Állítsd meg a biológiai öregedést!

Az öregedés lassítható, ha odafigyelsz magadra. Egy apró trükkel pedig éveket fiatalodhatsz. Próbáld ki az arcmasszázst!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy idő után a bőr már nem tudja olyan egyszerűen elrejteni az elhanyagolt ápolás vagy a túl kevés alvás tüneteit, mint korábban. A korosodás biológiai folyamata ugyan nem állítható meg, de tehetsz a bőr korai öregedése ellen.

Arctornával és masszázzsal tovább megőrizheted a bőr frissességét és simaságát.

Tornáztasd az arcot!

Miért tagadnád meg az arcodtól azt, amit a feszes test érdekében magától értetődően megteszel - vagyis az edzést? Csupán a mimikáért 57 izom felel. Ezek az izmok közvetlenül hatnak az arckifejezésre. Az irharétegbe ágyazódnak, és közvetlenül a bőrfelszín alatt helyezkednek el.

Ha ezeket az izmokat egyformán veszed igénybe, feszesek lesznek, és jó lesz a vérellátásuk. Ilyenkor az arcszín rózsásan üde. A lusta izmok azonban elsatnyulnak, a következmény pedig: megnyúló vonások.

Bizonyos izmok állandó, túlzott igénybevétele ellenben kemény vonásokban és mély vonalakban mutatkozik meg. Az arctorna serkenti a bőr anyagcseréjét, üdébbé teszi az arcszínt, és tovább feszesen tartja a vonásokat.

Így gyakorolj!

  • Napi tíz perc arctréninget építs be az ápolási programodba.
  • Kezdetben érdemes tükör előtt gyakorolni. Később aztán már máshol is tökéletesen el tudod majd végezni a gyakorlatokat, például főzés vagy teregetés közben.
  • A megfeszítés 10 másodpercig tart, majd ugyanennyi ideig pihentesd az arcizmokat.
  • Ismételd a gyakorlatokat négyszer-ötször, majd hétről hétre egyre többször.

Arc-edzésterv

Feszes nyak és toka

Ezzel a gyakorlattal kisimíthatod a nyak ráncait, és életre keltheted a fáradt bőrt.

Ülj egyenesen, és nyújtsd felfelé az álladat. A szádat tartsd zárva, és csak a felső ajkaddal mosolyogj. Ezzel egyidejűleg tedd az egyik kezedet a nyak tövéhez, és finoman húzd lefelé a bőrt. A fejedet annyira hajtsd hátra, hogy érezd a nyakizmok húzódását egészen az álladig.
A gyakorlat második része a toka ellen irányul.
Belégzéskor nyújtsd ki a nyakadat felfelé, és az álladat ezzel együtt told hátra, három másodperc múlva pedig engedd el. Eközben lassan lélegezz ki.

A száj edzése

Az ajak ábécéje megemeli a szomorú szájzugokat, és lágyítja az ajakráncokat.
Túlzottan artikulálva ejtsd ki a következő magánhangzókat: a, e, i, o, u. Közben az izomzatban húzódást fogsz érezni, de ez így normális. Minden hangot addig húzz el, amíg a levegő tart.

A homlok simaságáért

Tedd a mutatóujjadat a szemöldököddel párhuzamosan a homlokra. Húzd lefelé az ujjadat, a szemöldököt pedig felfelé. 10 másodpercig tartsd a mozdulatot. Kis szünetekkel ismételd a gyakorlatot tízszer. Tartsd ezt a pozíciót, közben a szemöldököt rövid, apró mozgásokkal húzd felfelé, amíg rendkívüli feszülést nem érzel.

Az arc feszesítése

Fújd fel az arcodat. Szorítsd ökölbe a kezedet, és enyhén nyomd felfelé az orcákat. Fújd ki a levegőt, majd kezdd elölről.
Az alábbi gyakorlat a szájszél és az orrcimpa melletti és alatti ráncokat simítja ki. A szádat nyisd hosszú ó hangra, közben próbáld meg az orrodat felfelé húzni, a felső ajkat pedig ellentétes irányba. Ha mindent helyesen csinálsz, akkor az orrod mellett érzel húzódást.

Táskás szemek ellen

Ujjaiddal formálj félkört a szemek köré úgy, hogy a mutatóujjad a szemöldök fölött, a hüvelykujj pedig a szemek alatt, az arccsonttal párhuzamosan helyezkedjen el. Húzd lefelé a hüvelykujjadat, és kacsints. Kicsit pihentesd a szemeidet, majd ismételd meg.
 

Cikkünk a Ráncok nélkül című könyv segítségével készült.

Tanácsadó könyv a fiatalság és a szépség megőrzésére a legjobb ötletekkel: hogyan kölcsönözhetsz arcodnak új frissességet, hogyan tüntetheted el a kisebb szépséghibákat, mint a pattanás vagy a kellemetlen pihék, és hogyan védekezhetsz a korai ráncok ellen. Bővebben megismerheted a kozmetikusok által alkalmazott modern fiatalító módszereket. Olvashatsz arctornáról, hatékony masszázsokról és shiatzu-technikáról, lépésről lépésre. Megismerheted a legújabb, kozmetikusok által alkalmazott fiatalító technikákat.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük