6 biztos tipp a bőrgyógyásztól az aknémentes bőrért

Egy kis odafigyeléssel egyszerűen megelőzheted az akné kialakulását, de el is űzheted.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Sajnos nem csupán kamaszkorban jöhetnek elő a bőrön a mitesszerek, pattanások. Ezek nem csak zavarók, de ha nem megfelelően vannak ellátva, továbbterjednek, és maradandó nyomot is hagyhatnak az arcodon.

Összegyűjtöttünk néhány szakértőtől származó tanácsot, amiket ha megfogadsz, hamarosan nem kell félned az aknétól.

Ne nyomkodj!

Bármilyen nehéz is, ha pattanás jelenik meg az arcodon, próbáld megállni, hogy kinyomd, ugyanis ez a legrosszabb, amit tehetsz.

Ha saját kezűleg, otthoni körülmények közt kezded gyötörni a puklit, az még több akné megjelenéséhez vezet, és még csúnya gyulladást is okozhatsz vele. Ha ez le is lohad, szinte biztos lehetsz benne, hogy heg marad majd a helyén.

Türelem

Vannak olyan anyagok, amik klinikailag bizonyítottan hatásosak az akné ellen. Olyan kozmetikumot válassz, aminek összetevője a benzoil-perxid vagy a szalicilsav. Ám ezeknek a termékeknek is idő kell ahhoz, hogy kifejtsék jótékony hatásukat - adj nekik legalább hat hetet.

Ha azonban ez alatt az időszak alatt nem tapasztalsz semmiféle változást, a szakember szerint nálad valószínűleg nem alkalmas a készítmény a helyzet javítására, ezért érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, aki majd személyre szabott terméket ír fel neked.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A korai beavatkozás kulcsfontosságú

Ha célzottan kezeled a pattanást, azzal csökkentheted az élettartamát néhány napra, de ez nem garancia rá, hogy máshol nem fog megjelenni.

Ezért ne csak az érintett területet kezeld, hanem az egész arcot, és nagyon fontos, hogy már a korai stádiumban elkezdj intézkedni, mert attól, hogy máshol nincs jelen a pattanás, a bőr még hajlamos rá.

Tarts mértéket!

Mint mindenhol, az akné elleni hadjárat esetében is fontos, hogy ne ess át a ló másik oldalára. Ha túlzásba viszed a pattanástalanító kozmetikumok használatát, kiszárítod a bőröd, és nagyon durva esetben még égési sérüléseket is okozhatsz. Mindig tartsd be a készítményen feltüntetett előírásokat, annyiszor és olyan mennyiségben alkalmazd a terméket, ahogyan az a csomagoláson szerepel. A végén használj olajmentes hidratálót.

Ne stresszelj!

A legjobb módja a pattanások elkerülésének az, ha stresszmentes életmódot folytatsz, még ha néha nehéz is nyugodtnak maradni.

Fontos, hogy mindig találj módot a pihenésre és a kikapcsolódásra, mert a stresszhormonok növelik a bőr faggyútermelését, ami a pórusok eltömődéséhez vezet.

Megfelelő tisztítás

Ha nem hagyod, hogy eltömődjenek az arcodon a pórusok, elejét veheted az akné kialakulásának. A sminket - amit talán pont a mitesszerek elfedésére használsz - mindig próbáld meg maradéktalanul eltávolítani. Moss arcot minden reggel és este, és ha sportolsz, akkor edzés után is. Naponta egyszer, különösen a smink eltávolítása után, használj arctisztító gélt vagy tonikot.

Ezt is szeretjük