Csodaszép nyári ruhák testalkatra szabva
Nem mindegy, hogy milyen fazonú ruhát választasz. Ki is emelheted, de el is ronthatod vele az alakodat.

Dia

	Derékhangsúlyos fazon	A vastag derékpasszal rendelkező, vállcsúcstól szűkülő, lefelé bővülő ruhákkal karcsúbb sziluettet varázsolhatsz magadnak. A V-kivágású, átkötős fazonokkal ugyanezt a hatást érheted el, különösen, ha lenge anyagból készültek.

Derékhangsúlyos fazon

A vastag derékpasszal rendelkező, vállcsúcstól szűkülő, lefelé bővülő ruhákkal karcsúbb sziluettet varázsolhatsz magadnak. A V-kivágású, átkötős fazonokkal ugyanezt a hatást érheted el, különösen, ha lenge anyagból készültek.

Dia

 	Alaknyújtó hosszanti vonalak 	A végig gombolós, egyenes szabású ruhák akkor is jól jöhetnek számodra, ha alacsony vagy, de a karcsúsításban éppúgy jeleskednek, amennyiben nem tapadnak rá teljesen az idomaidra, csak diszkréten követik a vonalaidat. A most divatos, pliszírozott megoldások teljes egészében megnyújtják az alakodat, a bővülő aljú, midi típusok pedig a vádlidat is vékonyabbnak láttatják. Ám az utóbbiak inkább a magas termetűeknek ajánlottak.

Alaknyújtó hosszanti vonalak

A végig gombolós, egyenes szabású ruhák akkor is jól jöhetnek számodra, ha alacsony vagy, de a karcsúsításban éppúgy jeleskednek, amennyiben nem tapadnak rá teljesen az idomaidra, csak diszkréten követik a vonalaidat. A most divatos, pliszírozott megoldások teljes egészében megnyújtják az alakodat, a bővülő aljú, midi típusok pedig a vádlidat is vékonyabbnak láttatják. Ám az utóbbiak inkább a magas termetűeknek ajánlottak.

Dia

 	Körte testalkatra 	A kéttónusú ruhákra érdemes fókuszálnod, ha a csípőd szélesebb a vállvonaladnál. A felül széltében csíkozott, illetve a vállakat széthúzó Carmen-dekoltázsú modellek egyensúlyba hozzák az arányaidat, ám ügyelj arra, hogy a szoknyarész semleges, egyszínű legyen. Amennyiben alul zömökebb vagy, illetve rövidek a lábaid, az is segíthet, ha a ruha dereka feljebb tolódik, valamint hosszában futó, lágy redőket képez.

Körte testalkatra

A kéttónusú ruhákra érdemes fókuszálnod, ha a csípőd szélesebb a vállvonaladnál. A felül széltében csíkozott, illetve a vállakat széthúzó Carmen-dekoltázsú modellek egyensúlyba hozzák az arányaidat, ám ügyelj arra, hogy a szoknyarész semleges, egyszínű legyen. Amennyiben alul zömökebb vagy, illetve rövidek a lábaid, az is segíthet, ha a ruha dereka feljebb tolódik, valamint hosszában futó, lágy redőket képez.

Dia

 	Csípőleplező ruhák 	Nem csak a körte típusokra jellemző a széles csípő, bár az arányos homokóra testalkat esetében kevésbé feltűnő, hiszen a nagyobb mellek és a csípőcsúccsal egy vonalba eső vállak valamennyire ellensúlyozzák. Ezt a hatást a ruhafazonokkal is fokozhatod. A kaotikus csíkozású, derékhangsúlyos rucik ravasz trükkökre képesek: a derékrész felé átlósan futó csíkok beszűkítik a látványt, a csípőre eső függőleges vonalak pedig lefaragnak a pluszkilókból. Az egyszínű, redőzött aljú modellek hasonlóképpen működnek. 	 

Csípőleplező ruhák

Nem csak a körte típusokra jellemző a széles csípő, bár az arányos homokóra testalkat esetében kevésbé feltűnő, hiszen a nagyobb mellek és a csípőcsúccsal egy vonalba eső vállak valamennyire ellensúlyozzák. Ezt a hatást a ruhafazonokkal is fokozhatod. A kaotikus csíkozású, derékhangsúlyos rucik ravasz trükkökre képesek: a derékrész felé átlósan futó csíkok beszűkítik a látványt, a csípőre eső függőleges vonalak pedig lefaragnak a pluszkilókból. Az egyszínű, redőzött aljú modellek hasonlóképpen működnek.
 

