Még egy ok, amiért érdemes szerelmesnek lenni
Szépítő boldogság
Bár a szerelemnek számos pozitív hatása van, külön előnye, hogy a bőrödet is képes megszépíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelem rendkívül jót tesz a léleknek, nem véletlenül mondják, hogy, akit utolér, az egy jó ideig rózsaszín szemüvegen keresztül látja a világot.

Viszont arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a bőrre is igencsak pozitív hatással van.

A szerelem megszépít

Ha szerelmes vagy, biztosan te is észrevetted már, hogy sokkal erősebb lesz a kisugárzásod, és több elismerő pillantást kapsz, mint valaha.

Hála az adrenalin stresszhormonoknak, nem csupán érzékeid válnak kifinomultabbá, hanem nekik köszönheted az arcodon megjelenő csábító pírt is.

Ha téged is utolért a szerelem, ösztrogénszinted emelkedésének köszönhetően fokozódik a bőröd kollagéntermelése. Bőröd feszesebbé, hajad csillogóbbá, körmeid pedig erősebbé válnak.

A kollagén felelős a bőr és a bőr alatti szövetek rugalmasságáért, feszességéért, tehát alapvető szerepet játszik a bőr szépségének megőrzésében. Fontos vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, azaz a bőr hidratáltságának szempontjából is nélkülözhetetlen funkciót tölt be.

A hosszú kapcsolat előnye

A bőrödre nem csupán a friss szerelem, de a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat is jó hatással van.

A rendszeres szexuális együttlétek következtében ugyanis javul a DHEA és a HGH hormonok termelődése. Ezek pedig képesek megakadályozni a súlyfelesleg megjelenését, így bőrödön a plusz kilók nem hagyhatnak kellemetlen nyomokat.

Ha biztonságban érzed magad a kedvesed mellett, szervezetedben csökken a kortizol nevű stresszhormon szintje, így az élet különböző területein könnyebben megbirkózol a nehézségekkel. A kevesebb kortizol a bőrödre is jó hatással van, hiszen egyértelműen felelős a gyorsabb sebgyógyulásért.

A bőr illata

Biztosan te is hallottál már az úgynevezett feromonokról. Ezek a kémiai anyagok bárki verejtékében megtalálhatóak, és a testszag egyediségét adják. Szerepet játszanak abban, hogy minden mesterséges illatanyag másként hat a bőrön, ezért úgy tartják, hogy ezek a kémiai anyagok a párválasztásra is hatással lehetnek. Amennyiben hallgatsz az ösztöneidre, biztos lehetsz abban, hogy az orrod nem téved. Az ugyanis nem lehet véletlen, ha a kiszemelted illata rendkívül vonzó a számodra.

Ezt is szeretjük