Szexi tavaszi melltartók ciciformára szabva
Az érzéki színvilágon túl a melltartó fazonja sem utolsó szempont. Így teheted formásabbá a domborulataidat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei divat az abszolút nőiességre helyezi a hangsúlyt, így a sokat sejtető dekoltázs is előtérbe kerül. Emiatt arra is fokozottabban ügyelned kell, hogy mit viselsz az áttetsző blúzocskák és a lenge ruhák leheletvékony rétege alatt.

Ugyanúgy, mint a felsőruházaton, a melltartókon is megmutatkoznak a tavaszi-nyári divatjegyek, vagyis előtérbe kerülnek a fátyolos, pasztelles színek, a romantikus csipkék, a tengerészcsíkok, illetve a drámai megoldások.

Ám a szexi részletek mellett a fazonok trükkös változatosságára is gondot fordítottak a tervezők, tehát akkor sem kell zavarba jönnöd, ha becses idomaid nem olyan mértékben domborodnak, ahogyan szeretnéd, vagy éppen a cicid formája ad okot az elégedetlenségre.

Minden kornak megvan a sajátos elképzelése arról, hogy mivel hívja fel a figyelmet a csábító kebelcsodákra. Míg az ’50-es években hegyes melltartókkal varázsoltak maguknak hetyke ciciket a nők, ma már azon fáradoznak, hogy minél kerekebb és feszesebb formát érjenek el ezen a területen. Lehet kicsi vagy nagy méret, a lényeg, hogy érzékien gömbölyödjön, akár egy érett alma. Ha a te idomaid azonban önkényesen alkalmazkodnak a fizika törvényeihez, még mindig kontroll alá helyezheted őket egy megfelelő fazonú melltartóval, mely kihozza belőlük a maximumot.

Push-up hatás a formásan dús domborulatokért

Minden hölgyemény tudja, hogy a kipárnázott push-up melltartó maga az ördög műve, mely létezése óta magasabb szintre emelte a női hódítás fortélyait. Ám mielőtt összekacsintanál a szivaccsal feltuningolt cicifixekkel, vizsgáld meg alaposan, hogy mennyire szükségszerű nálad a ráerősítés.

Ezek a melltartók ugyanis leginkább a kis és közepes kebelméretekre ajánlottak, mivel a nagy mellek esetében már túl hivalkodó, illetve zavarba ejtő hatást érhetnek el. Azon kívül, hogy megemelik, és szembetűnően megnövelik az idomokat, a jótékony formázásra is képesek, attól függően, hogy melyik részen kívánnak korrigálást. Ha a melleid távol ülnek, és inkább elfordulnak egymástól, mint összenéznek, akkor érdemes olyan melltartót választanod, mely oldalirányból párnázott, és a külső szélen magasabb állású.

A félkosaras megoldások alulról támasztják meg a melleket, ezáltal kerekebb, tömörebb hatást eredményeznek. A kagyló alakú kosarak a felül laposabb, alul gömbölydedebb cicik esetében varázsolhatnak domború dekoltázst.

Pontosan ilyenre bukkanhatsz a Bon Prix webáruházában, melynek fazonját és visszafogott szivacsozását hosszúkás formájú, nagyobb keblekre tervezték, variálható pántmegoldással. Az ára 2699 forint. Az Otto internetes katalógusából csipkés, púderes rózsaszínű melltartót rendelhetsz magadnak, mely kagylóhéj kialakítású. Ehhez a darabhoz 5275 forintért juthatsz hozzá. Szintén az Otto kínálatából gazdagodhatsz a maxi push-up hatású, fekete szatén modellel, ugyanúgy 5275 forintért. A Tezenis üzleteiben komplett fehérneműszettet vásárolhatsz magadnak tengerész stílusban, oldalirányból párnázott melltartóval, 5380 forintért. A Women’s Secret félkosaras csipkemelltartója 7150 forintért lehet a tiéd.

