Nagy tavaszi blézer-körkép
A blézer lehet kabát, lehet pulóver, lehet ing - nélkülözhetetlen, örökzöld ruhadarab, mely egész egyszerűen nem hiányozhat a szekrényedből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A blézer öltöztet, pótol, melegít, véd, karcsúsít, magasít, csinosít, vagy éppen vagányabbá, szebbé, elegánsabbá, nőiesebbé, sportosabbá tesz. Egy ruhadarab, mely képes öt másikat is helyettesíteni.

Felveheted meleg pulóverre, és akkor kabát, vagy póló fölé, és akkor pulóver, kis topon hordva pedig ing. Ha szoknyához hordod, akkor kosztüm, ha pedig farmerhoz, akkor dzseki.

Egyszóval blézer nélkül nem szabad nekiindulni a tavasznak, de még a hűvösebb nyári estéken is kiválóan használható.

Sportos, laza

A sportos és laza szabású blézerek szinte mindenhez és minden alkatra jól illenek. Különösen nagy divat lesz idén a dupla soros gombolás.

De ha még ezt is szeretnéd egy kicsit megbolondítani, akkor olyat válassz, melynek szabása lefelé bővül, és csak háromnegyedes ujja van.

Sőt, megjelentek a rövidujjúak is. Igazán retro stílus, és a hiedelmekkel szemben szélesedő szabása miatt jól áll azoknak is, akiken van egy kis deréktáji felesleg.

Amennyiben cipzárral választod, akkor inkább farmerrel hordd, szoknyához és elegánsabb anyagokhoz a gombos vagy a megkötős blézer való. Az anyagok közül a nehézvászon a nyerő, csak akkor vegyél kordot, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá.

A színek változatosak. Nyugodtan újíts be színes vagy fehér blézereket is. A minták is szóba jöhetnek, de arra figyelj, hogy ne hatalmas lapulevelek legyenek rajta, legyen inkább halszálkás vagy apró kockás. A nagy minták különösen előnytelenek, ha alkatod kerekebb, mert optikailag megnövelnek.

Elegáns

Az elegáns blézer, mióta világ a világ, a nők szekrényében biztosan megtalálható. Egy szép blézer képes egy egyszerű szoknyából is kosztümfélét varázsolni, ráadásul remekül variálható. Jó halásznadrággal, bermudával, szoknyával, de akár farmerrel is. Sőt! Az elegáns blézereket hordhatod nagyon laza alsóruházattal. Vedd fel szakadt farmerhez, tornacipőhöz, vagy akár egy bokamelegítő-szoknya kombinációhoz. Ideje újítani ebben is: attól, hogy valami fekete és karcsúsított, nem feltétlenül csak színházba veheted fel.

Az elegáns blézereknél különösen – bár igazából mindegyiknél – figyelj oda a gallérra. A gallér ugyanis nem csak egy darab anyag, ami a nyakad körül van, hanem nagyon is fontos és hangsúlyos szerepet kell, hogy kapjon az ingeken, kabátokon és a blézereken. Legyen kemény és nagy, és kizárólag nagy galléros vagy teljesen gallér nélküli inget vegyél alá. Ha vagányra szeretnéd venni a figurát, akkor pedig hajtsd is föl, és dobj fel egy jó napszemüveget is.

Felejtsd el végre az egyszínű és a fekete blézereket. Nem csak a szín tehet valamit elegánssá, válassz fehéret, barnát, kéket, vagy akár még harsányabb színeket. Csak arra figyelj, hogy egyszerre ne vegyél magadra kettőnél – maximum háromnál – több színt.

Bőr

A bőr blézer tulajdonképpen nem is annyira blézer szabású – hacsak nem szeretnél úgy kinézni, mintha még mindig bölcsészkarra járnál -, sokkal inkább kabát vagy dzseki.

A rövid szabású dzsekiknél a legmenőbb, ha bomber szabást választasz: gumis ujj, gumis derék, cipzár. Itt is nagyon fontos, hogy milyen a gallér. A bomberhez nem illik a szögletes szélű gallér, figyelj, hogy le legyen kerekítve.

Ha mégis inkább blézeres szabást szeretnél, akkor az semmiképpen ne legyen rövid. Ha egy bőrkabátnak karcsúsított a dereka, akkor az minimum a combod tetejéig érjen le, és legyen szögletes a gallérja.

Ezt is szeretjük