Dia

 	Így nyerhetsz teltebb idomokat! 	Nem mindenki akar megszabadulni a kilóitól, egyesek pont teltebb idomokra vágynak. Ha a legtöbb ruhában deszkának érzed magad, akkor ideje optikai trükkökhöz folyamodnod. Élvezd ki, hogy a csípőre biggyesztett fodorrétegek, és a tengerészmódi rettegett csíkjai számodra megengedettek, míg sokaknak tiltólistásak. A széles körszoknyájú ruhafazonokkal szintén nőiesebbé teheted az alsó fertályadat.

Így nyerhetsz teltebb idomokat!

Nem mindenki akar megszabadulni a kilóitól, egyesek pont teltebb idomokra vágynak. Ha a legtöbb ruhában deszkának érzed magad, akkor ideje optikai trükkökhöz folyamodnod. Élvezd ki, hogy a csípőre biggyesztett fodorrétegek, és a tengerészmódi rettegett csíkjai számodra megengedettek, míg sokaknak tiltólistásak. A széles körszoknyájú ruhafazonokkal szintén nőiesebbé teheted az alsó fertályadat.

Dia

 	Mellnövelő rucik 	Bizonyos ruhák tényleg csak akkor állnak jól az ember lányán, ha van mit domborítania bennük. Ám nem kell végleg lemondanod a merészebb dekoltázsokról, ha nem túl nagy a cicid. Egy nyakba köthető, mellkosaras kialakítású ruhával felpolcolhatod a látványt, különösen, ha derékban karcsúsított a fazonja, mert a szűkülő vonalakkal még nagyobb kontrasztot teremthetsz, hogy feltűnőbbek legyenek az ütközőid. Szintén hatásos lehet a mintás, félköríves, rétegelt anyagú mellrész.

Mellnövelő rucik

Bizonyos ruhák tényleg csak akkor állnak jól az ember lányán, ha van mit domborítania bennük. Ám nem kell végleg lemondanod a merészebb dekoltázsokról, ha nem túl nagy a cicid. Egy nyakba köthető, mellkosaras kialakítású ruhával felpolcolhatod a látványt, különösen, ha derékban karcsúsított a fazonja, mert a szűkülő vonalakkal még nagyobb kontrasztot teremthetsz, hogy feltűnőbbek legyenek az ütközőid. Szintén hatásos lehet a mintás, félköríves, rétegelt anyagú mellrész.

Dia

 	Alma testalkatra 	Ha felül gömbölyded az alakod, de a lábaid formásak és feszesek, egy rövidebb fazonú kimonóruhát is bevállalhatsz, mellyel anélkül csalhatsz magadnak karcsúbb derekat, hogy kihangsúlyoznád a pocakodat. A szellős tölcsérujjakban nem fogsz megizzadni, ráadásul elfedheted velük a felkarra rakódott párnácskákat. Ha vastagnak találod a vádlidat, válassz lágy esésű, térdig érő ruhát, melynek magasan van a derékszabása.

Alma testalkatra

Ha felül gömbölyded az alakod, de a lábaid formásak és feszesek, egy rövidebb fazonú kimonóruhát is bevállalhatsz, mellyel anélkül csalhatsz magadnak karcsúbb derekat, hogy kihangsúlyoznád a pocakodat. A szellős tölcsérujjakban nem fogsz megizzadni, ráadásul elfedheted velük a felkarra rakódott párnácskákat. Ha vastagnak találod a vádlidat, válassz lágy esésű, térdig érő ruhát, melynek magasan van a derékszabása.

Dia

 	Pocakeltüntető szabások 	A derékban túlzottan szűk ruhák olykor a legkisebb úszógumikra is képesek felhívni a figyelmet. Ha nem szeretnél feszengeni, inkább az empire-fazonok közül válogass, melyek a dekoltázsra terelik a hangsúlyt. A lenge, kétrétegű ruhácskák is kiváló pocakleplezők, amennyiben A-vonalban bővülnek. Arra ügyelj, hogy a felső réteg ne ott vágja ketté a csípődet, ahol a legszélesebb.

Pocakeltüntető szabások

A derékban túlzottan szűk ruhák olykor a legkisebb úszógumikra is képesek felhívni a figyelmet. Ha nem szeretnél feszengeni, inkább az empire-fazonok közül válogass, melyek a dekoltázsra terelik a hangsúlyt. A lenge, kétrétegű ruhácskák is kiváló pocakleplezők, amennyiben A-vonalban bővülnek. Arra ügyelj, hogy a felső réteg ne ott vágja ketté a csípődet, ahol a legszélesebb.

