Anyatejjel a ráncok ellen? Van, aki minden reggel ezzel keni az arcát
Egy chicagói szalon már kínálja is az anyatejes arcpakolást.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy újabb őrült ötlet van a láthatáron, ez az anyatejes arcpakolás, amelyet egy chicagói szalon már kínál is a vendégeinek.

A bizarr összetételű pakolás legalább olyan meghökkentő, mint amennyire vitatható is. Elmondjuk, miért.

Miért pont anyatej?

A különös szépítőszer ötlete onnan ered, hogy az anyatej ellenanyagokat tartalmaz, amelyek révén a babák immunrendszere megerősödik, az arcbőr pedig állítólag simább lesz. Egyes vélekedések szerint jó lehet továbbá a napégés, de akár az olyan bőrproblémák ellen is, mint az akné vagy az ekcéma.

Hogyan végzik a kezelést?

A chicagói szalonban tejbankból, helyi anyukáktól szerzik be a kezeléshez használt tejet. Maga a tejbank intézménye nem új, azonban eddig csupán azoknak az újszülött babáknak a táplálására alkalmazták az anyatejet, akiket az édesanyjuk nem tud szoptatni, vagy nincs elég teje. A tejet először agyaggal összekeverik, majd hét percen keresztül üveggolyók segítségével bemasszírozzák az arcbőrbe.

A pakolás hatása és veszélyei

A pakolás hatása vitatható, hiszen még egyetlen kutatás sem támasztotta alá a hatékonyságát. Az anyatejet az arcra kenni ráadásul nem is veszélytelen, hiszen a boltban kapható, állati eredetű tejjel ellentétben nem esik át semmiféle kezelésen, így az arcbőrt a pakolás felvitelével a fertőzés lehetősége is fenyegeti. Az anyatej márpedig többek között herpeszt és HIV-vírust is magában hordozhat.

Celebek arcmaszkban

Egy új trend, a pakolásos szelfi hódított a sztárok között az elmúlt időszakban. Nézd meg a képeiket!

Ezt is szeretjük