3 dolog, ami nélkül gyorsabban öregszik a bőröd
Az arcápolás egyszerű, három lépésben letudhatod, naponta kétszer öt perc időt vesz igénybe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az arcápolás nem nagy tudomány, de állandó odafigyelést és következetességet igényel, ami viszont bőven kifizetődik majd. A ráncok később jelentkeznek, nem lesznek annyira mélyek, a bőr feszesebb marad, és az egész bőrkép sokkal szebb lesz, és marad is.

A klasszikus arcápolás három lépésének köszönhetően a bőröd mindig friss és üde lesz.

Tisztítás

A nap során az arcbőr rengeteg szennyeződéssel találkozik, porral, szmoggal, de a smink sem tekinthető másnak bizonyos szempontból. Ezektől minden nap meg kell szabadulni, hogy a bőr lélegezhessen, fel tudja venni a tápanyagokat, hogy a pórusok ne tömődjenek el. Reggel azért szükséges a tisztítás, mert a bőr, mint a kiválasztás legnagyobb szerve, részt vesz a test méregtelenítésében, felületére az éjszaka folyamán kiülnek a méreganyagok, melyek nem jó, ha rajta maradnak.

Az arctisztító kiválasztásánál a legfontosabb szempont, hogy ne szárítsa ki a bőrt, ehhez pedig nem elég, hogy a hangzatos szappanmentes felirat legyen a dobozán. Sok olyan anyag található a legtöbb arctisztítóban, ami egyáltalán nem tesz jót a bőrnek. Lehetőleg válassz természetes összetevőkből álló, natúr terméket.

Bár rengetegféle smink és lemosó kapható, egy könnyű arclemosó zselé, ami alaposan tisztít, pont elég. Ez lehozza a sminket és a szennyeződéseket is.

Tonizálás

Az arctonik remek találmány, megszabadít a maradék szennyeződéstől is, leszedi a tisztító maradékát, felfrissíti a bőrt, összehúzza a pórusokat. Nem érdemes kihagyni ezt a lépés, mert az egész bőrképre nagyon jó hatással van. Amennyiben a vattakorong, amivel áttörölted az arcot, rendszeresen piszkos marad, az arclemosó nem tölti be a funkcióját, ezért cserél le egy hatékonyabbra.

Mindenképpen alkoholmentes tonikot válassz, akkor is, ha zsíros a bőröd. Az alkohol nagyon kiszárítja a bőr felületét, a pattanásokat viszont nem tünteti el, csak vízhiányt okoz. Elképzelhető, hogy reggelente elég a víz és tonik kombó, próbáld ki.

Hidratálás

Az arckrémeknek rengeteg fajtája van, eltelhet egy kis idő, amíg megtalálod a bőrödnek legmegfelelőbb terméket. A nappali krém védelmet kell, hogy nyújtson, hidratálnia kell a bőrt, és persze nem maradhat ki belőle a fényvédő sem. Éjszakára lehet egy picit gazdagabb krémet választani.

A legfontosabb, hogy tudatosan dönts a vásárlásnál, és ne a reklámok alapján tájékozódj, hanem olvasd el az összetevőket. Egy jó minőségű krémben semmi keresnivalója nincs például kőolajszármazékoknak vagy parabéneknek, sajnos azonban nagyon sok márkás termékben is ott vannak.

Sminkelés előtt várd meg, amíg a bőröd teljesen beszívja krémet, és megszárad. A most divatos BB krémek alá is kenj egy réteg hidratálót.

Ha a fenti lépéseket következetesen betartod, akkor a bőrminőség látványosan javulni fog.

Ezt is szeretjük