Benőtt szőrszálak, izzadás, bőrkeményedés

Biztos megoldások

Szabadulj meg a legkínosabb szépségproblémáktól, melyek megkeserítik a nyarat!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nyáron mindenki jobban odafigyel a megjelenésére, hiszen több a szabad bőrfelület. Emiatt a problémák is megszaporodnak, hiszen a ruha nem takar mindent. Olvasd el cikkünket, hogy elkerüld a legkínosabbakat.

Begyulladt szőrszálak

A simaság ma már kötelező, és, ha nem is vagy a brazil fazon híve, a területet biztosan rendben tartod, akár a párod, akár a bikini kedvéért. Ha nem szeretsz sokat foglalkozni a szőrtelenítés kérdésével, akkor valószínűleg gyantával szabadulsz meg a nemkívánatos szőrszálaktól. Bár valóban hosszabban tart az eredmény, ha szőrtüszőstül irtod ki, előfordulhat, hogy a növekvő szálak a bőr alá fordulnak, és begyullad a terület.

A legjobb, ha nem utólag orvoslod a problémát, hanem megelőzöd. Ha a bőr megvastagodott, akkor könnyebben eltéved a szál. Szőrtelenítés előtt alaposan radírozd át a bőrt. Használj sót és tusfürdőt, mert az olajos radírok használata miatt a gyanta nem ragad meg a felületén.

Ha sok a gyulladt szőrtüsző, egy ideig válts át borotvára. Soha ne nyomkodd és kapargasd, mert hegek képződhetnek. Ilyenkor szintén a testradír segíthet, de alapos áztatás után. Lehet, hogy azonban az is elég, ha meleg vizes borogatást teszel rá, így a bőr felpuhul, és magától felfakad a gyulladt pont.

Izzadságfoltok

Bár nem a legmelegebb nyarunkat éljük, bizony előfordulhat, hogy a metrón vagy a villamoson kapaszkodva foltot látsz a hónaljadnál. Az izzadás természetes, az optimális testhőmérséklet nem tartható fenn nélküle. De természetesen zavaró lehet, ha extrém mértékben izzadsz.

A túl erős izzadás hátterében, ha valóban szélsőséges mértékű, betegségek, illetve hormonzavar is állhat. Ha semmi nem segít, akkor keresd fel orvosodat!

A zsálya közismerten izzadásgátló hatású. Vegyél hetente kétszer-háromszor fürdőt, és önts kétliternyi zsályateát a vízhez. Ez mérsékelni fogja az izzadást.

Hordj magadnál arclemosó vagy popsitörlő kendőt, így bárhol és bármikor fel tudod frissíteni magad. Az izzadságra nem érdemes dezodort kenni, mindig csak tiszta bőrfelületen használj izzadásgátlót. A hintőpor is segíthet, mert felszívja a nedvességet, de vedd figyelembe, hogy könnyen összecsomósodik a hónaljban. Kerüld a műszálas anyagokat, mert nemcsak a kellemetlen szagokat fokozzák, de a szellőzés hiánya miatt pattanások is könnyebben alakulnak ki például a háton és a popsin.

Bőrkeményedés

A bőrkeményedés voltaképpen vészreakció, és arra figyelmeztet, hogy a láb egyes részei túl nagy nyomásnak vannak kitéve. De a nőket a legritkább esetben érdekli, hogy a szép cipő milyen károkat okoz a lábon. Azonban, ha a szandálban látszik is, már nem szabad csak legyinteni.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A legegyszerűbb, ha naponta átdörzsölöd a lábfejet, illetve a sarkat horzsakővel, utána pedig krémmel ápolod. Ha azonban ez nem elég, mert olyan vastag a kemény rész, bugyoláld be éjszakára. Kend be a bőrkeményedést zsíros krémmel vastagon, majd vizes borogatást tegyél rá, ezt burkold folpackba, és húzz erre zoknit. Hagyd rajta egész éjszaka, majd reggel dörzsöld át. Kétnaponta addig ismételd a műveletet, amíg el nem tűnik a bőrkeményedés.

Ezt is szeretjük