6 megoldás benőtt szőr ellen
Ha neked is meggyűlik a bajod a bőr alá forduló szőrszálakkal és a gyulladt szőrtüszőkkel, akkor kövesd tippjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az intim területek simasága ma már szinte kötelező. Éppen ezért bosszantó, ha a szőrszálak nem úgy viselkednek, ahogyan azt szeretnéd. Nem elég, hogy a bőr kipirul, ha pedig még érzékeny is, akkor viszket, de néhány szőrszál hajlamos a bőr alá fordulni, és gyulladást okozni. Mit tehetsz, hogy ez ne forduljon elő?

Borotva vs. gyanta

A borotválás gyors és praktikus, de sokaknál kínszenvedéseket okoz a kinövő szőrszál, viszket, és ég tőle a bőr.

Ha azonban gyakran okoz problémát a benőtt, bőr alá fordult szőrszál, akkor válaszd a borotvát. A gyanta és az epilátor ugyanis tövestül tépi ki, és sokkal mélyebbről kell az új szőrszálnak a felszínre jutnia, így nagyobb az esély, hogy elkalandozik.

Ha sok szőrtüsző gyullad be, akkor használj borotvát egy ideig - figyeld meg, néhány hét, és eltűnnek a befordult szőrök, illetve a piros faggyúmirigyek.

Előzd meg a bajt!

Mielőtt szőrtelenítesz, radírozd át a bőrt. Így megszabadulsz az elhalt hámsejtektől, és egy kicsit elvékonyítod a hámot. A szőrszálaknak így kisebb utat kell megtenniük a felszínig, tehát kisebb lesz az eltévedés kockázata is.

Az intim területeken azonban csak mechanikus hámlasztót használj, tehát semmiféle mesterséges kémiai peelinggel ne kezeld, mert itt a bőr nagyon vékony és érzékeny.

Hívd segítségül a csipeszt!

Ha látod a kis szőrszálat megbújni a bőr alatt, tegyél rá néhány percre meleg, nedves borogatást, hogy a bőr megpuhuljon. Ezután egy sterilizált tűvel vagy csipesszel rántsd ki. Fertőtlenítsd a helyét alkoholos arctonikkal.

Ha nem látod a szőrszálakat, ne keresgélj vaktában, inkább tegyél rá borogatást, amíg meg nem pillantod. Most már bevetheted a sterilizált tűt vagy a csipeszt, melyet fertőtlenítés kövessen.

A jó borotva titka

Bár olcsóbbak, az eldobható borotvák nem jók az intim területekre. Vészhelyzetben természetesen használhatók, de ne ezen spórolj. Szerezz be cserélhető fejű, többpengés változatot, mely kíméletes a bőrhöz. Ez egyenletesen vágja el a szálakat, nem tépi a bőrt, így kisebb a gyulladás kockázata is. Az intim területekre, mivel sok a hajlat, mindenképpen női borotvát használj, lekerekített szélei megakadályozzák, hogy elvágd magad. A lábadra viszont bátran használj férfiborotvát, az eredmény nagyon alapos lesz.

A legjobb az egyszerű, a szappancsíkos, kenőcsös, ápolókrémes, két irányba néző pengéjű, high-tech változatok nem biztos, hogy alaposan leszedik a szőrt.

A borotvahab

Sokan feleslegesnek tartják a borotvahabot, mondván, hogy a tusfürdő is ugyanolyan jó. Nagyon is tévednek. A dús habon jobban csúszik a penge, felpuhulnak a szőrszálak, így szebb lesz az eredmény. A tusfürdő ráadásul - szappantartalmánál fogva - szárítja a bőrt.

Soha ne használd más borotváját, még a pasidét sem. Nemcsak a bőrt fertőzheted el, de kórokozók juthatnak a nemi szerv nyálkahártyájára, onnan pedig a hüvelybe.

Borotválkozás utáni kezelés

A borotválkozást követően néhány percre tegyél nedves törülközőt a bőrre, így megpuhítod a szőrszálakat, és azok nem tudnak újra behatolni a bőrbe. Használj borotválkozás utáni ápolót, ha azonban nagyon könnyen kipirul a bőr, akkor érzékeny típusra való arctonikkal is átkenheted. Vigyázz, hogy csak a bőrre jusson, a nyálkahártyára ne!

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

PromócióHa eleged van az állandó szőrözésből, akkor menj el végleges szőrtelenítő kezelésre. Ennek ősszel van itt az ideje, egyrészt, mert a szőrszálaknak meg kell nőniük ahhoz, hogy levezessék a lézer fényét a szőrtüszőkbe, másrészt a bőr fényérzékennyé válhat.

Cikkünk a Házi gyógymódok - Szakorvosi tanácsadó című könyv alapján készült.
Ezt is szeretjük