A tavaszi szezon divatszínei
Képgalériával
A szürke tél után beköszönt a tavasz, levesszük a fekete kabátot, és előkerülnek a színek. De milyen árnyalatokat viselj az idén?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha divatőrült vagy, akkor csak egy színt kell mejegyezned. Ha lazábban fogod fel a trend fogalmát, akkor több is a rendelkezésedre áll. Az utcai divatban a tél mindenképpen a sötét színeket jelenti. Ez nem volt elmondható a kifutók világáról. A tavalyi tél az erős, tiszta színekről szólt.

Tavasszal azonban találkozik a közízlés és a divattervezők ízlése, hiszen ilyenkor mindenki szívesebben visel színeket. Hogy télen miért nem, azt senki sem tudja, hiszen a téli ruhatárat is érdemes lenne feldobni egy fűzöld vagy tűzvörös kabáttal, de erről majd jövő télen.

Ha nyílnak az egek...

2008 tavasza és nyara voltaképpen egy színből áll. Az abszolút nyerő a kék. Ez jó hír mindenkinek, hiszen a kékből mindenki talál magának olyan árnyalatot, amivel nagyot üthet.

Nem csak a divattervezők, de a színmágusok is a kékre szavaztak, mégpedig az íriszkékre, ami egy kicsit lilába hajlik. Azért természetesen el lehet térni a Pantone skála által meghatározott színtől, és a víz ezernyi színében pompázni.

Valószínűleg a tenger és az ég ihlette a divattervezőket arra, hogy a kéket tegyék meg az idei tavasz királynőjének, esetleg egy kedves búzavirág vagy diszkrét gyöngyike.

A kéket mindenki viselheti, nincs olyan ember, akinek ne állna jól valamelyik árnyalata. Azonban figyelni kell, hoghy melyiket választod, mert könnyen sápaszthat.

  • Ha a bőröd sápadt, akkor erős, élénk világos kéket viselj. A tompa színek csak tovább sápasztanának.
  • Ha a bőröd sötétebb, akkor választhatsz királykéket.
  • A tiszta, élénk kék, ha világos, minden korosztálynak ajánlható, a sötétebb árnyalatok azonban csak idősebb hölgyeknek. Amíg őket megfiatalítja a világoskék, a sötétebb árnyalatok öregítik a fiatalokat.

A tengert idéző árnyalatokhoz remekül illenek a hullámzó anyagok, a selyem, a muszlin, a fodrok. Bátran vegyél egy lazább blúzt, és kombináld valami egyszerűvel.

Ha bátor vagy, akkor a kéket teheted a szemedre is smink gyanánt. A szemen elsőszámú szabály, hogy tompa, szürke árnyalatút, soha nem szabad használni, mert úgy nézel majd ki, mint aki nem aludt három napja. Kerüld a túl világos kéket is.

Plusz kedvencek

Persze nem csak egy színt lehet viselni, szerencsére van még egy két lehetőség. A víz felett és az égen a Nap pompázik, talán ezért lett a másik két kedvenc a narancs és a sárga. És az is valószínű, hogy a jótékonyságból viselt dögös piros Oscar-ruhák színe is nyerő lesz.
A narancssárga nem mindenkinek áll jól. Nagyon egészséges arcszín szükségeltetik a viseléséhez, pirospozsgák és ragyogó bőr. Hogy miért? A narancs erőteljes meleg szín, amit a hidegebb árnyalattal megáldott hölgyek arca nem visel el. És itt a kulcsszó. Bármilyen szín az archoz közel viselve érvényesül a leginkább. Ha tehát az archoz közel emelve az árnyalatot azt látod, hogy sápaszt vagy valami gebasz van, akkor sincs baj. Vegyél belőle olyan ruhadarabot, amit nem az archoz közel viselsz. Nadrágot, övet, szoknyát, táskát. A sminkben viszont nem érdemes erőltetni.

A legvidámabb szín a sárga, a pólódról visszakacsinthat a Napra. Hasonlóan járj el, mint a narancsárga esetében. Sőt! A sárgából válassz mindig nagyon élénket. A tompa sárga lehangoló lehet.

A tiszta piros az egyik legnemesebb szín, nyusziknak semmiképpen nem ajánlható, hiszen vonza a szemet, nem lehet nem észrevenni benne valakit.

Az élénk színek mellett megjelentek a pasztell árnyalatok, például a mentazöld. Ezt azoknak javasoljuk, akik hamar, már az első napsugaraknál barnulnak vagy esetleg szoliznak. Az ő bőrük színét elmélyíti. Sápadtak, hasonlóan a többi tompa színhez, ne viseljék.

Ezt is szeretjük