Még egy ok, amiért érdemes szerelmesnek lenni

Szépítő boldogság

Bár a szerelemnek számos pozitív hatása van, külön előnye, hogy a bőrödet is képes megszépíteni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szerelem rendkívül jót tesz a léleknek, nem véletlenül mondják, hogy, akit utolér, az egy jó ideig rózsaszín szemüvegen keresztül látja a világot.

Viszont arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a bőrre is igencsak pozitív hatással van.

A szerelem megszépít

Ha szerelmes vagy, biztosan te is észrevetted már, hogy sokkal erősebb lesz a kisugárzásod, és több elismerő pillantást kapsz, mint valaha.

Hála az adrenalin stresszhormonoknak, nem csupán érzékeid válnak kifinomultabbá, hanem nekik köszönheted az arcodon megjelenő csábító pírt is.

Ha téged is utolért a szerelem, ösztrogénszinted emelkedésének köszönhetően fokozódik a bőröd kollagéntermelése. Bőröd feszesebbé, hajad csillogóbbá, körmeid pedig erősebbé válnak.

A kollagén felelős a bőr és a bőr alatti szövetek rugalmasságáért, feszességéért, tehát alapvető szerepet játszik a bőr szépségének megőrzésében. Fontos vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, azaz a bőr hidratáltságának szempontjából is nélkülözhetetlen funkciót tölt be.

A hosszú kapcsolat előnye

A bőrödre nem csupán a friss szerelem, de a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat is jó hatással van.

A rendszeres szexuális együttlétek következtében ugyanis javul a DHEA és a HGH hormonok termelődése. Ezek pedig képesek megakadályozni a súlyfelesleg megjelenését, így bőrödön a plusz kilók nem hagyhatnak kellemetlen nyomokat.

Ha biztonságban érzed magad a kedvesed mellett, szervezetedben csökken a kortizol nevű stresszhormon szintje, így az élet különböző területein könnyebben megbirkózol a nehézségekkel. A kevesebb kortizol a bőrödre is jó hatással van, hiszen egyértelműen felelős a gyorsabb sebgyógyulásért.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A bőr illata

Biztosan te is hallottál már az úgynevezett feromonokról. Ezek a kémiai anyagok bárki verejtékében megtalálhatóak, és a testszag egyediségét adják. Szerepet játszanak abban, hogy minden mesterséges illatanyag másként hat a bőrön, ezért úgy tartják, hogy ezek a kémiai anyagok a párválasztásra is hatással lehetnek. Amennyiben hallgatsz az ösztöneidre, biztos lehetsz abban, hogy az orrod nem téved. Az ugyanis nem lehet véletlen, ha a kiszemelted illata rendkívül vonzó a számodra.

Ezt is szeretjük