Nagy tavaszi divatelőzetes
Miben lehetsz a legtrendibb?
A tavaszi divat igencsak változatosnak ígérkezik, és szerencsére nem csak a nádszálkarcsú lányoknak kedvez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Játékosság, nőiesség, optimizmus – leginkább ezzel a három szóval lehetne jellemezni a tavaszi trendet. Néhányan azt jósolták, hogy a gazdasági válság a divatra is rányomja majd a bélyegét.

Lélekben már kezdtünk felkészülni a visszafogott színekre, az egyszerű vonalvezetésre, a praktikusság és a kihasználhatóság jegyében született modellekre. A tavaszi trend azonban rácáfolt a jóslatra!

Színek kavalkádja

A szezon nagy újdonsága a pink – ami egyfelől roppant csábító, másfelől viszont magában hordozza a stílusbaki lehetőségét. A tervezők előszeretettel párosítják más, ugyancsak intenzív színekkel, például fuksziával, neonzölddel, brutálnarancssárgával, ezek a kompozíciók azonban inkább a kifutón mutatnak jól.

Ha egy halványabb pink és a púderszín vagy egy krémesebb fehér kombinációját választod, abszolút trendi leszel, anélkül, hogy felesleges feltűnést keltenél.

Ha óvatosabb duhaj vagy, a tavasz másik trendszínét, a királykéket ajánljuk. Divat még a sárga, a piros, a zöld, az arany, és továbbra is tartja magát a jó öreg lila.

Minta – minél többféle, annál jobb

A kocka- és a virágminta mellett megjelenik a csíkos és a pöttyös, sőt, össze is passzinthatod őket. Egyes modelleken két-három motívum is megjelenik, de az sem számít szentségtörésnek, ha mondjuk csíkos nadrágot viselsz apró virágmintás felsővel. Arra azért ügyelj, hogy stílusban, anyagban és színben ne üssék egymást!

Anyagok – lágy esésű, kemény, csipke

A tervezők elsősorban olyan lágy esésű anyagokat használtak, mint a selyem, a szatén vagy az organza. Az úgynevezett háromdimenziós ruhák – amelyekről a későbbiekben még esik szó – keményebb anyagból készültek. A roppant nőies csipkétől sem kell megválnod, akár egy nadrágon vagy blézeren is sokat dob – feltéve, hogy nem műszálas.

Nagy lezserség

Kötött, minden mennyiségben

A diszkrét, mégis sokat sejtető kötött ruha elméletileg már az őszi-téli szezonban bejött, bár az utcán viszonylag ritkán lehetett találkozni vele. Itt az idő, hogy beszerezz egy vékonyabb, szellősebb modellt! Bátran viselhetsz kötött pulóvert vagy kardigánt is. Hogy ne kelt túlságosan jól nevelt benyomást, dobd fel egy ütős kiegészítővel, például egy vastag karkötővel vagy méretes nyaklánccal, netán egy hangsúlyos övvel.

Szoknya – standard és szélsőséges

Kezdjük a jó hírrel: tavasszal is trendi lesz a mindenkinek jól álló egyenes vonalú, lefelé bővülő és a ceruzaszoknya. Optimális esetben valamivel térd alatt vagy fölött végződik. A jó idővel a pörgős szoknya és a hipermini is megérkezik – ezek célközönsége viszont már eléggé behatárolt.

Háremnadrág és overall

Újdonságot jelentenek az ezeregy éjszaka világát idéző háremnadrágok, valamint az egyszerre praktikus és szexi overallok. Ez utóbbiak között is akadnak viszonylag bő szabásúak, amelyek elrejtik a kisebb aránytalanságokat. A szintén divatos rövidnadrág viszont a kifogástalan futóművel rendelkezők kiváltsága. Szerencsére a minden alkattal kompatibilis, egyenes vonalú és enyhén bővülő szárú nadrágot sem kell száműznöd a gardróbból. Mindkettőt viselheted pulóverrel vagy kardigánnal, illetve – ha elegánsabb hatást szeretnél kelteni – blézerrel vagy zakóval.

Kényelmesek és szexisek

Ruha – a háromdimenzióstól a romantikusig

A tervezők most igazán kiélhették kreativitásukat csavarások, redőzések és más rafinált megoldások formájában. A végeredmény: plasztikus, szinte önálló életet élő, úgynevezett háromdimenziós ruhák.
A másik irányvonal kifejezetten nőies, nemritkán romantikus. A variációk száma szinte végtelen: a modellek között akad rövid és hosszú, testhez álló, alul vagy derékban húzott, lefelé bővülő, aszimmetrikus szabású, combközépig sliccelt – hogy csak a legtipikusabb variációkat említsük. A továbbra is trendi fodor pedig újabb és újabb formákban bukkan fel, például virágsziromként vagy levélként.

Ezt is szeretjük