A 12 legszebb menyasszonyi ruha testalkatra szabva

Dia

 	Királylányos fazon 	Az abroncsos, terebélyes szoknyájú ruhák megkívánnak egy bizonyos magasságot, mert összenyomják az alakot. Ha rövidek a lábaid, még jobban kiélezhetik ezt az aránytalanságot, ugyanis a fűzős felsőrész megnyújtja és egyben karcsúsítja a felsőtestet. Magas sarkú cipővel némiképp egyensúlyba hozhatod a látványt, de nem teljesen.

Királylányos fazon

Az abroncsos, terebélyes szoknyájú ruhák megkívánnak egy bizonyos magasságot, mert összenyomják az alakot. Ha rövidek a lábaid, még jobban kiélezhetik ezt az aránytalanságot, ugyanis a fűzős felsőrész megnyújtja és egyben karcsúsítja a felsőtestet. Magas sarkú cipővel némiképp egyensúlyba hozhatod a látványt, de nem teljesen.

Dia

 	Félvállas megoldás 	Ha mindenképp ragaszkodsz a merevítős aljú ruhához, alacsony termetedet megnyújthatod egy félvállas felsőrésszel, mely felfelé húzza a tekintetet. A magasított derékrész abban is segíthet, hogy hosszabb lábakat sejtess a ruha alatt, illetve az átlós dekoltázs széles vállak esetén úgyszintén kitűnő választás lehet.

Félvállas megoldás

Ha mindenképp ragaszkodsz a merevítős aljú ruhához, alacsony termetedet megnyújthatod egy félvállas felsőrésszel, mely felfelé húzza a tekintetet. A magasított derékrész abban is segíthet, hogy hosszabb lábakat sejtess a ruha alatt, illetve az átlós dekoltázs széles vállak esetén úgyszintén kitűnő választás lehet.

Dia

 	Sellőfazon 	A sellőfazonú ruhák leginkább az arányos homokóra testalkaton mutatnak jól. Lehetsz vékony vagy teltkarcsú, a lényeg, hogy lapos hassal, karcsú derékkal és kerek popsival rendelkezz, ugyanis ez a szabásvonal pont ezekre a részletekre fektet hangsúlyt. Ha az alakod túlságosan törékeny, egy fényes selyembrokát anyaggal nőiesebbé teheted az idomaidat.

Sellőfazon

A sellőfazonú ruhák leginkább az arányos homokóra testalkaton mutatnak jól. Lehetsz vékony vagy teltkarcsú, a lényeg, hogy lapos hassal, karcsú derékkal és kerek popsival rendelkezz, ugyanis ez a szabásvonal pont ezekre a részletekre fektet hangsúlyt. Ha az alakod túlságosan törékeny, egy fényes selyembrokát anyaggal nőiesebbé teheted az idomaidat.

Dia

 	Alaknyújtó ruhák 	Úgy érzed, minden menyasszonyi ruhában eltűnsz? Az alacsonyaknak bizony nem kedvez a rétegelt anyagrengeteg, ám számodra is van megfelelő kreáció. Az A-vonalban kiszélesedő, átlapolt mellrészű ruhák nemcsak karcsúsítanak, hanem megnyújtják az alakod. A szoknya legyen egyszerű organza, mely csupán egy derékig futó háromszögalakban hímzett, ám ott is diszkréten. A terebélyes aljú fazonok közül keress olyat, amit függőleges fémszálak vagy selyemcsíkok díszítenek.

Alaknyújtó ruhák

Úgy érzed, minden menyasszonyi ruhában eltűnsz? Az alacsonyaknak bizony nem kedvez a rétegelt anyagrengeteg, ám számodra is van megfelelő kreáció. Az A-vonalban kiszélesedő, átlapolt mellrészű ruhák nemcsak karcsúsítanak, hanem megnyújtják az alakod. A szoknya legyen egyszerű organza, mely csupán egy derékig futó háromszögalakban hímzett, ám ott is diszkréten. A terebélyes aljú fazonok közül keress olyat, amit függőleges fémszálak vagy selyemcsíkok díszítenek.

