4 szuper divatblog, nem csak divatőrülteknek!
Ahonnan ötleteket csenhetsz
Egy jó divatblog bárkit megszólít, aki kicsit is gondot fordít az öltözékére. Összeválogattuk neked azokat, melyek inspirálhatnak!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Még nem is olyan régen a nők többsége a divatmagazinokat bújta, ha ötletet akart meríteni a ruhatára felfrissítéséhez, vagy egyszerűen csak szeretett volna elmerülni a csodás képek álomvilágában. Ma már egy tudatosan öltözködő nő számtalan lehetőséget találhat magának az internet jóvoltából, hogy naprakész információkkal gazdagodhasson az épp aktuális trendekről, akár vásárlásról, híres divattervezők kollekciójáról, sztárok vagy hétköznapi emberek stílusáról van szó.

A divatblogok nagy lehetőséget rejtenek, mind a divatra éhes szerzők, mind az olvasók szempontjából. Talán még gyerekcipőben jár a dolog, de mérhetetlen szenvedély fűti, ami mindkét fél igényeit kielégíti. Hiszen az olvasó sok esetben nem csupán arra kíváncsi, hogy egy neves tervező milyen elérhetetlen árú ruhacsodákkal rukkolt elő a világ másik végén, hanem leginkább arra, hogy milyen praktikus, ötletes és olcsó megoldásokkal dobhatná fel a ruhatárát. Egy jó divatblog pedig erre is választ ad, valamint megadja a kezdő ihletet az ember számára, hogy az öltözködés egyben örömforrás is legyen.

The Sartorialist - stíluskörkép a világ minden tájáról

A Sartorialist szerzője évekig a divatszakmában dolgozott, ezért nem csoda, ha árgus szemekkel fürkészte az utca emberét, hogy ki hogyan értelmezi a divatot, illetve, hogyan formálja azt a saját egyéniségére. Ez a szakmai ártalom vezette el a fényképezés felé, majd megszületett a fejében az a blog, mely hétköznapi emberek öltözködésére fókuszál.

Manapság már rengeteg a hasonló, úgynevezett street style vagy street fashion blog, melyből mindig tanulhat valamit az ember. Ez azonban azért is különleges, mert a mögötte álló férfi utazásai során sem teszi le a fényképezőgépét, így teljes képet kaphatsz a világ különböző városainak öltözködési szokásairól és a különféle emberek stílusáról, az egészen egyszerűtől az extravagánsig.

Ha utazni készülsz, és a fejedben épp az motoszkál, hogy milyen ruhákat csomagolj magadnak, erről az oldalról könnyedén meríthetsz ötleteket. A szerző fogékonysága a szépre, a játékosra, illetve a meghökkentőre, valamint a profi, különleges hangulatú fotók extra ráadásként szolgálnak a divatkedvelőknek.

Pinkdáma - ahogy egy fotós és egy stylist látja a divatot

Egy igazi gyöngyszem Romániából, nem csak függőknek! A divatblog szerzője Gozner Gertrúd fotóművész és Kiss Gyöngyvér stylist. A koncepció figyelemreméltó, hiszen arra épül, hogy a divat mindenkié, és sokszor nem kell hozzá más, csak fantázia és szenvedély.

A Ruhatár menüpont alatt bepillantást nyerhetsz mások gardróbjába, olyanokéba, akik tényleg az egyéniségük kifejezésére használják a divatot. A különleges holmik iránti lelkesedésük már-már ragadós, mint az influenza, ezen túl pedig kiváló ötletekkel szolgálnak arra, hogyan lehet kevés pénzből is jópofa és irigylésre méltó ruhatárat összehozni.

A Próbafülke rovat a városi, például a kolozsvári boltok kínálatát boncolgatja. A Pret-á-porter a divattervezők utcára szánt alkotásait mutatja be, valamint a divatújdonságokat. Ezeken kívül olvashatsz még topmodellek stílusáról, saját készítésű ruhákról, divatfotókról, új kollekciókról, de mindemellett mégis a nagyvárosi divat és annak kreatív szemlélete kapja a nagyobb hangsúlyt.

Budapest Style - avagy Lookz az átfazonírozás után!

A Budapest Style talán a legismertebb a hazai divatblogok között. Népszerűsége révén eljött az az idő, amikor már szorítani kezdte a gyerekcipő, ezért alkotói nagyobbat mertek álmodni. Így aztán most új formában, kibővült tartalommal találhatsz rá régi kedvencedre, Lookz néven.

A street style vonal megmaradt, amit a Budapest style rovatban találsz. Ezen belül a blog szerzői hetente válogatnak az utcán lekattintott emberek képeiből, akik vagy azért érdekesek, mert stílusosak, vagy azért, mert öltözékük valósághűen mutatja a pesti utcakép divattal kapcsolatos jellemzőit.

A Mutató rovat tulajdonképpen programokat ajánl az izgalmakra éhezőknek. A Kirakat menüpontra ugorva te is feltöltheted a fotódat, melyen bemutatod a stílusodat. A bloggerek pedig minden hónapban egy nagy közös képet csinálnak rólatok. Kik is ők valójában? A cikkek írója Szlávik Juli, a fotós Nagy Ádám, Rozmy pedig a menő dizájnokat és online megoldásokat szállítja a megújult blognak.

Budapest butik - az Urbanista boltos blogja

A Budapest butik nagyjából még új a placcon, de egyre többet hallani a nevét egy-egy fél füllel elkapott, lányok közötti csacsogásból. Az Urbanista már ismerős lehet, hiszen előbbi blogja fővárosunk ügyes-bajos dolgairól szól, leginkább magáról a városról és a városképről. Aki pedig ily módon jártas Budapest dzsungelében, evidens, hogy arról is tud, mikor-hol üti fel a fejét egy új bolt, butik, és merre vannak a szívet melengető leárazások.

Így a Budapest butik üzletekről, azok kínálatáról, kihagyhatatlan akciókról, eladókról és egyéb vásárlással kapcsolatos dolgokról szól, olyanoknak, akik vásárolnak, és nem vetik meg a divatot. Ha szeretnél új infókkal gazdagodni, hogy mindig tudd, hová érdemes betenned a lábad a pénztárcáddal, és mit hol keress, akkor ez a neked való olvasmány. Természetesen nem csak boltkórosoknak ajánlott!

Ezt is szeretjük