Fotók! Az elmúlt 10 év legcikisebb stílusbakijai
Minden csodálat ellenére, a sztárok ízlése sem mindig tökéletes, sőt. Nézd meg, milyen merényletet követtek el a divat ellen az elmúlt évtizedben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sztárok mentségére váljék, hogy bizonyára nem lehet könnyű feladat napról napra magukra vonni a reflektorfényt, illetve a lehető legtovább a közelében maradni. A figyelem éltető fénye ugyanis hamar átvándorol másra, aki kacérabb, érdekesebb, és képes valami újat mutatni.

 

Talán ennek tudható be, hogy a hírességek közül egyre többen értelmezik félre a divatot, és nem egyszer használják fel a megdöbbentés eszközeként, ki-ki más okból.

Egyesek az alkalomhoz nem illő, kirívó ruhákkal próbálják bebiztosítani maguknak, hogy a címlapokra kerüljenek, míg mások különcségüket és egyediségüket fitogtatják a vad és merész ruhakölteményekkel. Bárhogy is van, az eredmény kézenfekvő, vagyis beszélni fognak róluk, amíg fenntartható a sokkhatás.

Divatgyalázás a vörös szőnyegen

Az utóbbi években a jeles, vörös szőnyeges események lassacskán eljutottak odáig, hogy jobban hasonlítanak egy karneváli jelmezbálra, mint egy díjátadó gálára. Úgy tűnik, hogy a klasszikus elegancia egyes sztároknak már túl unalmas, önmagában nem elég ahhoz, hogy igazán emlékezetes bevonulást hajtsanak végre. Tény és való, hogy a szélsőséges ruhakreációkra valahogy mindig jobban emlékszik az ember, még akkor is, ha tetszés helyett inkább megbotránkozást váltott ki.

Madonna botrányos gálakosztümje

Az ezerarcú énekesnőről nehéz eldönteni, hogy a divat melyik oldalán áll. Olykor jogosan vívja ki magának a stílusikon szerepét, máskor viszont azt az érzetet kelti az emberben, hogy a puszta provokáció kedvéért bármit magára húzna.

Bár kétségkívül erős egyéniség, akit semmivel sem lehetne a középszerűség szintjére taszítani, azért vele is megesik, hogy még önmagához mérten is túllő a célon.

 

Ezt bizonyítja a lovaglócsizmás, feslett dáma ruhakompozíciója is, melyben úgy festett, mint aki a párizsi Moulin Rouge színpadára készült, ellejteni egy erotikus kánkánt. A divatkihágást az is súlyosbítja, hogy ezt a faramucin összeválogatott szettet pont a divat Oscar-show-jaként emlegetett, ünnepélyes gálán öltötte magára.

Björk emlékezetes hattyúja

A gyermekarcú énekesnő is azon hírességek táborát gazdagítja, akik nevét nem lehet egy lapon emlegetni unalmas, feledésbe sikkadó dolgokkal. Ő ugyanis bármibe fog, az biztos, hogy szinte üt, és vonzza a figyelmet. Különcségéből fakadóan az öltözködése is elég rapszodikus, melynek célját lehetetlen megfejteni. Már-már kívül áll a divaton, és külön kategóriát képez a ruháival, melyek néha betalálnak, időnként azonban döbbent mosolyt csalnak az emberek arcára. Erre a reakcióra számíthatott akkor is, mikor egy hattyút rántott magára, hogy végigvonuljon benne a vörös kárpiton 2001-ben az Oscar-gálán. A nyakába akasztott, mélabús hattyúfej még tőle is erős volt, de azt legalább garantálta számára, hogy mindenki mástól különbözzön.

Stílustalan fellépőruhák

Aki a színpadot választotta, valószínűleg tisztában van vele, hogy az előadás mellett a megjelenés is sokat számít. Nem elég csupán lépést tartani a divattal, a megújulást, illetve azt a bizonyos pluszt is mindig hozni kell, amitől kipattan az érdeklődés szikrája. Úgy látszik, néhány sztár azonban megcsömörlött attól, hogy ízléses egyediségével kápráztassa el a rajongóit.

 

Rihanna a kezdeti, szende csinibaba szerepből ördögi démonná nőtte ki magát, de egyes fellépőruháit inkább egy horrorfilmben tudnánk elképzelni, esetleg egy futurisztikus scifi-ben. A hófehér, halloweeni múmiajelmezre hajazó kosztümje azonban a misztikus borzongás helyett inkább értetlen pislogásra adott okot.

Jennifer Lopeznek is akadnak rossz napjai, amikor maga sem tudja eldönteni, hová tette a szemét és a stílusérzékét. Libegő-lobogó, cukormázas hippiszerkója a divat számára nehezen értelmezhető, és olyannak tűnt benne a koncertjén, mint egy hínárba tekeredett medúza.

Lily Allen, a brit énekesnő esetében talán fiatal kora játszik közre abban, hogy úgy váltogatja a stílusokat, mint más a fehérneműjét. Az látszik, hogy szenvedélyesen ízlelgeti a divatot, de bizonyos bakijai arra engednek következtetni, hogy még nem igazán találta meg azt az arany középutat, amivel úgy tudna azonosulni pimaszul heves, színes énje, hogy közben nem kelt másokban zavart meghökkenést. Az már dicséretes előrelépésnek számít, hogy kezdi levetkőzni giccsesen babás rózsaszínimádatát, de még mindig előfordul nála, hogy nem találja a megfelelő cipőjét.

A csipke is lehet cikis!

Elsőre talán nehéz elképzelni, hogy a csipke eleganciáját és nemességét is egy csapással tönkre lehet tenni, de vannak olyan sztárok, akik erre bizonyítékot szolgáltattak.

Britney Spears sem riad vissza soha a polgárpukkasztástól, de ez a csipkekreáció, amit magára passzírozott, valóságos erőszaknak minősül a divat ellen.

 

A sokat láttató ruhácska már-már a feleslegesség érzetét kelti, hiszen mindegy lett volna, ha magára sem veszi, akkor legalább direktebbnek tűnne a közönséges összhatás. Úgy néz ki ebben a szerelésben, mint egy szárnyaszegett éjszakai pillangó, aki bizony sokat megélt.

Lady Gaga jóformán ott tart, hogy már meglepetést sem tud kelteni. Hiszen az ő naptárjában nincsenek szimpla hétköznapok, hanem az év minden napján farsangot tart. Ily módon nehéz lehet számára túlöltözni a szokásos kreációit egy-egy különlegesebb esemény alkalmából. Talán épp ezért döntött úgy, hogy az átlátszó csipkeruháját még egy csipkeálarccal és egy lángcsóvára emlékeztető koronával is megfűszerezi. Az biztos, hogy neki sosem kell azon izgulnia, hogy egyszer csak szembejön vele az utcán a kedvenc ruhája.

Ezt is szeretjük