Ezek lesznek 2017 legdivatosabb ékszerei - Sohasem gondolnád, min lesz a hangsúly!

Van, ami meghökkent, van, ami visszatér, és van, ami marad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Évről évre vannak meghatározó formák a divatban: egyes motívumok visszatérnek, mások a kukában végzik, majd pár év múlva újra előkerülnek.

A 2017-es ékszerdivat már megmutatkozott a kifutókon, és nem akármilyen módon: hihetetlenül színes a paletta, amikre azonban idén koncentrálnod kell, ha felújítod az ékszergardróbod, azok a feltűnő formák, méretek, minták.

Spirituális jelentés

A szent motívumok jó időre kiszorultak a divatból, idén azonban kedvelt minta lesz, főleg a kereszt. Választhatod elegánsabb vagy gót stílusban, a lényeg, hogy minél szembetűnőbb legyen!

Szintén spirituális jelentést hordoznak az ásvány nyakláncok, amelyek 2017-ben fontos szerepet töltenek be a divatvilágban, hiszen szinte bármilyen ruha kiegészítőjeként remekelhetnek. Az ezotéria szerint minden ásványnak más a rezgése, és minden csillagjegynek van születésköve. Ám az sem baj, ha nem hiszel ezek hatásában - szerezz be egy mutatós darabot, mert idén ez nem hiányozhat az ékszerdobozodból!

Fojtogató egyszerűség

Bár az elmúlt néhány szezonban a nyakra szorosan fonódó láncok, szalagok domináltak, a szűk nyakláncoknak - choker, azaz fojtogató - még nem járt le az idejük. Eddig többségben voltak a textil alapanyagú, vékony, fekete chokerek, ám idén válassz valami egyedibbet!

A kifutókon nagyrészt olyan chokerek jelentek meg, amelyek mindössze egy sima textil- vagy bőrszalagon függő gyöngyből vagy medálból állnak. Ugyanakkor erős hangsúlyt kaptak az önmagukban extrémebb, például réteges, kövekkel vagy gyöngyökkel kirakott chokerek is. Lent, balra egy egyszerű, elegánsabb példát látsz, amelynek a bőrszalagja állítható, jobbra pedig egy extravagánsabb textil-chokert.

Fény és csillogás

2017-ben minél nagyobb, annál jobb - a karkötőd is! Stílusát tekintve a merev, széles fazonú karperec kerül előtérbe. Aranyozott bizsukarperecekben is gondolkodhatsz, ám ha olyat szeretnél, aminek nem sérül a formája, sem pedig a színe, ha nyáron megizzad alatta a csuklód, dönts valamilyen tartósabb fémötvözet mellett.

Az igazgyöngy és a gyémánt, valamint ezek utánzatai 2017-ben egy egyszerű, hétköznapi viselettel lesznek a legdivatosabb kombinációk. Ne félj felvenni a legszebb ékszerkölteményeidet, vagy egy visszafogott gyöngysort se, a látvány magáért beszél majd!

Vegyítsd, amit lehet!

2017-ben a hosszú, hangsúlyos nyakláncok is visszahuppantak a kifutókra: gyöngyökkel, rojtokkal, fémmel, ásványokkal, javarészt art deco stílusban. Az art deco, amely egyesíti a futurizmust, a konstruktivizmust és az eklektikát is, sokszor a geometriai formákra és a kézműves jegyekre apellál. Ez a stílus nemcsak a nyakláncok, de a fülbevalók terén is hódítani fog idén.

Az eklektika lesz 2017 legerőteljesebb vonala, ami alapján olyan darabok kerülnek előtérbe, amelyek többféle kor, stílus és anyag jegyeit ötvözik - legyen az akár egy sodort zsinórra rögzített, szecessziós aranymedál vagy a ruha mintázatát visszatükröző rojtos-köves nyaklánc.

Erre figyelj még

Idén nincs olyan, hogy túl sok. Pöttyös ruhához jöhet a pöttyös vagy kör alapú fülbevaló és nyaklánc, és a rojtos ruhára is halmozhatsz még több rojtot! Ez a szabály különösen igaz most az olyan szemkápráztató tükörillúziót nyújtó kombinációkra, amit a metálfényű vagy flitteres csillogású ruhadarabok és ékszerek fénylő kettőse nyújt.

Ezt is szeretjük