rendszeresen használnod, így enyhíthetsz a kellemetlenségen.

Ahhoz azonban, hogy tökéletes eredményt érj el, a csizma belsejét is szagtalanítanod kell, hiszen ha ez nem történik meg, a tiszta zokni átveszi a rossz szagot. Mutatunk pár trükköt, ami segíthet.

Alkohollal a baktériumok ellen

A csizmák általában nem moshatóak, így más módot kell találnod a tisztántartásra. Kívül könnyű dolgod van, de belül már problémásabb a helyzet.

A szagtalanítás megelőző lépése a fertőtlenítés, hiszen a kellemetlen aromákat az izzadtság, illetve a fülledt közegben elszaporodott baktériumok okozzák.

Ehhez fogj egy tál vizet, önts bele 1 deci gyógyszertári alkoholt, majd márts bele egy puha rongyot, és alaposan csavard ki!

Ezzel alaposan töröld át a csizma belsejét, majd fordítsd fejre, és tedd meleg helyre, például a radiátor közelébe. Ha megszáradt, jöhet maga a szagmentesítés.

Szagtalanítás szódabikarbónával

A legjobb otthoni szagtalanító a szódabikarbóna, mert magába szívja a csizmából áradó kellemetlen aromákat. Szórj a csizmába egy-két púpos evőkanál szódabikarbónát, és hagyd benne egy éjszakán keresztül. Ha megoldható, tedd jól szellőző helyre, például az erkélyre, ez fokozza a hatást, de akkor is eredményes lehetsz, ha bent tárolod a csizmát.

Reggel szórd ki belőle a port, és ismét törölgesd át az alkoholos ronggyal a bélést: így maradéktalanul kijön a szódabikarbóna, és alaposan lefertőtleníted a lábbelit is.

Só és vanília

Nemcsak a szódabikarbóna, a só is hatásos szagtalanító szer, ráadásul a nedvességet is felszívja. Járj el ugyanúgy vele, mint az előző esetben, tehát szórd a csizmába, majd másnap távolítsd el. Mivel a sónak valamivel gyengébb a hatása, ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, használatával egyidejűleg érdemes vaníliaaromát csepegtetned egy vattapamacsra, és bedugni a cipő orrába éjszakára.

Ezt is szeretjük