5 szuper szépségtipp kialvatlanság ellen

Nem sikerült kipihenned magad, és ez látszik is? Szeretnél frissnek és üdének tűnni? Próbáld ki hatásos trükkjeinket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár egy mámoros éjszaka, akár a munkával töltött hosszú órák miatt nem tudtál eleget pihenni, bőrödön az alváshiánynak szemmel látható nyomai maradnak. A regeneráció hiánya egész szervezetedet megterheli: bőröd sem tud megújulni, így fakóvá, beesetté és fáradttá válik.

A kiadós alvást természetesen semmi sem helyettesítheti, azonban létezik néhány egyszerű trükk, amit bevethetsz, ha üdévé szeretnéd varázsolni megjelenésed – illetve ha nem akarod, hogy a gyerekek megijedjenek tőled.

Hidratálj!

Semmit sem kíván jobban a fáradt és megviselt bőr, mint egy gazdag hidratáló krémet, ami eltünteti a szárazságot, feltölti az apróbb barázdákat, emellett kismértékben visszaveri a fényt, így ragyogóbb és egészségesebb hatású lesz tőle az arcod.

Melegíts fel egy kis adag hidratáló krémet a kezedben – a legjobb, ha olyat választasz, ami C- és E-vitamint is tartalmaz –, majd vidd fel gyengéden és vékonyan a homlokodra és az arccsontjaidra. Az enyhén csillogó hidratáló krém is csodákat művel: ha túl csillogónak találod, oszlasd el négy az egyhez arányban egy kis adag natúr hidratáló krémmel.

Szempilla-trükk

Látványosan feldobhatod a fáradt arcot azzal, ha begöndöríted szempilláidat – arckifejezésed frissebbnek, tekinteted pedig sokkal éberebbnek tűnik majd általa. A szempilláidat göndörítsd be speciális szempilla-göndörítővel, majd húzd át óvatosan vízálló szempillaspirállal. Utóbbi segítségével elkerülheted, hogy a festék elkenődjön, és tovább súlyosbítsa a sötét karikák okozta hatást.

Figyelj arra, hogy a spirálról használat előtt eltávolítsd a felesleges festéket, hogy pilláid természetes hatásúak és csomómentesek maradjanak. A festék elkenődését meggátolhatod – illetve a szem alatti karikákat is eltüntetheted –, ha egy kevés áttetsző púdert viszel fel a szemed alá, illetve az alsó szempilláid tövébe.

Friss, világos színek

Ha halvány és friss színekkel húzod ki szemeidet, illetve árnyalod szemhéjadat, frissebbé teheted tekinteted, ugyanakkor a vérágas szemekről is elterelheted a figyelmet. A komolyabb és idősebb külsőt kölcsönző sötét színek helyett használj például egy halványkék árnyalatot. A vörös tekintetet egy bőrszínű szemhéjfestékkel is finomítani tudod, emellett bevetheted az olyan jól bevált módszereket is, mint a hűtőbe tett, hideg kanál, az uborka, vagy épp a szemcsepp.

Pirosíts!

Egy halványrózsaszín arcpír nagyszerűen felélénkíti az arcot, és friss, fiatalos ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Mosolyogj erőteljesen, és tegyél egy kevés pírt az arccsontod kiálló részeire. De alkalmazhatod a hagyományos módszereket is: mosd meg arcod hideg és meleg víz váltogatásával – hideggel mosd utoljára –, vagy csipkedd meg egy kicsit a pofid, és tegyél egy leheletnyi pirosítót oda, ahol mindezek hatására kissé kipirult. Ha a bőröd melegebb, kreolabb árnyalatú, használj melegebb, halványbarack-árnyalatot.

Kendőzd el!

Ha semmi más nem segít, és a szemed alatt nemcsak táskák, de egy egész csomagmegőrző terül el, segítségedre lehet a jó öreg korrektor. Válassz krémes és nagyon finom állagút, és melegítsd is fel használat előtt egy kicsit a kezedben, ugyanis ellenkező esetben a festék megül a szem alatti apró ráncokban, és csak tovább rontod az összképet. A korrektor színe mindenképp legyen világosabb a bőrödnél. Vigyél fel egy kicsi korrektort – majd dolgozd el – a szemed alá, a belső szemzugba, illetve minden olyan területre, ahol sötétebb foltokat látsz. Ha a sötét, lilás foltok a szemhéjadat sem kímélték, elkendőzheted őket egy csontszínű árnyalattal.

OLVASD EL EZT IS!

arcradir lead
  • arcápolás
  • pakolás

Egy éjszaka, mínusz 5 év

Ezt is szeretjük