Alakjavító tavasz végi divattippek
Faragj le pár kilót!
Néhány plusz kilóval sem kell lemondanod a divatos ruhákról, ha követed tippjeinket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár közeledtével végre megszabadulhatsz a nehézkesebb anyagoktól és a nagyobb körültekintést igénylő ruharétegektől, melyek fokozottabban vastagítanak. Ám, ha elégedetlen vagy az alakoddal, meglehet, hogy rémálomként éled meg a jó időt, mely szinte megköveteli a lengébb öltözéket.

A változatos és trükkös fazonoknak köszönhetően azonban szinte semmiről sem kell lemondanod, ami a tavaszi-nyári kínálatban megtalálható, hiszen néhány alakjavító fortély segítségével olyan divatos szetteket állíthatsz össze magadnak, melyek hangsúlyozzák előnyös vonalaidat, és ravaszul leplezik az önbizalom-romboló párnácskákat.

Ismerd meg a legegyszerűbben bevethető csalafintaságokat, melyek optikailag karcsúbbá varázsolnak akkor is, ha csupán egy vékonyka ruhát viselsz magadon.

Találd meg az alkatodhoz illő ruhácskát!

Egy jól megválasztott ruha bárkit képes szexisebbé varázsolni, függetlenül a kilók számától.

Persze mindez csak akkor valósul meg, ha az összkép az ízlésesség határain belül marad, és diszkréten kezeli a hátrányaidat. Az idei divat tálcán kínálja számodra a számtalan lehetőséget, hogy az adottságaidhoz mérten kihozd magadból a maximumot.

Ha a derekadat szeretnéd vékonyabbnak feltüntetni, olyan fazonok között kutakodj, melyek deréktájon húzottak, és az alsó részen hosszanti redőkben végződnek. Ilyenkor leginkább az a cél, hogy egyensúlyba kerüljenek az arányaid, vagyis minél közelebb kerülj az ideális homokóra alkathoz. Amennyiben a vállad keskenyebb a csípődnél, egy csónakkivágású ruha optikailag segíthet a problémádon.

A széles, robusztus felsőrészt viszont az átlós pántú, félvállas darabokkal teheted kecsesebbé és finomabbá. Az aszimmetria alul is jól működhet, ha a csípődből szeretnél picit lefaragni. A test vonalát követő, bővebb fazonú pólóruhák is jótékony hatással bírnak, kiváltképp, ha oldalt ráncolt megoldással rendelkeznek. Egy vastag derékövvel viselve karcsúbb sziluettet eredményeznek, anélkül, hogy kíméletlenül rád tapadnának, és felfednék a hurkácskákat. A hastájéki problémákra gyógyír lehet egy üde, empire-szabású ruhácska, melynek lágy redői megnyújtják az alakodat, mély dekoltázsa pedig a melledre irányítja a figyelmet.

Slankító fekete akár nyáron is

A morózus árnyalatok nem csupán fényelnyelő hatásuk miatt szorulnak perifériára a jó idő beálltával, de borongós jellegüknek köszönhetően is. Ám egy kis leleményességgel könnyedén vidámabbá teheted fekete öltözékedet, mely hálából itt-ott lecsal egy picit a kerületedből.

Bátran alkalmazhatod a fekete alapon színes mintákat, de arra ügyelj, hogy a színfoltok nagyléptékűek legyenek, ne túl aprók, és ne folyjanak egybe. Sötét tónusú ruhádat feldobhatod friss, pasztelles kiegészítőkkel, akár egy hosszú, feltűnő nyaklánccal, mely szintén megvalósítja a karcsúsítás elvét.

Ha testszínű, kivágott cipővel kompenzálod gyászos ruhádat, egyúttal a vádlidat és a bokádat is vékonyabbnak láttathatod, főleg, ha magas sarkú topánt választasz.