Dia

 	Ha vastag a karod 	Idén rengeteg pillangóujjú, lágy esésű ruhával találkozhatsz a kínálatban, így nem lesz nehéz dolgod. A kétrétegű fazon a te esetedben is áldásos lehet, különösen, ha a felső réteg háromszög alakú, vagyis lefelé szűkül. Az így nyert redős ujjak jól leplezik a felkar vastagságát, éppúgy, mint a T-vonalban szabott kreációk lezser karöltői.

Ha vastag a karod

Idén rengeteg pillangóujjú, lágy esésű ruhával találkozhatsz a kínálatban, így nem lesz nehéz dolgod. A kétrétegű fazon a te esetedben is áldásos lehet, különösen, ha a felső réteg háromszög alakú, vagyis lefelé szűkül. Az így nyert redős ujjak jól leplezik a felkar vastagságát, éppúgy, mint a T-vonalban szabott kreációk lezser karöltői.

Dia

 	Félvállas ruhák 	Attól, hogy széles a vállad, még nem kell elrejtened, inkább vesd be a félvállas ruhák trükkjeit. Az átlós dekoltázs optikailag lecsal a vállkerületedből. Ha sportos a testalkatod és hangsúlytalan a csípőd, egy lefelé bővülő ruhafazonnal egyensúlyba hozhatod az arányaidat.

Félvállas ruhák

Attól, hogy széles a vállad, még nem kell elrejtened, inkább vesd be a félvállas ruhák trükkjeit. Az átlós dekoltázs optikailag lecsal a vállkerületedből. Ha sportos a testalkatod és hangsúlytalan a csípőd, egy lefelé bővülő ruhafazonnal egyensúlyba hozhatod az arányaidat.

Dia

 	Mikro-mini fazonok 	Az alacsonyak és a rövidlábúak számára ideálisak lehetnek a múltból visszaköszönő mikro-mini fazonok, ám csakis akkor, ha egyébként formás, feszes futóművekkel rendelkeznek. Amennyiben csak a termeteddel van problémád, könnyen orvosolhatod egy végig gombolós, karcsúsított ruhával, melynek a derék legmagasabb pontjára esik a szűkítése.

Mikro-mini fazonok

Az alacsonyak és a rövidlábúak számára ideálisak lehetnek a múltból visszaköszönő mikro-mini fazonok, ám csakis akkor, ha egyébként formás, feszes futóművekkel rendelkeznek. Amennyiben csak a termeteddel van problémád, könnyen orvosolhatod egy végig gombolós, karcsúsított ruhával, melynek a derék legmagasabb pontjára esik a szűkítése.

Dia

 	Maxiruhák 	A maxi fazon most ismét divatba jött, ám, ha nincs meg hozzá a kellő magasságod, akkor sajnos le kell mondanod róla. Amennyiben nincs gondod a centiméterekkel, de a nyúlánkabb felsőtestedhez képest rövidnek tűnnek a lábaid, akkor válassz egy mell alatt szabott kreációt, illetve olyan megoldást, melynek a szoknyarészét hosszú gombsor díszíti.

Maxiruhák

A maxi fazon most ismét divatba jött, ám, ha nincs meg hozzá a kellő magasságod, akkor sajnos le kell mondanod róla. Amennyiben nincs gondod a centiméterekkel, de a nyúlánkabb felsőtestedhez képest rövidnek tűnnek a lábaid, akkor válassz egy mell alatt szabott kreációt, illetve olyan megoldást, melynek a szoknyarészét hosszú gombsor díszíti.

Dia

 	Szűk rucik 	A dögös csőruhák ismét hódítanak, de ne feledd, hogy kizárólag arányos testalkaton mutatnak jól. Az egyszínű megoldásokat a karcsú derekú homokóra típusok is bevállalhatják, amennyiben az ízlésesség határain belül feszül a ruci. A mintás modellek azonban, inkább a filigránabb alkatúaknak kedveznek.

Szűk rucik

A dögös csőruhák ismét hódítanak, de ne feledd, hogy kizárólag arányos testalkaton mutatnak jól. Az egyszínű megoldásokat a karcsú derekú homokóra típusok is bevállalhatják, amennyiben az ízlésesség határain belül feszül a ruci. A mintás modellek azonban, inkább a filigránabb alkatúaknak kedveznek.

Blog.hu ajánló
Fotó: