A legszebb esküvői ruhák 2012-ben

Gyönyörű fazonok testalkatra szabva

Gondolkodtál már a ruhádon? Mutatunk pár inspiráló képet! Akkor is nézd meg, ha nem most házasodsz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az esküvőszervezés első legfontosabb teendői közé tartozik a dátum lefixálása. Leghamarabb a házasságkötésre tervezett időpont előtt fél évvel, illetve legkésőbb egy hónappal előtte lehet megejteni a bejelentkezést az anyakönyvvezetőnél. Így előfordulhat, hogy már most bekarikázhatod a naptáradban a nyárra kitűzött nagy napot, ami persze tovább sürgeti az égetően fontos feladatok elintézését. Bár sok ara úgy gondolkodik ilyenkor, hogy tömérdek ideje lesz még a ruhaválasztásra, hidd el, nem érdemes hosszasan halogatni.

A szervezéssel járó megoldanivalók egyre csak gyűlnek, és a komplikációkat sem árt előre belekalkulálni. Ezért, ha csak nem akarsz kapkodva rábökni egy ruhára, még a nyugalmas időszakban célszerű megérlelned magadban az elképzelésedet, amivel már el lehet indulni a bársonyszőnyeges szalonok irányába.

Egyébként a legtöbb tapasztalat azt mutatja, hogy amíg nem tisztázódik le a menyasszony fejében, hogy milyen álomkreációt viselne szívesen, nem lesz nyugodalma. Az már egy másik történet, hogy megtalálni sem olyan egyszerű a gondolatban körvonalazódó darabot.

Mit ígérnek a trendek?

A legnevesebb, esküvői ruhákra szakosodott divatházak már bemutatták a kollekcióikat, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a 2012-es trend. Ez a hír azért fontos, mert a fő tervezők fejéből kipattant kreációk valamilyen szinten mindig hatást gyakorolnak a hazai szalonok választékára. A St. Patrick új kínálatában megjelenik egy különösen kifinomult, minimalista vintage vonal, melynek elemeiben a harmincas évek stílusjegyei fedezhetők fel.

A szalonruhákra emlékeztető selyem- és szaténalkotások mellett a fényűző csipkék és a mesébe illő romantikus sziluettek úgyszintén nagy szerepet kaptak. Ugyanezek a divathatások érzékelhetők a La Sposa és Manuel Mota kollekciójában. A rétegelt hatású, csipkével vagy rátétekkel díszített anyagtextúrák most különösen dominánsak, mégis az éteri lágyság és légies könnyedség jellemzi a finom kelmék és a szabásvonalak összhangját. Előtérbe kerülnek a sellőfazonok, valamint az áttetsző, hímzett uszályok. Nézd meg, melyiket tudnád elképzelni magadon!

A legszebb esküvői ruhák 2012-ben

A neves tervezők menyasszonyi ruhakölteményeit csak kevesen engedhetik meg maguknak, de megfigyelhető, hogy minden évben megjelennek az olcsóbb koppintások, illetve egy jó varrónő szintén csodákra lehet képes.

Ezt is szeretjük