Dia

 	Átlapolt mellrészű ruha 	Ha nem elég karcsú a derekad, vagy van egy-két úszógumid, amit nem akarsz hangsúlyozni, nem kell rögtön fűzőért kiáltanod. Az átlapolt mellrészű, keresztben redőzött ruhákkal kényelmesen elfedheted az apróbb zsírpárnákat, ráadásul optikailag összehúzzák, karcsúsítják a vonalaidat. Válassz olyan kreációt, melynek hosszított a derékrésze, így megnyújthatod azt a területet.

Átlapolt mellrészű ruha

Ha nem elég karcsú a derekad, vagy van egy-két úszógumid, amit nem akarsz hangsúlyozni, nem kell rögtön fűzőért kiáltanod. Az átlapolt mellrészű, keresztben redőzött ruhákkal kényelmesen elfedheted az apróbb zsírpárnákat, ráadásul optikailag összehúzzák, karcsúsítják a vonalaidat. Válassz olyan kreációt, melynek hosszított a derékrésze, így megnyújthatod azt a területet.

Dia

 	Empire-szabású ruha 	A pocakot ledolgozni a legnehezebb, így nem biztos, hogy pont az esküvőd napjára sikerül. Ám egy szolid empire-szabású ruhával leplezheted a nemkívánatos területet, továbbá megnyújtja az alsó feled, minek következtében a széles csípő, nagy fenék problémája is egy csapásra megszűnik. Ha nem zsákszerűen bő, hanem kecses A-vonalban szélesedő fazonokat próbálsz, nem kell attól félned, hogy egy nagy fehér pacának fogsz tűnni az oltárnál. Olyat nézegess, ami kiemeli a dekoltázsod.

Empire-szabású ruha

A pocakot ledolgozni a legnehezebb, így nem biztos, hogy pont az esküvőd napjára sikerül. Ám egy szolid empire-szabású ruhával leplezheted a nemkívánatos területet, továbbá megnyújtja az alsó feled, minek következtében a széles csípő, nagy fenék problémája is egy csapásra megszűnik. Ha nem zsákszerűen bő, hanem kecses A-vonalban szélesedő fazonokat próbálsz, nem kell attól félned, hogy egy nagy fehér pacának fogsz tűnni az oltárnál. Olyat nézegess, ami kiemeli a dekoltázsod.

Dia

 	A-vonalú kreáció 	Magas és alacsony nőkön egyaránt gyönyörűen érvényesül a finom A-vonalú ruha, kiváltképp, ha szabadon engedi a vállakat. Amennyiben karcsú sziluettre vágysz, kerüld az oldalt és hátul buggyosított, agyondíszített megoldásokat, inkább maradj a nemes egyszerűség mellett. Ne feledd, hogy a magasított derékrész hosszabb lábakat sejtet!

A-vonalú kreáció

Magas és alacsony nőkön egyaránt gyönyörűen érvényesül a finom A-vonalú ruha, kiváltképp, ha szabadon engedi a vállakat. Amennyiben karcsú sziluettre vágysz, kerüld az oldalt és hátul buggyosított, agyondíszített megoldásokat, inkább maradj a nemes egyszerűség mellett. Ne feledd, hogy a magasított derékrész hosszabb lábakat sejtet!

Dia

 	Habcsók 	A fodros-buggyos habcsókfazon sem a robusztus, sem a nagyon filigrán alkatoknak nem ajánlott. Hiszen az előbbieket durván erősíti az efféle ruhaköltemény, az utóbbiak pedig eltűnhetnek benne. Mindig azt tartsd szem előtt, hogy a díszítőelemeknek téged kell szolgálniuk, vagyis veled együtt kell érvényesülniük, nem ripacskodhatnak önállóan, túlharsogva a természetes vonzerődet.

Habcsók

A fodros-buggyos habcsókfazon sem a robusztus, sem a nagyon filigrán alkatoknak nem ajánlott. Hiszen az előbbieket durván erősíti az efféle ruhaköltemény, az utóbbiak pedig eltűnhetnek benne. Mindig azt tartsd szem előtt, hogy a díszítőelemeknek téged kell szolgálniuk, vagyis veled együtt kell érvényesülniük, nem ripacskodhatnak önállóan, túlharsogva a természetes vonzerődet.

Dia

 	Nyakpántos 	Az alacsony termetűeknek és a nagymellűeknek is kifejezetten előnyös a nyakpántos megoldás. A V-dekoltázs megnyújtja a sziluettet, ugyanakkor kordában tartja a méretes ciciket, és cseppet sem hivalkodó. Ám azt is vedd figyelembe, hogy az ilyen fazonok általában mélyen kivágottak hátul, és nem túl ízléses, ha bevágnak a húsba, esetleg felnyomják a zsírpárnákat.

