4 nagyon ciki őszi divatbaki
Kövesd a trendet, de válaszd ki a neked megfelelő darabokat és az alakodhoz illő fazonokat. Elmondjuk, mi az, amit mindenképpen kerülj!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután 29 fokról majdnem mínuszba zuhant a hőmérséklet, elő kellett szedni a szekrény mélyéről a kabátokat, a meleg pulcsikat, és már nem lehet tovább halasztani a gardróbfrissítést sem.

Minden évszak kezdetekor újabb trendek jönnek be a megújuló régiek mellé. A rengeteg szuper összeállítás mellett sajnos a hibázás lehetősége is adott.

Néhány divatbaki, hogy kis képzavarral éljünk, soha nem megy ki a divatból, és vannak olyanok, melyeket az új trend hoz magával. Ha szeretnéd elkerülni a legnagyobb stílusbűnöket, akkor bánj óvatosan a legújabb divattal.

Bokacsizmát okosan

Kétségtelen, hogy a lábbelik terén a bokacsizma viszi a pálmát. Akad szűkebb és bővebb verzió, színes és egyszerű fekete, tűsarkú és lapos talpú.
Bár nagyon divatos, nem árt alaposan megnézni a vásárlásnál, hogy milyen fazont is választasz.

Az alacsony állású csizma sajátossága ugyanis, néhány kivételtől eltekintve, hogy összenyomja a lábat, mert elvágja a láb természetes ívét. Persze, ha Mihalik Enikőéhez hasonló hosszúságú lábakkal rendelkezel, akkor bármilyen lábbelit magadra húzhatsz.

Ha azonban rövidnek ítéled a lábaidat, esetleg kicsit vastagabbak, mint szeretnéd, akkor jól fontold meg, melyiket választod, amennyiben ragaszkodsz ehhez a fazonhoz.

Válassz alacsony állású, a lábadhoz simulót, ami épphogy a bokádig ér, és az sem árt, ha magas a sarka. A bővebb, magasabb fazonúak is jók lehetnek, ha a lábad hosszú, de nem éppen nádszálkarcsú. Amit mindenképpen kerülj, az a boka fölé érő, szűk változat.

Leggings

Bár sokan támadják, és elismert divatszakemberek szerint a leggings nem éppen szerencsés, nekünk tetszik. Úgy lehet benne nőies az ember, hogy közben nem fagy halálra. Lehet viselni szoknyával és kötött ruhával, sőt, bevállalósak hosszabb pulóverrel is felvehetik. És itt a hiba. Hogy kinek is kellene bevállalnia, és mit. A cicanadrág minden alkatra praktikus, de nem mindegy, mennyit és milyen lábakkal mutat belőle az ember. A leggings ugyanis nem javítja az alakot, csak kicsit diszkrétebb és kényelmesebb, mint a harisnyanadrág. Vastag combokra, nagy popsira nem ajánlott magában. A fényes, lakkhatású anyagokról nem is beszélve. Ezek kiemelnek minden egyenetlenséget, és optikailag hizlalnak.

Nem attól lesz szexi valaki, ha mindent kitesz, hanem attól, ha ízléssel öltözködik. Éppen ezért nem kell miniszoknyát választani, ha a combjaid vastagok.
 

Járni tudni kell

A cipősarkak lassan az egekbe emelik viselőjüket, idén ugyanis olyan magasak. A kilenc centis sarok már-már átlagosnak tekinthető.

A szexi tűsarkak megnyújtják a lábat és az alakot, nőiessé teszik az egész megjelenést. Bár nem a legjobb a lábfejnek és a vádlinak, sőt, még a csípőt is megterheli, szinte lehetetlen ellenállni neki.

Azonban nem mindegy, hogy viselője csetlik-botlik benne, vagy pedig vonul. Előbbi esetben senki nem arra figyel majd, hogy az illető mennyire nőies, hanem azért szurkol, hogy el ne essen. A tűsarkúban járást tanulni kell, bár vannak olyan szerencsések, akiknek ez magától jön. Nem szégyen, ha mosogatás közben viseled a legújabb csodacipőt, vagy abban mész teregetni.A most divatos platformos cipők, ha magasabb sarokkal is rendelkeznek, kényelmesebbek sima talpú társaiknál. Ha bizonytalan vagy, akkor válassz ilyet. Mindig csak olyan cipőt vegyél meg, amiben biztosan tudsz lépkedni. Nem kell gyorsan döntened, nyugodtan sétálgass a kiválasztott darabban az üzletben.

Itt a hűvös idő

Ahogy betört a szinte télies időjárás, úgy kerülnek elő a melegebb ruhadarabok is. A pulcsik és a kabátok mellett érdemes néhány trikót is megtartani a hidegebb időkre. Míg nyáron szexi lehet az elővillanó, barna csípő, addig a hidegben inkább hátborzongató.

Mindig jó, ha az időjárásnak és az évszaknak megfelelően öltözködsz. Ha valaki nagy, trendi sálba burkolja magát, bokamelegítőt húz, ám középtájt semmi sincs, ami óvja, könnyen nevetségessé válhat.

Ha szeretnéd felhívni karcsú derekadra a figyelmet, akkor húzz egy rövidebb és egy hosszabb, színben harmonizáló felsőt, így a találkozásuk felkelti majd a figyelmet.

Ezt is szeretjük