Tavaszi divatkörkép duci lányoknak
Hamarosan itt a jó idő, de nem kell zsákruhába bújnod, ha van rajtad némi felesleg. Megmutatjuk, mit viselj néhány plusz kilóval.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavaszi trend megcáfolja azt a mindenféle alapot nélkülöző tévhitet, miszerint az élénk színek és az izgalmas minták csak a vékony lányoknak állnak jól. Ha ügyesen kombinálod őket, kiemelheted mindazt, ami szép rajtad, és elterelheted a figyelmet azokról a testtájakról, ahol akad némi felesleg.

Az már csak hab a tortán, hogy a klasszikus ducibarát fazonok mellett megjelentek az újak is, melyek további lehetőséget kínálnak az önkifejezésre.

Ne félj a színektől!

Kezdjük a rossz hírrel: az életteli trendszínek közül a pirosat valószínűleg nem neked találták ki. Bátran hordhatsz viszont narancssárgát, zöldet vagy pinket. A lényeg, hogy valamely kevésbé intenzív árnyalatukat válaszd, és egy visszafogott színnel párosítsd őket, mint amilyen például a szintén divatos púder.

A feketéről már csak az évszakra való tekintettel is érdemes lemondanod. Kiváló alternatívája lehet az ugyancsak trendi fekete-fehér kombináció, feltéve, hogy nem az utóbbi dominál az öltözékeden.

Minta – mértékkel bármi jöhet!

Elsősorban az optikailag karcsúsító függőleges csíkot ajánljuk, de a kocka-, a pöttyös, az absztrakt és a virágminta sem számít feketelistásnak.

Arra azért ügyelj, hogy a ruha alapszíne legyen sötétebb, és a minta világosabb, illetve, hogy a motívumok közepes vagy viszonylag kis léptékűek legyenek. Az extrém és az apró minta sajnos nem játszik, de a lehetőségeid így sem mondhatók behatároltnak, tekintve, hogy a motívumokat akár párosíthatod is. Egy hosszanti csíkos nadrág vagy szoknya egy hasonló színvilágú, virágmintás vagy pöttyös felsővel ütős, slankító összeállítást alkot.

Nadrág – régi és új fazonok

A két jolly joker, azaz az egyenes és az enyhén bővülő szárú nadrág minden további nélkül hordható. Előbbihez viszonylag bő és hosszú, utóbbihoz szűkebb és rövidebb - de a derekat mindenképpen takaró - felső illik. A szezon egyik újdonságát, a háremnadrágot akkor ajánljuk, ha a felsőtested erősebb, mint az alsó. Ha a súlyfelesleg egyenletesen oszlik el rajtad, válassz egy lazább fazonú overallt, ami most szintén nagyon trendi.

A nőiesség jegyében

A duci lányoknak gyakran jobban áll a szoknya, mint a nadrág – feltéve, hogy az anyaga nem túl vékony, maga a ruhadarab pedig nem túl hosszú. Mivel a bő fazon garantáltan többnek mutat egy-két kilóval, mint amennyi valójában vagy, a divatos pörgős szoknyát nem tudjuk ajánlani. Az egyenes, az A-vonalú és a lefelé bővülő fazont, valamint a klasszikus ceruzaszoknyát viszont nyugodt szívvel hordhatod. Ne félj a díszítésektől!

Egy kis fodor vagy csipke izgalmasabbá teszi az összképet, anélkül, hogy feleslegesen megnövelné a körfogatodat. Ha az átlagosnál alacsonyabb vagy, és/vagy formás a lábad, bátran viselj térd fölött végződő modellt!
Még nőiesebb lehetsz egy ruhában, ha az nem túl bő, de nem is kifejezetten testhez álló, és minden más tekintetben is az arany középutat képviseli.

Felső és blézer – amivel nem hibázhatsz

Ha nem vagy kifejezetten galambalkatú, viselhetsz rugalmas anyagból készült, szűkebb fazonú felsőt. Jótékonyan formálja a felsőtestet, és ezáltal az egész sziluettet kontúrosabbá teszi. A másik bombabiztos alternatíva a derék alá érő felső: ingblúz, kardigán, pulóver egyaránt jöhet. A mell alatti húzás ajánlott, a kivágás pedig szinte kötelező. Az se baj, ha a dekoltázs valamivel mélyebb a megszokottnál, elvégre tavasz van.
A szezon slágerét, a blézert rövid és hosszú ujjú kivitelben egyaránt a javadra fordíthatod. Garantáltan jól fog állni a se nem túl hosszú, se nem túl rövid fazon, különösen, ha karcsúsított – ez ugyanis még vékonyabbnak mutatja a derekadat.

Plusz 1 tipp
Egy erőteljesebb sarkú cipő, egy méretesebb táska és/vagy egy hangsúlyosabb kiegészítő eltereli a figyelmet a kritikus pontokról.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük