A világ 3 legjobb ráncmegelőző módszere
Az öregedés természetes folyamat, megállítani nem, de lassítani lehet. Mit tegyél meg mindenképpen, hogy a ráncok csak később jelentkezzenek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ráncosodás az élet velejárója, egy idő után mindenkinek része van benne, de nem mindegy, hogy mikor találkozol vele először.

A rengeteg ránctalanító krém, szérum, stift - és még ki tudja, mi - beválhat, ha azonban az alapok nincsenek rendben, akkor hiába keni bárki is magára őket. Hogy mik is ezek az alapok?

Alvás

Az alvásnál jobb szépítőt még nem sikerült feltalálni a szépségápolás több évezredre visszanyúló történetében. Az éjszakai órák alatt a sejtek regenerálásba fognak, hogy kijavítsák a nappali károkat - reggelre tulajdonképpen újjászületünk. A napi nyolc óra nélkül a bőr nyúzott lesz, a szem pedig karikás. Ha valaki nem piheni ki magát, akkor nem csupán a fentiekkel kell számolnia, de a hamar megjelenő ráncokkal is. Sötétben, illetve alvás során termelődik ugyanis a melatonin nevű hormon, mely nagyban felelős a test sejtjeinek regenerációjáért.

Amerikai tudósok egy kutatás során megállapították, hogy az alvás akkor pihentető, illetve akkor ébredsz frissen, ha egy másfél órás ciklus végén teszed. Tehát a hét és fél, illetve a kilenc óra ideális.

Bőrápoló tápanyagok

Nagy közhely, hogy a szépség belülről fakad, ám most nem a lelki erényekre gondolunk, hanem azokra a fontos tápanyagokra, melyekre a szervezetnek nap mint nap szüksége van a működéshez.

A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek az egészség és a szépség szempontjából is fontosak. Ha egészségesen táplálkozol, akkor a bőröd is rendben lesz, hiszen kívülről nem tudod bejuttatni a működéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, állítsanak bármit is a kozmetikumok reklámjai. Az A-, C- és E-vitamin, a szelén, a vas és a cink a legfontosabb, ahogyan az omega-3 és -6 zsírsavak is elengedhetetlenek. De mivel minden mindennel összefügg, más anyagok nélkül nem tudnának beépülni.

Nem csupán a súlyod miatt tarthatsz diétát, hanem a szép bőrért is. A Dr. Nicholas Perricone által kidolgozott étrend nemcsak a csökkenő kilókat veszi figyelembe, inkább arra koncentrál, hogy a bőr minden számára fontos tápanyagot természetes forrásból kapjon meg.

Rendszeres ápolás megfelelő hatóanyagokkal

Az arcápolást nem árt hamar elkezdeni - természetesen nagyon fiatalon az egyszerű hidratálón és a napi kétszeri tisztításon kívül nincs szükség másra. Ahogy azonban telik az idő, egyre inkább szükség lesz a speciális hatóanyagokra. 25 éves kor után a bőr öregedni kezd, és ennek megállítására ma már komoly iparág alakult.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy, bár sok a kevés hatóanyagot tartalmazó termék, igenis akadnak olyanok, melyek beválnak. Milyen hatóanyagot válassz?

  • 25 évesen jó, ha vitaminnal dúsított, öregedés első jeleire való krémet választasz.
  • 30 évesen már bevetheted a kollagént, mely feszesen tartja a bőrt.
  • 40 éves kor után a kozmetikusok a hyaluronsavat ajánlják.

A jó arckrémre megéri áldozni, de nem biztos, hogy az árcédulán álló nullák mutatják meg a krém minőségét. Ha azonban egy krém bevált, használd sokáig, felesleges váltogatni.

Az öregedésgátló krémek nem fejtik ki azonnal a hatásukat, lehet, hogy másfél-két hónap is eltelik, amíg eredményt tapasztalsz. A kozmetikai kezelések is sokat segíthetnek, ahogyan a rendszeres radírozás és extra ápolás is. A lényeg az állandóság.

Ezt is szeretjük