A 61 éves színésznő arca nem a botoxtól ennyire gyönyörű: Andie MacDowell elárulta természetes szépségének titkait

Andie MacDowell a plasztika helyett az egészséges étkezésre és a megfelelő bőrápolásra szavaz.

andie macdowell
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Andie MacDowell első szerepét 1984-ben kapta a Tarzan legendája című filmben, innentől pedig sorra kapta a felkéréseket. Az emberek ráadásul nemcsak tehetségére, hanem lehengerlő külsejére is felfigyeltek.

Ma, 61 évesen sem veszített semmit ragyogásából. Kifinomult nőiességével és természetes szépségével mindenkit elvarázsol. A színésznő semmiféle beavatkozásnak nem vetette alá magát, csupán a megfelelő étkezéssel, edzéssel és bőrápolással éri el, hogy arca ennyire gyönyörű maradjon. Szépségtitkait pedig szerencsére nem tartja magában, mert többször is mesélt már trükkjeiről.

Andie MacDowell az öregedésről

A színésznő régóta harcol az öregedés negatív megítélése, azaz az ageizmus ellen, és rengetegszer oszt meg magáról retusálatlan, őszinte fotókat. Sőt, előfordult már az is, hogy egy magazinban szerepelt Photoshoptól mentes képeken. 

- Mindig is zavart, hogy milyen előítéletesek az emberek az öregedéssel kapcsolatban. Ez már régóta a kultúránk és a társadalmunk része, és személy szerint nekem fogalmam sincs, hogy tudnék rajta változtatni… Mindig azt mondjuk, hogy a férfiak sokkal előnyösebben öregednek, de ez nem igaz. Ki kell állnunk magunkért, és egyszerűen csak élvezni az életet - mondta a Harper’ Bazaarnak. És pontosan emiatt lehet igazi példakép minden nőnek: szigorúan elutasítja a plasztikát, és egyszerű módszerekkel őrzi meg szépségét.

Egyszerű szépségtitkokra esküszik

A háromgyerekes anya szerint a bőrápolásban az egyszerűség a kulcs. Általában kókuszolajat, esszenciális olajokat és cukorból készült arc- és testradírokat alkalmaz, illetve mindig odafigyel arra, hogy reggel és este is megfelelően hidratálja a bőrét - ezt anti-aging krémekkel teszi. Az egyik kedvence egy francia márka szőlőmag-kivonatos, antioxidánsokban gazdag kencéje.

A cikk az ajánló után folytatódik

A rendszeres tisztításról és az UV-védelemről sosem feledkezik meg, mindennap használ fényvédőt a smink alá, és nem csupán az arcára, hanem a nyakára és a dekoltázsára is. A legforróbb napokon előszeretettel hord nagy kalapokat, hogy még jobban óvja arcát. Heti néhány alkalommal pedig beiktat egy kis gőzölést is, mert szerinte ez a babapuha, selymes bőr titka.

Úgy véli azonban, hogy a külső ápolásnál sokkal fontosabb a stressz csökkentése és a belső táplálás, ezért odafigyel az étkezésére, és rendszeresen sportol is. Minden reggelét kókuszvízzel, diófélékkel és kávéval indítja, és igyekszik kerülni az édességeket, ám bevallotta, a csokinak sokszor nem tud ellenállni. Nagyon sok gyümölcs- és zöldségturmixot fogyaszt, napi egyszer aerobikozik, emellett pedig rendszeresen jógázik, meditál, és hegyet mászni is imád.

A gyönyörű színésznő mindenkinek azt tanácsolja, hogy figyeljen oda egészségére, találjon megfelelő módszert a stressz csökkentésére, szerinte ugyanis ezek az alapvető kulcsai a szép bőr megőrzésének. A külső ápolás már csak kiegészítésként szolgál.

20 évvel fiatalabbnak néz ki a nő, elárulta szépségtitkait

Lure Hsu 41 éves, de 21-nek néz ki. Sosem tartotta titokban, hogy a genetika is hatalmas szerepet játszik a külsejében, de emellett vannak olyan apróságok, amikre mindig figyel, hogy megőrizze szépségét és fiatalságát. Ilyen például a megfelelő folyadékmennyiség, valamint a bőre napvédelme, de a szépségrutinjához rengeteg más fontos dolog is hozzátartozik az egészséges étkezésen és a sporton túl. 

Ezt is szeretjük