Tavaszi kabátok körképe

Hol találsz 15 ezer alatt?

Körbejártuk a boltokat, és megnéztük, mit kínálnak tavaszi kabátot vadászóknak. Az sem volt mellékes, hogy mennyibe kerülnek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár nincs verőfény, és a szürke ég is inkább a télre emlékeztet, hamarosan itt a tavasz. A mínuszok szerencsére már elmúltak, és ideje, hogy körbenézz egy csinos kis átmeneti kabát után.

Hogy milyen is egy jó átmeneti kabát? Nem túl meleg, de megvéd a szeles áprilisi időjárástól, univerzális, tehát a legtöbb cuccodhoz megy.

Idén azonban a nagy klasszikusok mellett - mint a ballonkabát - divatba jöttek a mókásabb, bohém darabok, az intenzív színek. Körbekémleltünk, és találtunk is jó párat 15 ezer forint alatt.

Az őszi sláger visszacseng

Egyértelmű a hazai boltok kínálatából, hogy a legtöbben bőrkabátban fogunk feszíteni. Ha már ősszel beszerezted ezt a trendi darabot, akkor nem is kell pénzt költened most tavasszal kabátra.

Leginkább rockeres beütésű darabokkal találkoztunk, már ami a szabást illeti. Ugyanis a színek egyáltalán nem merülnek ki a feketében. Nagy divat lesz a fehér, de olyan elvadult és egyáltalán nem a rockszívnek kedves színekkel is találkozhatsz, mint a rózsaszín vagy a fűzöld.

Utóbbi kettőt a New Yorkerben láttuk 11 990 forintért, de természetesen megtalálhatók a vad színek mellett a feketék és fehérek is. Van belőlük galléros, de gallér nélküli, emelt nyakú gombos is.

A Telly Weilben már nem tobzódtak a színek, de a fekete és a fehér mellett feltűnt a meleg okkerbarna is, ami kellemes színfoltja lehet a ruhatáradnak. Több fazonból választhatsz 12 590 forintért.

A rövid bőrkabát minden alakra illik, de különösen az alacsonyabb lányokon áll jól. Nekik ajánlhatóak a rövidebb, bolerószerű darabok, melyeket szintén a New Yorkerben láttunk. Csak azt vedd figyelembe, hogy a derekad melegen maradjon, mert kellemetlen lehet, ha hideg szél fúj, és nem védi semmi.

A klasszikus

Columbo is hosszú ballonban pompázott, szerencsére azonban nem kell gyűrötten és törődötten viselni a hosszú, klasszikus szabású kabátot. A fazon érjen térdig, de akár a lábközépig is tarthat.

Övvel párosítva rendkívül nőies, hiszen kihangsúlyozza a derekat. A kabát készüljön merevebb anyagból, hogy hetykén felcsaphasd a gallérját. Ez a fazon elsősorban magas lányokon áll jól, az alacsonyakat kissé összenyomja.
Ha piciként mégis szeretnél ilyet viselni, akkor kizárólag térdig érőt vásárolj, vagy olyat, ami afölött végződik.
Ha viszont hosszabb lábakat adott neked a Teremtő, ne habozz egy vádliközépig érőre beruházni.
Egy ilyen klasszikus szabású kabáttal még a farmert is elegánssá teheted, azért, ha lehet, kerüld a sportcipőt mellé.

Izgalmas, málnaszínű, megkötős kabátot láttunk a Telly Weilben 9490 forintért, ugyanez a fazon megtalálható vadító pirosban és fehérben is. A kockás még mindig hódít, így ballonkabátból is akad fekete-fehér kockamintás, például a New Yorkerben 13 990 forintért.
Klasszikus színekért és fazonért látogass el a Mangóba, ahol vízhatlan anyagból találsz szép és praktikus kabátokat pirosban, tengerészkékben, homokszínben és természetesen feketében 13 995 forintért.

Bohémeknek, katonáknak és felfedezőknek

Továbbra is divat az A-vonalú szabás, mely a kis súlyfelesleggel rendelkező hölgyek kedvence lehet. Ez a szabás hihetetlenül nőies, viseld szoknyával és tűsarkúval.
Szinte minden boltban, ahol jártunk, találkoztunk kissé katonai zubbonyra hajazó darabokkal, de az is lehet, hogy a nagy felfedezők és Afrika-kutatók előtt tisztelegnek a cégek, hiszen egytől egyig homokszínben pompáztak.

Ha szereted a bohém darabokat, akkor válassz olyan kabátot, mely olyan pici, hogy bolerónak is beillik, vagy olyat, melynek háromnegyedes az ujja.

Klasszikus A-vonalúból a Mangóban láttunk gyönyörűt, mégpedig fehéret, nagy fekete gombokkal 13 995 forintért.
A Springfield A-vonalas kabátkája nem éppen klasszikus, mert egészen rövid, cserébe viszont szafari-jelleget öltött, és háromnegyedes ujja van, mindez 9995 forintért lehet a tiéd. Ugyanitt hosszabb, térdig érő, military-jellegű kabátot találhatsz 12 495 forintért.
Ha pedig már jó az idő, és nem a hűvös szelek ellen veszel fel kabátot, akkor olcsón megoldhatod a szafarijelmezt - a Jeans Clubban mindössze 3995 forintért lehet a tiéd egy rövid kabátka.

Ezt is szeretjük