Ingyen van, de bizonyítottan fiatalabb lesz tőle az arcod - Nem az alvásról van szó

Simábbá és feszesebbé teszi a bőrt, méghozzá rövid idő alatt.

Arctorna fiatalít
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Rengeteg apróságot tehetsz azért, hogy sima maradjon az arcod, de a már kialakult ráncok is csökkenthetők néhány trükk bevetésével. Készíthetsz szuper, olcsó pakolásokat, odafigyelhetsz az étkezésre, krémezheted és radírozhatod az arcod - ezek mind-mind hozzájárulnak a fiatalos bőrhöz.

Az arctorna, amit, bár kevesebben alkalmaznak, gyorsan látható eredményeket hoz, hiszen az arc izmainak is szüksége van edzésre. Most egy kutatás is bizonyította a jótékony hatásait.

Tudományosan alátámasztott: fiatalít az arctorna

A Northwestern Egyetem tudósai egyik kísérletük során az arctorna fiatalító hatását vizsgálták. 45 és 60 év közötti nőket kértek fel arra, hogy iktassanak be a napi szépségrutinjukba egy egyszerű, otthon is könnyen elvégezhető gyakorlatsort húsz héten keresztül. Az idő letelte után bőrgyógyászok bevonásával nézték meg a változásokat, és arra jutottak, hogy az alanyok három évvel fiatalabbnak tűntek a rendszeres arctornának köszönhetően.

Emily Poon, a kutatás egyik közreműködője elmondta a JAMA Dermatology-nak, hogy ez a technika teltebbnek tűnő bőrt, feszesebb arcot és jóval fiatalosabb külsőt eredményez. Az évek múlásával az izmok elvékonyodnak, lazábbá válnak, ami miatt az arc egy kissé megereszkedik. De, ha erősebbek és nagyobbak az edzésnek köszönhetően, akkor sokkal teltebb lesz arc, és határozottabbnak látszódnak a vonások.

Így csináld otthon!

Szerencsére könnyedén elsajátíthatod a ránctalanító, fiatalító mozdulatokat, és otthon bármikor végezheted a gyakorlatokat. Még az idődből sem vesznek majd túl sokat igénybe, mert már napi öt-tíz percnyi arcedzés is gyorsan látható eredményeket hoz. Gary Sikorski, a Happy Face Yoga, valamint a kutatás közreműködője megosztotta a leghatásosabb technikákat. Bár az igaz, hogy biztosan nagyon viccesen nézel majd ki, miközben csinálod őket, garantáltan megéri belevágni a furcsa tornába.

A cikk az ajánló után folytatódik

A következőket kell tenned egymás után az arccsont körüli terület feszesítéséért:

  • nyisd ki a szádat, és formálj belőle O-alakot;
  • a felső ajkadat húzd le az alsó és a fogaid elé;
  • mosolyogj erősen, hogy feszüljenek az izmok az arccsontodnál, és tartsd meg így;
  • tedd az ujjaidat lágyan az arccsontodhoz, aztán lazítsd el az arcizmaidat, majd feszítsd meg újra;
  • ismételd meg a gyakorlatsort egymás után hússzor.

További, kiegészítő gyakorlatok a fiatalos arcért:

  • mosolyogj erőteljesen úgy, hogy ne látszódjanak a fogaid;
  • szorítsd össze az alsó és felső ajkaidat.

Ha meg szeretnéd nézni, hogyan is működnek a gyakorlatok a valóságban, akkor ezen a videón megteheted, mert a fentiekhez hasonlóan hatásos mozdulatokat mutat be.

Ezt is szeretjük