Lenge anyagok, trükkös szabásvonalak

A tavaszi-nyári divat leheletfinom anyagaiban sem kell az ellenségedet látnod, hiszen köztudott, hogy minél lágyabban ölelik körbe a testet, viselőjük annál légiesebbnek és könnyedebbnek tűnik. A muszlin blúzocskák és a vékony szövésű vászonból készült tunikák azon túl, hogy felfedik a bájosabb oldaladat, rafinált szabásvonalaikkal is a kedvedre tesznek.

Ha vastag a karod, válassz tölcsér- vagy denevérujjú megoldásokat, melyekre leginkább a háromnegyedes hossz a jellemző, a nyáriasabb fazonok közül pedig a pillangóujjas darabok bővülő vonalai korrigálhatják takargatás nélkül a számodra zavaró problémát.

Fordítsd hasznodra az öltözéked minden részletét!

Ahogy a stílus, a karcsúsítás is a legapróbb részleteken múlik. A kettőt ötvözve még nagyobb hatást érhetsz el, mert az összeszedett, jó megjelenés már önmagában is képes arra, hogy eloszlassa a túlsúly okozta önértékelési zavarokat.

Ám ehhez még néhány önbizalom-növelő, alakjavító trükkel is hozzájárulhatsz.

Ha nem szeretnél tetőtől talpig sötét színekbe burkolózni, alkalmazd ezeket csupán azokon a pontokon, ahol szívesen eltüntetnél néhány centit a méretedből. Széles csípődnek és gömbölyded hátsódnak filigránabb sziluettet eredményezhet egy ráncolt, A-vonalú szoknyácska, különösen akkor, ha fekete. A lábaid optikai vékonyításához válassz térdig vagy éppen csak térd fölé érő szoknyát, melynek bővülő vonalai karcsúbbnak láttatják majd a vádlidat és a bokádat.

A világos, mintás felsőktől sem kell idegenkedned, ha birtokában vagy néhány praktikus fortélynak, mellyel kompenzálhatod vastagító hatásukat. Hűvösebb napokon felkaphatsz egy sötétebb blézert vagy kardigánt, melyek lazán kigombolva hosszanti vonalat képeznek a felsőtesten, ezáltal kitakarják és lefaragják a nemkívánatos részleteket, például a csípőre és a derékra rakódott párnácskákat.

Mintás blúzok és tunikák esetében jól jöhet az A-vonalú, mell alatt szabott fazon, melyből akár pánt nélkülit is felvehetsz, ha a válladdal és a dekoltázsoddal elégedett vagy.

Akkor sem dől össze a világ, ha picit húsosabb a karod a kelleténél, mert egy lágy esésű, horgolt boleróval még izgalmasabbá és bájosabbá teheted az öltözéked, ráadásul nemcsak a karodról vonhatod el vele a figyelmet, hanem a hosszú-rövid, valamint a bő és szűk kontrasztok elvének eleget téve még a derekad is karcsúbbnak tűnik majd.

Formáld magad stílusosan!

A letisztult tengerész stílusból is kiragadhatod a számodra hasznos elemeket. Mivel ez a trend leginkább a sötét és világos árnyalatok ellentétére épül, és mindezt úgy kombinálja, hogy a végeredmény minden esetben friss és vidám hatást kelt, bátran alkalmazhatod meleg időben is. Bár a keresztbe csíkos minta alapvetően vastagít, bizonyos esetekben megengedheted magadnak, amennyiben megtöröd egy sötétebb blézer vagy kardigán merőleges vonalával, vagy a csíkozás csak kis felületen, V-kivágás alatt jelenik meg.

A matróz stílus másik jellegzetes divatjegyévé vált a duplasoros gombolás, amit karcsúsítás céljából is kihasználhatsz. Végezetül pedig feldobhatod az öltözékedet merész kiegészítőkkel, melyek furfangosan összeválogatva szintén megvalósíthatják a kívánt optikai csalást. A nagy karkötők azt a látszatot keltik, mintha a karod elveszne bennük. A hosszú fülbevalók nyújtanak, vagyis magasabbnak tüntetnek fel.
Szintén megtoldhatod a magasságod, ha a fejtetődre tűzöd a hajadat, vagy kalapokat viselsz, melyek most egyébként is divatosak.

Ezt is szeretjük