Mi történik a bőrrel egy hónap alkoholmegvonás után? Nagyon megváltozik az arc

A bőr is sokkal szebb lesz, ha az ember felhagy az alkohollal. Számos pozitív változás tapasztalható már egy hónap alatt.

alkoholmegvonás nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Néha egy-egy pohár bor még nem árt, ám a rendszeres alkoholfogyasztás súlyos, veszélyes következményekkel jár az egész szervezetre nézve. Talán meglepő lehet, de még az arcra is káros hatással van. Egyesek már egy átmulatott éjszaka után is negatív változásokat tapasztalhatnak a bőrükön, sokan pedig nem is tudják, hogy a visszatérő vagy múlni nem akaró pattanásaikat, illetve egyéb problémáikat az italok okozzák.

Ha valaki teljesen felhagy az alkohollal, már akár egy hét után észreveheti, hogy átalakul a bőre, egy hónap után pedig tényleg látványosan megváltozik az arc. Eláruljuk, hogyan.

Hidratáltabb, élettel telibb bőr alkohol nélkül

Az alkohol növeli a káros szabadgyökök mennyiségét, gyengíti az immunrendszert, és dehidratálja a szervezetet. Dr. Tess Mauricio elmondta, rendszeres fogyasztásának következtében a bőr veszít teltségéből, feszességéből és hidratáltságából, így megjelennek rajta az apró ráncok, a pórusok pedig sokkal tágabbá válnak. Emellett káros hatást gyakorol a májfunkcióra, fakóvá teszi az arcot, duzzanatot, karikákat okozhat a szem alatt, és a bőr kipirosodását is eredményezheti.

Ha viszont az ember teljesen leáll a fogyasztásával, Sonya Dakar kozmetikus szerint a szervezet hamar elkezdi megtisztítani a szervezetet a toxinoktól. Egy hét elteltével már észrevehető a változás: az arc hidratáltabb, ragyogóbb, és kezdi visszanyerni hidratáltságát is. Egy hónap után ez a hatás még jobban felerősödik, és gyönyörű, élettel teli lesz a bőr.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Eltűnnek a gyulladások, lemegy a puffadás

Az alkohol mindezek mellett tele van cukorral, és gyulladást okozhat a szervezetben, ami a bőrön is megmutatkozik általában pirosság vagy pattanások, mitesszerek képében, de puffadttá is teheti az arcot. Ráadásul a hormonrendszerre is káros hatást gyakorol, ami miatt zsírossá, fénylővé válhat a bőr. Négy alkoholmentes hét után azonban eltűnnek a szem alatti táskák, a püffedt hatás, látványosan tisztul a bőr, és a pirosság is elhalványul. A tapasztalatok alapján ráadásul az ekcémával küzdők állapota is javul.

Sokan kipróbálták már az egy hónapos italmegvonást, és a legtöbben rengeteg pozitív változást vettek észre magukon, illetve a bőrükön is - ez a fiatal nő például előtte-utána fotókon is megmutatta a kísérlet eredményét. Összességében nem csupán az arcnak, hanem az egész szervezetnek és az egészségnek nagyon jót tesz, ha az ember leáll az alkohollal, vagy minimálisra csökkenti az elfogyasztott mennyiséget.

A vodka külsőleg alkalmazva igazi csodaszer lehet

Bár belsőleg az alkohol igen káros, külsőleg használva többek között még a vodkának is számos előnye van. Megfelelően alkalmazva megoldást nyújthat a zsíros, fénytelen vagy lelapult hajra, de készíthetsz belőle fertőtlenítő hatású arctonikot is pattanások ellen. És akármilyen hihetetlenül hangzik is, még herpesz és izzadás ellen is remekül beválik. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogyan, mivel keverve és milyen gyakran veted be. A következő képeket átlapozva megtudhatod, mennyi mindenre hatásos, és azt is, hogyan használd.

Ezt is szeretjük