Eltünteti a ráncokat, puhává teszi a sarkat, és csak 300 forint
Mi az?
Az avokádó csodás hatású gyümölcs, és nem csak az arcodnak tehetsz jót vele.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az avokádó már nálunk is kapható minden hiperben, de sokszor a kisboltok kínálatában is elérhető, és ha nem egy különösen drága zöldségesnél szerzed be, akkor 300 forint alatt megkapod.

Az avokádó - Persea americana - krémes, zsíros húsa a bőröd legjobb barátja lehet a hidegben, értékes olaja ápolja a kipirult, kiszáradt érzékeny bőrt, finomítja a látható ráncokat, az apróbbakat el is tünteti.

Az avokádó A-, E- és B-vitaminokat tartalmaz, olaját nem a magból, hanem a húsból préselik.

Avokádó az arcra

Az egzotikus gyümölcsöt - vagy zöldséget, ahogy épp nevezed - nagyon könnyű használni, és akár magában is használhatod pakolásként, egyszerűen törd össze a húsát egy villával, és vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd fent 20 percig.

Persze sokkal jobb hatást érhetsz el, ha összekevered mással is.

Tojásfehérjével vegyítve csodás feszesítő pakolást kapsz, ha pedig mangóval párosítod, energetizálhatod a bőrt. Ha nagyon fáradt és színtelen, esetleg pár pattanás is van rajta, akkor élesztővel kombináld az avokádót.

Az avokádóolaj is nagyon jó bőrápoló, és bár nem a legolcsóbb, egy kis üvegnyi nagyon sokáig elég. Dúsítsd vele a szokásos arckrémedet, hogy a bőröd ellenállóbb legyen, de hajvégápolónak is használhatod, csak alaposan mosd le.

Avokádó a sarkakra

Az arcpakoláshoz kanalazd ki úgy a húst, hogy egy vékony réteg a hosszában félbevágott héjban maradjon. Egy kellemes lábfürdő és egy kis habkövezés után szárítsd meg a lábfejeket, majd egyszerűen helyezd a sarkakra a héjat, és rögzítsd folpackkal, vagy húzz rá egy zoknit, aminek már nem árt, ha összemaszatolod. Hagyd fent akár egy film erejéig is a lábadon, majd töröld át egy papírtörlővel.

Ezt is szeretjük