20 szuperszexi magassarkú nyár végére, ami ősszel is jó lesz
Árak és lelőhelyek
Íme, azok a gyönyörűségek, amiket még most is jól ki tudsz használni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szezonváltás előtti felemás időszak gyakran lestrapálja az új cipőre sóvárgó női lelket. Hiszen a papucsok, szandálok ilyenkor már olcsóbban kaphatók, de a polcokon már csábítón ott virít az őszi kínálat, ám hiába tetszeleg, mint valami csalfa szirén, a legtöbb portékája még inkább a szekrénybe való. Ilyenkor picit nehezebb józan ésszel gondolkodni és praktikus döntést hozni, de könnyen megakadályozhatod a felesleges pénzkidobást, ha előre eltervezed, hogy milyen cipőre fogsz vadászni.

Most, hogy a kánikula már lecsengett, bátrabban elő lehet kapkodni a magas sarkú körömcipőket, melyektől kora ősszel sem kell rögtön megválnod.

A divat szempontjából szintén ezek a fazonok a legjobban kihasználhatóak, hiszen a nyári és őszi öltözékekkel egyaránt jól összeférnek, illetve az új trendekhez is tökéletesen igazodnak. A friss kollekciókban elvétve ugyan, de azért fellelhetők olyan topánok, melyeket már most vígan viselhetsz, viszont az sem kizárt, hogy a nyár végi leárazásokon találod meg azt a darabot, ami megfelel az átmeneti időnek.

Nyár végi színtobzódás

Talán megkönnyíti a cipőválasztást, hogy színeit tekintve az ősz sem fog teljes komorságba borulni. A szezonváltáskor megmaradnak a nyarat meghatározó slágerszínek, csupán más irányzatokat fon köréjük a divat. Ahogy a napok borongósabbá válnak, szép lassan elhagyják egymást az összeszokott lázadó árnyalatok, és nyugisabb társtónust keresnek maguknak.

A tűzpiros visszatalál a morózus szilvakékhez, a sárga a fekete fékező erejére bízza magát, a mandarinszínek pedig megfakulnak, és beépülnek az avartónusok közé.

Ha ott lapul a szekrényedben egy pár színtelt körömcipő, ősz elején sem kell majd azon agyalnod, hogy mivel boronáld össze a sötétebb ruháidat. Most még a nyitott orrú fazon is adja magát, amire a leárazásokon és az új kollekciókban egyaránt lecsaphatsz.

Nézd meg, mi lesz az őszi divat!

Retró fazonok aszfaltdíváknak »
Trendi blézerek és kabátok Nina Riccitől »
Csodás bőrtáskák a Mulberry kollekciójából »
Még több stílustipp és őszi divat a Retikül.hu-n »

Őszi színekben

Ha körömcipőről van szó, most sem túlzás felvenni olyan darabot, melynek kifejezetten őszi színe van. Ráadásul a következő szezon palettája nem sokban tér el az eddig megszokottól: a napsárga helyébe lép a vanília és az avarsárga, a fukszia nagyobb terepet kap, mint eddig, illetve színre lép a borvörös és a bíbor.

A retró trendek visszahozzák a mintás, szövetborítású topánokat a múltból, melyeknek nyár végén jön el az igazi ideje. Az utóbbiakat kivéve mindegyikhez könnyű lesz öltözni, mert az efféle cipők a lenge anyagú, világos ruhákkal sem vesznek össze, valamint a nőies farmeres öltözékekkel vagy az elegáns szoknyás szettekkel éppúgy megtalálják az összhangot.

Mindenhez jó, praktikus darabok

Bár egy magas sarkú cipő eleve csak akkor lehet praktikus, ha kényelmesen, határozottan, kínok nélkül tudsz benne járni, nem csak ennyi kell ahhoz, hogy olyan darabot tudhass a magadénak, ami valóban megérte az árát. A trendek ugyan az átmeneti időben sem mellőzik az élénk színeket, azért nem biztos, hogy egy tűzpiros topánt a munkahelyeden is magabiztosan tudsz majd viselni.

A drapp, bézs, szürke és barna tónusok örökéletűek a divatban, így most sem, és ősszel sem hibázhatsz velük. Sokkal könnyebben kombinálhatóak, hiszen minden nőies stílusba beleférnek, ráadásul minden kollekcióban megtalálhatóak. Csupán a változékony időjárás szabhat határt a viselésüknek, mert a világosabb, nyitottabb darabok nem igazán bírják az esőt.

A fekete örök, de nem kell gyászba borulni

Idén a nyári szezon sem mondott nemet a feketére, az ősz pedig kimondottan kedvez a sötét, mogorva színeknek, így ésszerű választás lehet egy fekete körömcipő, amit a munkahelyeden és buliban is viselhetsz.

Ám az őszbe forduló colour blocking divat színbetétes topánjai sem annyira csiricsárék, hogy ne viselhetnéd őket minimál stílusban. Ráadásul, jobban passzolnak a nyári hangulathoz, mert csajos, színes pólóruhával is remekül mutatnak.

Ezt is szeretjük