A legszebb tűsarkú cipők körképe tavaszra
Melyiket mivel hordd?
Alig várod, hogy tűsarkakra pattanj? Nézd meg, milyen stílusokkal harmonizálnak az égimeszelő topánok!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ilyenkor még hóbortos az időjárás, ám a tűsarkú körömcipellők és a nyitott orrú lábbelik szezonja már beköszöntött. Bár igaz, hogy nem a legkényelmesebb darabokról van szó, de talán megszokás kérdése az egész.

Számos olyan pozitívummal rendelkeznek az égimeszelő topánok, melyek valamelyest kompenzálják a hátrányaikat: megnyújtják a lábakat, karcsúbbá varázsolják a bokát, illetve feszesebbé teszik a vádlit, és még a tartást is javítják.

Ám nemcsak emiatt érdemes elsajátítanod a magas sarkakon egyensúlyozás tudományát, hanem a divat kedvéért úgyszintén, mert idén ismét a keblén dédelgeti a földtől elrugaszkodott cipőkreációkat. Csábító és sokoldalú a kínálat, így nem meglepő, hogy a legújabb trendek főként nyúlánk sarkakra építkeznek. Nézd meg, hogyan lehet a stílusod alapja a cipőd, valamint mivel viselheted a kedvencedet?

Édeskés romantika

A tavaszi divatot szinte behálózza a diáklánystílus, mely többféle elképzelésben megvalósítható. Ha az ötvenes évekből csent elemeit tűsarkú topánokkal, masnis bokacipellőkkel és pántos cipőszandálokkal kombinálod, jóval érettebb, nőiesebb szintre emelheted az öltözékedet, mint a cukormázas mokaszinokkal, maszkulin félcipőkkel, illetőleg balerinafazonokkal.

A palettán a visszafogott, lágy krémszíneket, a retro fekete-bézs verziókat épp úgy megtalálod, mint a merészebb narancs, vörös, lonc tónusokat, valamint a virágos és pöttyös mintákat.

Bármilyen lábbelit is választasz ezek közül, bátran variálhatod derékhangsúlyos körszoknyákkal és romantikus ruhácskákkal, fagylaltszínű kardigánokkal, lekerekített gallérú, pasztelles blúzokkal, illetve retro hangulatú, bájos tengerészviselettel.

A dögösebb rockabilly módi eleven, hangsúlyos topánok után kiált, még akkor is, ha sportos változatban tálalod, szűk capri nadrággal, esetleg farmersorttal, baseballdzsekivel.

A tűzpiros, égimeszelő cipőket szűk szoknyával szintén hordhatod, ám ne feledkezz meg ennek a stílusnak a lényegéről, a pöttyös, csíkos és kockás mintákról. Köss a nyakadba vagy a hajadba a lábbelid színével harmonizáló babos kendőt, és kapj a karodra egy bowling fazonú táskát.

Így idézd meg a hetvenes éveket!

A hetvenes évek glamour korszaka újra tombol, mely pimaszul elegyíti a nőies fazonokat a hippis színkavalkáddal, illetve a retro tapétamintákkal. A stílusba vágó cipellők azonban, a tűsarkakat és a platformos talpakat leszámítva, egészen visszafogottak, vagyis jól variálhatók.

Így nem muszáj szorosan ehhez a trendhez kötődnöd, ha ilyen lábbeliket vásárolsz, mert egyes darabjait a vagányabb vagabond stílus, a vidéki romantika és a letisztult nőiességet preferáló irányzatok ugyanúgy képesek befogadni.

Amennyiben a hetvenes évek hangulatát szeretnéd feleleveníteni az öltözékedben, a vékony oszlopsarkú, pántos cipőszandálokat tapétamintás, derékhangsúlyos ruhákkal, pliszírozott szoknyákkal vagy szoknyanadrágokkal viselheted. Ha a blúzod izgága árnyalatú, ragadj ki egy vibráló tónust a színvilágából, és ahhoz igazítsd a cipődet.

Letisztult elegancia

Bár ez egy érettebb, elegáns stílus, nem igényel eltúlzott feszességet. Több irányvonallal rendelkezik, ezáltal sokféle színkombinációt elbír, ám arra ügyelned kell, hogy megtartsd a letisztult, egyszerű formavilágát, mind a ruhadarabok, mind a lábbelik terén. Idén tavasszal az elegáns tengerészmódi is szerepet kap a divatban, így a sötétkék, A-vonalú nadrágokat fekete, mustárbarna, homokszínű, bézs és kéregbarna cipőkkel is felveheted, melyekkel egyeznie kell a többi kiegészítődnek.

A monokróm szerelésedet - akár pasztelles, akár szafariárnyalatokat válogattál össze - feldobhatod egy egészen élénk, barackos rózsaszín, trópusi kék vagy vörös topánnal. A világos tónusokra épülő tengerészvariációkhoz jól illenek még a morózus szilvakék, illetve a bordó tűsarkúk is.

Ha a tervezők által kifundált, eklektikus színvilágú eleganciát szeretnéd követni, ne riadj vissza a merészebb párosításoktól sem: narancssárga blézerhez hozzárendelhetsz türkiz blúzt is, melynek stílushangulatát egy levendula körömcipővel koronázhatod meg.

Ezt is szeretjük