A 2018-as év 9 leghülyébb trendje - Ezeket senki nem venné fel az utcára

Ezek voltak a tavalyi év legborzasztóbb trendjei: a tangafarmertól az átlátszó plasztikruhákig.

furcsa trendek 2018
Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mint minden évben, tavaly is sokat változott a divat, és rengeteg újragondolt fazon és minta jelent meg a kifutókon, valamint az üzletekben. Persze, nagy visszatérőkből sem volt hiány: az biztos, hogy a ’80-as évek retró darabjai voltak a legnagyobb kedvencek, és ez idén sem lesz másképp.

A nőies, csinos ruha mellett viszont olyan igencsak bizarr és furcsa trendek is megjelentek, melyeket sem szépnek, sem hasznosnak nem nevezhetnénk. Összegyűjtöttük a legszörnyűbb darabokat, amiket biztos, hogy senki nem venne fel szívesen az utcára. Az legalábbis garantáltan nem, aki szeret szépen, ízlésesen és praktikusan öltözködni.

2018 legfurcsább trendjei: hatalmas ruhák

Az oversize darabok igen népszerűek voltak, de a dizájnerek rátettek még egy lapáttal az egyébként is túlméretezett ruhákra. Idén télen például azokat a nevetségesen hatalmas pufikabátokat akarták behozni a divatba, melyek szinte óriási dunyhaként nehezednek viselőikre, és nagyjából háromszor szélesebbek az ember testénél. Nemcsak az alak szempontjából nem előnyösek.

De a csizmák sem maradtak ki az őrületből: az Y/Project márka alkotott először ilyen hatalmas, gyűrött, és valljuk be, kicsit sem szép darabokat, melyek amellett, hogy csúnyák, legalább kétszer vastagabbnak mutatják az ember lábát, és semmilyen ruhához nem passzolnak. Mégis divatosnak számítottak.

Nyáron pedig a nagyjából egy méter széles kalapok hódítottak, melyek, bár néhány fashionista tetszését elnyerték, a strandon vagy az utcán hordhatatlanok. Képzeld csak el, milyen lehet ebben a zsúfolt vízparton.

Extrém, mindent megmutató trendek

Az érthetetlen farmertrendekből sosincs hiány, és ez a tavalyi évre is igaz. Már 2017-ben is megjelentek a plasztikbetétes, össze-vissza szabdalt, szinte csak darabokból álló nadrágok, de ez az őrület idén még tovább fejlődött. Még kevesebb anyag, és még furcsább fazonok: így született meg a tangafarmer.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szoknyák terén a fűzők robbantak be a divatba. Ezzel még nem is lenne gond, de a legextrémebb változatok szinte semmit sem bíznak a képzeletre, hiszen igen szélesen végighúzódnak a ruhán, így nagyjából olyanok, mintha két rongydarab lenne összefűzve. Sőt, sok olyan fazon is megjelent, ami hátul, fenéken fűzős.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@mi.ryng által megosztott bejegyzés,

A plasztik minden formában sláger volt tavaly: cipőben, kabátban, szoknyában és még nadrágban is. Nemcsak érthetetlen, de borzasztóan kényelmetlen lehet, nem is beszélve az átlátszó darabokról.

Az áttetszőség a táskák terén is hódított. A dobozszerű, műanyag retikülök ellepték az Instagramot, sőt, az üzletekben is jó néhány hasonlót lehetett látni. A képeken talán látványos, de a való életben nem nagy arra az esély, hogy valaki szeretné, ha az utcán sétálók minden egyes dolgot láthatnának, amit naponta magával visz.

Ízléstelen lábbelik

A magas, nagypapás sportcipők voltak 2018 kedvencei, melyeknek nagy része egyébként sem túl esztétikus. Persze, vannak kivételek, de az ortopéd cipők fazonjával kevert változatok biztos nem a legnőiesebb választások.

Ahogyan a mindenhol szőrös papucsok sem. Bár nyáron ellepték az üzleteket ezek a lábbelik, inkább viccesek, és esetleg csak otthonra jók, mint az utcára vagy a munkahelyre.

Ezt is szeretjük