18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 70-es évek diszkókorszakának legvadabb szettjei: a Studio 54 vendégei parádéztak benne

A Studio 54 a diszkókorszak legmerészebb szettjeit vonultatta fel. Ilyen ruhákban buliztak a kicsit sem szégyenlős vendégek.

studio 54 ruhak cover

A diszkó nemcsak egy zenei műfajt takar, hanem egy egész életérzést, életstílust, amely a ’70-es években bontakozott ki igazán, és ekkor élte valódi fénykorát. Korai változata már a ’60-as években megjelent, de kezdetét leginkább a New York-i The Loft privát klub 1970-es nyitásához kötik, illetve Isaac Hayes és Barry White számaihoz.

A korszak nemcsak új szórakozóhelyeket, hanem egy igazán különleges divatot is hozott magával. A klubokban a vendégek a lehető legfeltűnőbb, legcsillogóbb és legmerészebb szetteket hordták a bulizáshoz. A legvadabb összeállításokat viszont egyértelműen a diszkókorszak csúcsát jelentő, legendás Studio 54-ben láthatta az ember. Az 1977-ben nyitott, exkluzív nightclubban a társadalom krémje szórakozott, és új szintre emelték a diszkódivat fogalmát.

A ’70-es évek legvadabb diszkószettjei

A nők általában olyan szetteket kerestek, melyekkel kiemelkedhettek a tömegből, és amelyek vonzották a tekinteteket. Hódítottak a metálos, fényes anyagú, flitteres, áttetsző darabok, a trapéznadrág, a farmer, a hasvillantós vagy nyakpántos felsők, a válltömés, a felsliccelt nadrágok és a blézerek. De a hírhedt klubban az sem volt ritka, hogy a hölgyvendégek melltartóban vagy erősen hiányos öltözékben adták át magukat a szórakozásnak. Mutatjuk a Studio 54 vendégeinek legmenőbb, legmerészebb szettjeit: az biztos, hogy nem voltak szégyenlősek.

Képek: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük