A tökéletes és bársonypuha intimvonalak titka
Gyulladás és szőrbenövés nélkül
Ismerd meg a legjobb trükköket szőrbenövés és gyulladt pöttyök ellen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mára az intim fazon ápolása ugyanolyan rutinfeladattá vált, mint a fogmosás vagy a fésülködés. Nemcsak a látvány miatt, de higiénia szempontjából is lényeges az altáji szőrzet karbantartása, hiszen a bőröd odalent is ápolást igényel.

Ezen a területen a bőrréteg sokkal vékonyabb, így kiemelt figyelmet kell neki szentelni a puhaság és a simaság megtartásáért, valamint begyulladt szőrtüszők elkerüléséért. Részben azért, mert a nagy, piros pöttyök nem éppen esztétikusak, másrészt akár fájdalmasak is lehetnek, ha benőnek és megduzzadnak.

Szó szerinti szőrszálhasogatás

Az intim vonalak kialakításához ma már számtalan lehetőség áll rendelkezésedre, a kevésbé fájdalmas módszerektől egészen a gyötrő technikákig. Az, hogy melyiket választod, csak a fájdalomküszöbödön múlik, azonban az tény, hogy a gyötrelmes módszerek hosszan tartó simaságot ígérnek.

A legtöbb nő a borotvát részesíti előnyben, hiszen ez a leggyorsabb eljárás. Percek alatt végighúzhatod az éles pengét a kívánt területen - a fazonok terén csak a kreativitásod szabhat határt -, és máris kész a puha és csupasz bőrfelület. Ez a technika mondhatni a fűnyíráshoz hasonlítható, hiszen a pázsitot is csak a földig nyírod le, nem pedig gyökerestül szeded ki, így hamar visszanő. A bőr feletti szőr eltávolítása csak ideig-óráig tartó simaságot ígér, néhány napon belül újra meg kell ismételned a beavatkozást.

A borotvával szemben a gyanta kevésbé fájdalommentes megoldást ígér, azonban hatása akár két-három hétig is kitart. A műveletet magad is elvégezheted, de a legjobb, ha szakemberre bízod, mert ő más szögben tépi le a ragasztócsíkot, így könnyebben elkerülheted a szőrbenövést, illetve az abból következő gyulladást is.

Puhaság

A test minden részén, vagyis az intim területeden is megkönnyítheted a dolgod, ha felpuhítod a bőrödet. Ahogyan a vizes földet könnyebb megművelni és kigyomlálni, úgy a puha bőrt is könnyebb szőrteleníteni.

Több nagyon egyszerű módszer is létezik a felpuhításra. Az egyik legkönnyebben kivitelezhető a forró vizes törülköző. Takard be vele a kívánt felületet néhány percre - a legjobb, ha a törölközőt előzőleg kamillás forró vízbe áztatod -, és csak utána kezdj bele a borotválásba. Választhatod a hintőporos megoldást is, sokan esküsznek rá, hogy ettől sokkal lágyabb lesz a bőr, így a fazon kialakítása is könnyebbé válik. Kifejezetten erre a célra kifejlesztett krémeket és zseléket is találsz a drogériákban, amelyeket a fazonírozás előtt kell bedörzsölni a bőrbe.

Melyiket válasszam?

Kozmetikus szakértőnk segít abban, hogy megtudd, melyik szőrtelenítési eljárásnak milyen előnyei és hátrányai vannak.

Maradj irányban!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő kézmozdulatok fontosságát. Ez elsősorban a borotválásnál lényeges, ahol sokan csak ide-oda húzkodják a pengét, pedig a technika az ellentétes irányban rejlik. Ne kezdd el ész nélkül felszántani az intim területed! Mindig a kinövéssel ellentétes irányban távolítsd el a szőrt, ha nem szeretnél gyulladt, piros pöttyöket odalent.

A gyantánál különösen lényeges, hogy ne felfelé húzd a ragasztócsíkot, hanem egyenesen, a testeddel párhuzamosan rántsd le, máskülönben a szőrszálak elszakadhatnak, a bőröd felülete pedig berepedhet - még ha ezt szabad szemmel nem is látod -, így könnyebben kialakul a szőrbenövés. Ha nem esik kezedre a mozdulat, a legjobb, ha kozmetikushoz fordulsz, aki szakszerű, rutinos mozdulatokkal percek alatt elvégzi a szőrtelenítést.

Testradír

Ahogyan az arcodról az elhalt hámsejteket érdemes hetente egyszer eltüntetni arcradír segítségével, úgy odalent is célszerű magad végigradírozni, miután megszabadultál a nemkívánatos testszőrzettől. A legjobb, ha olyan terméket választasz, amely bőrnyugtató hatású anyagokkal - például levendulával vagy kamillával - készült, és amelynek nagyon finom szemcséi vannak, nehogy felsértsd a vékony felületet. Utána pedig testápolóval mindenképpen hidratálj az irritáció elkerülése érdekében.

Persze saját magad is készíthetsz kímélő testradírt. Egy kis barna cukrot keverj össze olívaolajjal vagy joghurttal, és dörzsöld át vele a bikinivonalad. Meglátod, nem csak selyempuhaságú lesz a bőröd, de a makacs szőrszálak benövését is elkerülheted.

Ezt is szeretjük