Ez a szezon egyik legdivatosabb frufruja - A nőies, franciás fazon szépen lágyítja a vonásokat

A szezon kedvenc frufruja egy ’60-as éveket idéző fazon, melyet Jane Birkin színésznő és modell frizurája inspirált.

birkin frufru cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A frufru már évek óta újra hódít, idén tavasszal és nyáron pedig egy ’60-as éveket idéző fazon a lett a legdivatosabb: a Birkin-frufrunál nincs most menőbb.

A színésznő, énekesnő és modell, Jane Birkin inspirálta vágás lezser, mégis nagyon nőies, szépen keretezi az arcot, és lágyítja a vonásokat.

A szezon legdivatosabbja a Birkin-frufru

Jane Birkin a ’60-as évek igazi ikonja volt. A brit sztár nemcsak tehetségével, hanem szépségével és stílusával is felhívta magára a figyelmet. A divatvilág rajongott érte, és egy véletlen találkozásnak köszönhetően az egyik leghíresebb luxusmárka, a Hermés egy táskát is készített neki, amit ma már a világ legnehezebben kapható, legdrágább retiküljei közt tartanak számon. 

A sokáig Párizsban élő angol híresség remekül ötvözte a brit és a francia sikket ruháin, valamint frizuráján egyaránt. Szinte védjegyévé vált a hosszú, enyhén kócos hatású haj, amit kissé ritkított, tincsekben leomló, szemöldök alá érő, szélfútta hatású frufruval tett még csinosabbá. Ez az a fazon, ami az idei szezonban újra óriási kedvenc lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

A homlok közepénél kissé rövidebb, oldalra hosszabbodó vágás az Instagramon és a TikTokon is hódít, a fodrászok és az influenszerek is sorra posztolják retró hatású frizurájukat. A kulcs az óvatosan tépett hatás, ami akár szárítás nélkül is remekül áll.

Nagy előnye, hogy lágyítja a vonásokat, és elfedi a homlokot, így szögletes, hosszúkás arc vagy magas homlok esetén is kitűnő választás. Leginkább hosszú és félhosszú hajhoz választják a legtöbben, de akár egy bobhoz is szuperül mutat.

Nincs hozzá szükség egyenesítésre, sok formázásra, így azok is bátran voksolhatnak mellette, akiknek kissé rakoncátlanabbak a tincseik.

A franciás hatású frufru valóban rendkívül sikkes, így aki egy kis frizuraváltáson gondolkodik, érdemes ezt a fazont is számításba vennie, ha úgy érzi, passzol a stílusához.

Ezek a nyár legdivatosabb frizurái

Idén nyáron is rengeteg különböző, nőies frizura hódít, melyeket érdemes szemügyre venned, ha úgy érzed, megújítanád egy kicsit a hajadat a forró szezonra. Az egyenes bob és lob még mindig sikkes, a trendeket azonban leginkább a tépett, kócos, szabálytalan vágások és a frufruk uralják.

Ezt is szeretjük