Így vegyítsd a sportos és az elegáns darabokat!
A fiatal tervező megmutatja
Nézd meg Arnóczy Janka kapszulakollekcióját! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Arnóczy Janka nyerte a Femina.hu divattervezői pályázatát, a White Caviart. A fiatal tervező szőrmével díszített bőrkabátja sokaknak felkeltette az érdeklődését. Mi most arra voltunk kíváncsiak, hogy azóta mi minden történt Jankával, hogyan alakított ki egy mini kollekciót a nyertes kabátból.

- Milyen változást hozott a Femina White Caviar divatpályázata a számodra?

- Megnövekedett az érdeklődés a munkáim és a személyem iránt, emellett sok elismerést kaptam a verseny után, ami nagyon jó visszajelzést jelentett a számomra, hogy jó úton járok.

- Miből nőtte ki magát a mostani kollekciód? Mi jelentette az inspirációt?

- A fő inspirációt a pályázatra tervezett kabát adta, ehhez terveztem kiegészítőket és a hétköznapi ruhatárba is könnyen beilleszthető darabokat, melyeknél az elegáns, letisztult, mégis vagány stílusirány a meghatározó.

- Kiknek szánod ruháidat? Inkább magadnak tervezel, vagy mindig van valaki a szemed előtt?

- Mindenképp olyan nőknek ajánlom a ruháimat, akik szeretik a nőies, elegáns, mindemellett extravagáns, feltűnő darabokat. Tervezés közben sosem egy bizonyos személynek tervezek, inkább az a hangulat visz, amit a kész darabokon viszont szeretnék látni, érezni, és ennek megfelelően alakítom a ruhákat.

- Mit gondolsz, mi az, ami a te védjegyednek tekinthető?

- A sportos, futurisztikus és elegáns stílusjegyek keveredését előszeretettel használom, sokszor ez adja a fő kiindulást a tervezéshez, és ez teszi igazán karakteressé a kész darabokat.

- Hogyan boldogul tapasztalataid szerint ma hazánkban egy fiatal divattervező? Tudsz-e tanácsot adni azoknak a fiatal lányoknak, akik szintén ezen a pályán képzelik el a jövőjüket?

- Amellett, hogy szinte minden a személyes kapcsolatokon múlik, a külföldi versenyeken, pályázatokon való részvételt kifejezetten fontosnak tartom több szempontból is: egyrészt tapasztalatszerzés, másrészt kapcsolatépítés miatt. A szakmában való előrejutáshoz a szerencsén kívül a biztos anyagi tőke és a megfelelő kapcsolatrendszer nélkülözhetetlen, különösen akkor, ha saját márka indításában gondolkodik valaki.

Ezt is szeretjük