Napi egyszer 1 perc, és eltűnnek az arcodról a ráncok

A hideg vizes arcmosásnak több előnye is van. Ismerkedj meg vele, és használd te is!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hiába vannak tele a drogériák különféle öregedésgátló termékekkel, egyre többen fordulnak a természetes megoldásokhoz, ezektől remélve a hosszan tartó sima és feszes bőrt. Ez már jó út egy új szépségápolási életforma megteremtéséhez, de érdemes még ennél is természetesebben gondolkodni: például abban, mit használtak nagyanyáink bőrük ápolására.

Az évszázados tipp szerint, amely anyáról lányra szállt folyamatosan, a fiatalság és a ráncmentes bőr forrása csakis a hideg vízben rejlik. Hogy ez igaz-e, annak most utánajártunk, következzenek a hideg vizes arcmosás mellett és ellen szóló érvek.

Ezért jó, ha használod

A hideg víz nagyon sok szempontból hatékony a bőr fiatalon tartásában. Egyrészt serkenti a vérkeringést, ami már önmagában is több, mint amit a legtöbb kozmetikumról el lehet mondani. A hideg hatására az arcban futó vékony hajszálerek összehúzódnak, a keringés pedig felgyorsul, aminek köszönhetően a kötőszövet feszesebbé válik.

A hideg összehúzza a pórusokat, ami tág pórusú, zsíros arcbőr esetén különösen hasznos, hiszen minél kisebbek ezek lyukak, annál kevésé tud megülni bennük a piszok. Gyulladáscsökkentő hatással is bír, lehúzza a bőrpírt, illetve segít megszüntetni a gyulladás gócát is, amelyek gyakorta együtt járnak a felnőttkori pattanásokkal. Nyilván ezek esetében a probléma gyökerét sem árt feltárni, de tény, hogy a hideg víz enyhítheti az azzal összefüggő kellemetlenségeket.

Vigyázz vele!

Két esetben kell óvatosnak lenned a használatával. Egyrészt akkor, ha valamilyen reumatikus panaszod van, a hideg ugyanis könnyen a csontig hatolhat, megfájdítva az ujjak ízületeit.

Másrészt abban az esetben, ha valamilyen bőrproblémával küzdesz, például ekcémával, mert félő, hogy rosszabbá teszi az állapotot. Más ellenjavallat nem igazán ismert, mert a bőrre minden más esetben jótékonyan hat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Így csináld!

Mindent összevetve tehát nem árthat, ha reggelente hideg vízzel mosod meg az arcod, sőt, az sem, ha a dekoltázs területére is lötyögtetsz belőle.

Nyilván ez a reggeli kómában még nem esik olyan jól, ezért azt is csinálhatod, hogy egy kozmetikai szivacsot vizezel be, és azzal mosod át a területet. Szigorúan csak hideg vizet használj, és ne töröld meg a bőrödet! Minél többet magába tud szívni, annál jobb.

Fontos tápanyagok a bőrnek

Ha szeretnéd a bőrödet egészségesnek tudni, akkor fontos, hogy megfelelően tápláld.

Esténként viszont ne alkalmazd ezt a módszert, mert ilyenkor a bőrnek nyugalomra van szüksége, nem jó, ha lefekvés előtt felfrissíted a vérkeringést. Tehát ekkorra tartogasd a langyos vizet.

Ezt is szeretjük