4 lépés a tökéletes önbarnításért

A barna bőrt nemcsak a napon aszalódva érheted el, hanem sokkal biztonságosabban is. Csupán egy flakon önbarnítóra van szükséged.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Önbarnítás 4 lépésben

A szép barna szín az egészség jele. Nem véletlen, hogy annyira várjuk a nyarat, hogy szolárium nem mehet tönkre. A barnaság ráadásul sok apró szépséghibát elkendőz, karcsúbbnak mutat. Egy egészséges, karcsú nő pedig szexi. Mégis, a napozás és az állandó szoláriumlátogatás megterheli a bőrt: nemcsak a rák kockázatát vállalod be, de a korai bőröregedést is, ha túl sokat aszalod magad.

Szerencsére van alternatíva, ami szexivé varázsol, és nincs mellékhatása. Az önbarnítás azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Némi előkészületet és néhány kelléket igényel a tökéletes műveletsor.

Mit használj?

Mielőtt belefognál, el kell döntened, hogy önbarnítót vagy önbarnítót tartalmazó testápolót használj-e. Az utóbbit egyszerűbb felvinni, és egységesebb színt kapsz, az önbarnító viszont gyorsabb eredményt hoz. Fontos, hogy az arcodra külön terméket használj.

A következőkre lesz szükséged:

  • önbarnító
  • testradír
  • gumikesztyű
  • zsíros krém
  • törlőkendő.

1. lépés - Radírozás

A bőr felülete soha nem egyenletes. A felszínén megrekedő elhalt hámsejtek, valamint a különböző testrészek sajátosságai miatt hol vékonyabb, hol vastagabb. Ezt az önbarnító felvitele előtt nem árt szinkronba hozni. A vastagabb részek ugyanis jobban beszívják a krémet. Így előfordulhat, hogy a dekoltázsod és a térded teljesen eltérő színben pompázik.

Zuhanyzás közben alaposan radírozd át a tested, nem baj, ha most erősebb szemcséjű radírt használsz. A borotválás és a gyantás szőrtelenítés is segíthet. A sarkadra, a térdedre és a könyöködre különösen fordíts figyelmet. A legjobb, ha két egymást követő napon is radírozol, és a második után közvetlenül viszed fel a barnítót.

 

2. lépés - Csak óvatosan

Törölközz teljesen szárazra, majd vigyél fel minden porcikádra könnyű testápolót. Várd meg, amíg teljesen beszívódik. A lábujjaid körmére és körömágyára kenj zsíros krémet, hogy ne szívódjon be a barnító. Ezt megteheted a sarkaddal is.

3. lépés - Barnítás

Ha teljesen beszívódott a testápoló, vidd fel az önbarnítót. Először is húzz gumikesztyűt, kicsit hajtsd vissza, hogy csak a kézfejedet fedje. Figyelj, hogy egyenletes réteg legyen mindenhol a bőrödön. Kezdd a lábaddal, majd a karjaiddal, utána a feneked, a hátad és a hasad következzen. Ne felejtsd ki a lábfejedet sem! Masszírozd be alaposan, majd várd meg, amíg megszárad, illetve beszívódik. Húzd le a kesztyűt, majd színezd be a kézhátadat is. Utána a tenyereidet és az ujjközeidet tisztítsd meg egy nedves kendő segítségével.
Csak azután öltözz fel, hogy a bőröd teljesen megszáradt. A szín 4-5 órán belül látható lesz.Ha az önbarnítós testápolót választod, akkor nem kell kesztyű, elég egy alapos kézmosás. Viszont minden nap meg kell ismételned a műveletet, amíg ki nem alakul a kívánt szín. Utána elég kétnaponta használni a testápolót.

 

4. lépés - Az arc

Az arc külön téma, hiszen vékonyabb a bőr, és nem is szabad ugyanazt a terméket használni, mint a test többi részén. Viszont a márka azonos legyen, hogy ne legyen elütő a két szín, mert az nem szexi lesz, hanem vicces. Fogd össze a hajad, úgy, hogy a füleid szabadon legyenek. Természetesen itt is radírozz és hidratálj. Óvatos mozdulatokkal vidd fel egyenletesen az önbarnítót. Figyelj arra, hogy a füleid mellé is jusson, valamint, hogy a haj vonalánál ne legyen élesen vége a színnek. Ha felvitted, hagyd beszívódni, és ne sminkelj rá.

Ezt is szeretjük