Ez lenne a legnőiesebb smink? Imádják a férfiak! Így készítsd el

Két perc alatt elkészítheted a sminket, ami nappali és esti alkalmakra is tökéletes.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A férfiak nincsenek oda a túlfestett nőkért, de egy szolid, esztétikus sminkkel le lehet őket venni a lábukról.

Ha fested magad, ne arra törekedj, hogy minél feltűnőbb legyen a smink, inkább az arcod szépségeit, például a szemedet emeld ki vele szinte észrevétlenül.

Nőies smink két perc alatt

A füstös szemsmink sosem megy ki a divatból, de sokan meg sem próbálják elkészíteni, mert túl bonyolultnak tűnik számukra. Pedig nagyon egyszerű, csak a megfelelő alapanyagok és eszközök kellenek hozzá.

A legjobb, ha nem kizárólag feketével és szürkével árnyékolsz, hanem inkább a barna különböző árnyalatait alkalmazod, és a szemceruza helyett is inkább szemhéjpúdert, vagy felülre tust használsz.

Megmutatjuk, hogyan készítheted el a fenti csodaszép sminket, ami nemcsak nagyon egyszerű, de praktikus is, mert mindenhez megy, és akár nappali sminkek szánod, akár estére próbálod ki, minden esetben megállja a helyét.

Öregítő sminkbakik

Az alábbi bakikat mindenképp érdemes elkerülnöd, ha nem szeretnéd, hogy a sminked öt évvel idősebbnek mutasson, mint amennyi vagy.

7 dolog, amitől 5 évvel öregebbnek tűnsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Erre lesz szükséged:

  • világosbarna, középbarna, sötétbarna, grafitszürke, fekete és fehér vagy krémszínű szemhéjfesték
  • egy vékony, egy duci és egy ferde ecset
  • szempillaspirál, rúzs

Alapozás után vidd fel a mozgó szemhéjra a világosbarna szemhéjfestéket a vékonyabb ecsettel, a külső szemzugba pedig tégy egy nagyobb pontot a sötétbarnával, és a vastag ecsettel dolgozd össze őket. A grafitszürkével is pontozz ugyanoda, majd oszlasd el úgy, ahogyan az előző lépésben.

A ferde ecsetet mártsd matt fekete festékbe, és húzd ki vele a szemed vékonyan, a felső szempilláid tövénél - ezt a lépést fekete tusvonallal is helyettesítheted. Az alsó szempillák tövét satírozd végig a középbarna szemfestékkel.

Jöhet a szempillaspirál, majd utolsó lépésként közvetlenül a szemöldököd alá vigyél fel némi fehér vagy más világos színű, csillogó púdert. Zárd a műveletet a kedvenc rúzsoddal!

Ezt is szeretjük