Kevesen tudják, melyik vitaminra van szükség ráncok és a pattanások ellen
Nemcsak az immunrendszert erősíti, de segít megszüntetni a leggyakoribb bőrproblémákat is.

noi arc tukorben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legfontosabb vitamin a C-vitamin, vagyis más néven L-aszkorbinsav. Azt szinte mindenki tudja, hogy a szervezetnek hatalmas szüksége van a pótlásra a betegségek megelőzése érdekében. Van azonban valami, ami már kevésbé ismert ezzel a sokoldalú összetevővel kapcsolatban. 

Kevesen tudják, hogy a bőr is fokozottan igényli, különösen a változékony tavaszi időjárásban. Pedig számos problémára nyújt egyszerű, gyors és hatékony megoldást.

Csodaszer a bőrnek a C-vitamin

- A C-vitamin egy igazi ezerarcú csodafegyver a bőrápolásban, hiszen azon túl, hogy növeli a kollagéntermelést, csökkenti a ráncok mélységét, valamint késlelteti az újabbak kialakulását - mondta el Oláh Róbert, a Natics natúrkozmetikai termékcsalád vezető fejlesztője. Mindamellett, hogy csökkenti a pigmentfoltokat, rugalmasabbá teszi a bőrt, és üdébbé, ragyogóbbá varázsolja az arcot.

c vitamin

A szakértő szerint napkárosodott, igénybevett arcbőrre kifejezetten ajánlott a magas koncentrátumban C-vitamint tartalmazó kozmetikai termékek használata. 

- A stressz, a helytelen életmód és a környezetszennyezés káros hatásai egyaránt megmutatkozhatnak a bőrön, de a C-vitamin hatékonyan fel tudja venni ellenük a harcot, az eredmény pedig magáért fog beszélni - tette hozzá a szakértő. Felhívta a figyelmet arra is, hogy magas koncentrátumban és megfelelő, tiszta formában látványosan, rövid idő alatt kifejti hatását, érdemes ezért szérumok formájában bevinni a bőrbe. Így feszesíti az arcbőrt, szebb, üdébb bőrképet eredményez, csökkenti a ráncok láthatóságát, enyhíti az aknét, illetve az egyéb bőrgyulladásokat. Mindezek mellett elhalványítja a hegeket, az elszíneződéseket, valamint rendszeres használat esetén hatékonyan lép fel a hiperpigmentáció ellen.

Természetes ránctalanítók

Ha feszesebbé szeretnéd tenni az arcodat, és csökkenteni szeretnéd a barázdák mélységét, akkor nézz körül a konyhában, mert ott is jó néhány ránctalanító összetevőt találsz. Mutatjuk a leghatásosabbakat, és azt is, hogyan használd őket.

Ezt is szeretjük