Merevítős melltartók csalafinta formázó varrásokkal

Ha mellkasi tájékon dúsabb idomokkal rendelkezel, de szeretnéd kicsit megemelni, illetve kerekebbre igazítani a kebleidet, akkor számodra a különféle fazonokban kapható merevítős melltartók lesznek az ideálisak. Amennyiben a feszességgel nincs gondod, a háromszög alakú dekoltázs is szóba jöhet nálad, valamint a félkörívű kosárfazon is.

A szélesebb, topokra hasonlító cicifixek - melyekben a kosárrész merevítő karikával kiemelt - úgy biztosítanak megfelelő tartást, hogy közben tehermentesítenek, ezáltal kevésbé vágódik be a pánt a válladba. A felül zártabb pillangófazon és a magas állású melltartók kedvező hatásúak lehetnek, ha a melleid már veszítettek tömörségükből, vagy esetleg szívesen lepleznél valamennyit a méreteidből.

Az oldalirányú és a félkörben átívelő szűkítő varrások arra szolgálnak, hogy összefogják, és kerekebbre formázzák az ütközőidet. Természetesen kisméretű cicikre is kaphatóak merevítős kosarú melltartók, melyek közül érdemes olyat választani, ami ki- és betehető szivacsbetéttel rendelkezik.

Az Intimissimi pasztelles pisztáciazöld, pillangószabású melltartójára alsóval együtt tehetsz szert, 8580 forintért. A Bon Prix kollekciójából két különleges fazont ajánlunk a dúskeblű hölgyek figyelmébe: a magas állású, rózsaszín kockás melltartójuk 3049 forintba kerül, a háromdarabos csomagban kapható, párnázott vállpántú tehermentesítő melltartójuk pedig 4998 forintért találhat gazdára.

Az Otto weboldalán szintén furfangos megoldásokkal találkozhatsz: a barackos rózsaszín, félkörívben szabott darabjuk 4485 forintért landolhat a virtuális kosaradban, a gyönyörű, hímzett csipkével megbolondított, zártabb modelljük pedig 5275 forintért formázhatja ideálisra a melleidet.

Merevítő nélküli melltartók, nem csak tökéletes cicikre

Sokan azt gondolják, hogy a merevítő- és szivacsmentes melltartók kevésbé hatékonyak, ha a jó tartásról van szó, illetve funkciójukat tekintve a kívánt formázásnak már nem képesek eleget tenni. Ez azonban nem teljesen igaz. Valóban nagyobb önbizalommal kell rendelkeznie annak, aki ezt a típust választja, ám a csalafinta varrások és a különféle fazonok itt is jelentőséggel bírnak, vagyis nemcsak a kényelemért felelősek, hanem a cicik kordában tartását is megvalósítják.

A merész háromszög fazonok leginkább kis- és közepes méretű mellek esetében előnyösek, kiváltképp akkor, ha kerekded formával áldotta meg őket a sors. A nyakba akasztható pántmegoldás ebben az esetben is rásegíthet a tartásra, a szűkítő varrások, valamint a vastagabb hátpánt pedig a feszes hatásért felelős. A pillangószabású cicifixek összefogják az elkanászodó kebleket, amiben az átlósan átlapolt szabás vagy a középen gumival ráncolt megoldás is nagy szerepet játszik. A kifejezetten nagyméretű mellek számára a sportosabb, tehermentesítő fazonok ajánlottak.

A Women’s Secret kollekciójából virágos, háromszög alakú melltartót foghatsz ki magadnak, 4800 forintért.

A Tezenis választékából alsóval együtt juthatsz hozzá a legpraktikusabb, szexi darabokhoz: az átlapolt melltartót tartalmazó, tengerészcsíkos szettjük 4580 forintért kapható, a pillangófazonú, királykék cicifixet pedig 3980 forintért vásárolhatod meg a hozzá való bugyival. Az Otto mély dekoltázsú, pasztellkék modellje 4475 forintba kerül. A Bravissima tehermentesítő melltartótopját 13 120 forintért tudod megrendelni. Hasonlóra lelhetsz a Bon Prix kínálatából, ahol a kerekítő varrásokkal formázott, gazdagon hímzett cicifix ára 3299 forint.

Ezt is szeretjük