Nyakpántos

Az alacsony termetűeknek és a nagymellűeknek is kifejezetten előnyös a nyakpántos megoldás. A V-dekoltázs megnyújtja a sziluettet, ugyanakkor kordában tartja a méretes ciciket, és cseppet sem hivalkodó. Ám azt is vedd figyelembe, hogy az ilyen fazonok általában mélyen kivágottak hátul, és nem túl ízléses, ha bevágnak a húsba, esetleg felnyomják a zsírpárnákat.

Dia

 	Carmen-dekoltázs 	Nem hiába a mediterrán névválasztás, hiszen az ilyen dekoltázst leginkább a dús keblek teszik szexissé. Bár a körte testalkatúak nem annyira erősek mellben, mégis profitálhatnak az optikai hatásából, hiszen - egy A-vonalú szoknyafazonnal összevetve - slankíthatják a csípőszélességüket, mert a széthúzott vállrész egyensúlyba hozza az arányaikat. A teltkarcsú hölgyeknek egyenes szabású, alaknyújtó kreációval ajánlott, de csak akkor, ha nem túl széles a válluk.

Carmen-dekoltázs

Nem hiába a mediterrán névválasztás, hiszen az ilyen dekoltázst leginkább a dús keblek teszik szexissé. Bár a körte testalkatúak nem annyira erősek mellben, mégis profitálhatnak az optikai hatásából, hiszen - egy A-vonalú szoknyafazonnal összevetve - slankíthatják a csípőszélességüket, mert a széthúzott vállrész egyensúlyba hozza az arányaikat. A teltkarcsú hölgyeknek egyenes szabású, alaknyújtó kreációval ajánlott, de csak akkor, ha nem túl széles a válluk.

Dia

 	Görög fazon 	A lágy esésű, letisztult görög fazon alapvetően teltebb idomokra lett megálmodva, de vékony hölgyeken is jól mutathat. A hosszú, drámai redők meglágyítják és kecsesebbé varázsolják a robusztus testalkatot, valamint jótékonyan elfedik a pocakot és a széles csípőt. A mell alatti szabás kiemeli a dekoltázst, ám a diszkrét V-kivágás nem engedi, hogy hivalkodóvá váljanak a dús mellek. A vállcsúcsnál elkeskenyedő pántok karcsúsítják a nyakat, a hátsó fűző pedig megnyújtja és slankítja az alakot.

Görög fazon

A lágy esésű, letisztult görög fazon alapvetően teltebb idomokra lett megálmodva, de vékony hölgyeken is jól mutathat. A hosszú, drámai redők meglágyítják és kecsesebbé varázsolják a robusztus testalkatot, valamint jótékonyan elfedik a pocakot és a széles csípőt. A mell alatti szabás kiemeli a dekoltázst, ám a diszkrét V-kivágás nem engedi, hogy hivalkodóvá váljanak a dús mellek. A vállcsúcsnál elkeskenyedő pántok karcsúsítják a nyakat, a hátsó fűző pedig megnyújtja és slankítja az alakot.

Dia

 	Pánt nélküli ruha 	A pánt nélküli, míderes fazon közepes és kisméretű melleken áll a legjobban. A nagyobb kebelcsodákat túlságosan felszoríthatja, amitől közönséges lesz a látvány. Ha túl pici a cicid, érdemes belevarratnod a ruhádba két kosárpárnát, melyek megtartják a merevített dekoltázst a mellkasodon, így nem kell állandóan igazgatnod és húzgálnod. Optikailag fényes anyagokkal és gyöngyrátétekkel nagyíthatsz az idomaidon.

Pánt nélküli ruha

A pánt nélküli, míderes fazon közepes és kisméretű melleken áll a legjobban. A nagyobb kebelcsodákat túlságosan felszoríthatja, amitől közönséges lesz a látvány. Ha túl pici a cicid, érdemes belevarratnod a ruhádba két kosárpárnát, melyek megtartják a merevített dekoltázst a mellkasodon, így nem kell állandóan igazgatnod és húzgálnod. Optikailag fényes anyagokkal és gyöngyrátétekkel nagyíthatsz az idomaidon.

Ezt is szeretjük
Fotó: