Nagy tavaszi ruha-körkép! Minden alakra van megfelelő!
Képgalériákkal
Hogy melyik ruha a legnőiesebb? Hát a ruha! Hosszú, rövid, szűk, bő, övvel, ujjal, akárhogy. Melyiket válaszd most?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ruha még a szoknyánál is nőiesebb. Évszázadokig az egyetlen viselete volt az asszonyoknak. Az utóbbi időben azonban mostohán bántak vele a tervezők. Bár különleges alkalmakra fel lehetett venni, hétköznapra inkább nadrág vagy szoknya volt a divat.

Ez most szerencsére megszűnt, és a ruha visszalopakodott a mindennapokba is. Bátran viseld te is, hiszen mindenki megtalálja azt, ami a legjobban illik hozzá.

Trendek

Ruhaügyben a kifutókon idén három fő vonal volt megfigyelhető. A maxiruha, az '50-es évek széles szoknyájú, erősen szabott viselete, valamint továbbra is divat a '80-as évek viselete.

Maxiruha

Valószínűleg a nyár és a késő tavasz slágere lesz a mell alatt elvágott, könnyű anyagból készült maxiruha. Ne félj attól, hogy meleg viselet lenne, hiszen ha elég szellős, akkor a legnagyobb kánikulában is kellemes lesz hordani. Sajnos ez a trend leginkább a magas lányoknak kedvez.

Legalábbis az arányos testalkatúaknak. A maxiruhák nem nagyon variálhatók, viszont szinte bármilyen mintával vagy minta nélkül jól néznek ki. Legyenek rajta nagy virágok, apró minták, vagy legyen egyszínű, mindegy. Válassz hozzá sarut és természetes anyagból készült nagy táskát. Az apró retikül nem igazán illik hozzá.

Csak elegánsan

Már tavaly is divatos volt - és idén is az lesz - a széles szoknyájú, '50-es éveket idéző ruha. Akárhová felveheted, az irodába ugyanúgy, ahogy színházba. Szabástól függően lehet elegáns vagy lezser, hiszen az alapot, a szűk felsőrészt és a szétterülő alsót számtalan változatban el lehet készíteni. A legszebb azonban a klasszikus, szinte merevre szabott változat. Vigyázat, ez nagyon nőies viselet, és nem lehet benne viháncolni.

A kiegészítőket a szabás határozza meg, ha kicsit lezserebb, akkor vegyél fel hozzá balerinacipőt, de magassarkúval az igazi.

Azok a '80-as évek

Még mindig tartja magát a harsány divat. Leginkább könnyű, pamutból készült darabok jellemzik. A '80-as évek a miniruha nagy barátja, de ha nem vagy bevállalós, vagy nem tökéletes az alakod, akkor viselj hozzá cicanadrágot.

Ahány alak...

A ruha bármely nőnek jó választás, persze csak akkor, ha a megfelelőt veszi fel. Ki is emelheti az alakot, de rettentően mellé is lehet nyúlni. A ruhánál alapvetően a szoknyahosszot kell nézni, illetve azt, hogy passzoljon. Egyik ruhadarabnál sem olyan fontos, hogy illeszkedjen a méret, mint a ruhánál. Mivel önmagában viseljük, általában minden látszik, az is, ha túl szűk, és az is, ha nagy.

Elsősorban azt vedd figyelembe, hogy milyen magas vagy. Ami mindenkinek jól áll, az a térdig vagy kicsit alá érő szoknyarész. Rövidebbet akkor viselj, ha szép a combod, és nem vagy alacsony. Sajnos aprócska lányoknak csak a fentit érdemes választani, bármelyik másik összenyomja őket. Az idén nagyon divatos maxiruha pedig a kifejezetten magas lányoknak áll jól.


Ha a lábad vastag, akkor ne vegyél fel lábszárközépig érő szoknyarészt. Ez a fazon csak igen keveseknek áll jól.

Másik sarkalatos pont, hogy hol van a mell, illetve csípővarrás. Ha van rajtad egy kis felesleg, és ez a derekadon koncentrálódik, akkor semmi esetre se válassz empire, vagyis mell alatt vágott ruhát, mert sokan megkérdezik majd, hogy mikorra várod a babát. Nyugodtan vegyél fel vagány, karcsúsított ingruhát.

Ha vékony vagy, akkor szinte bármit felvehetsz. Ha azonban szükséged lenne egy két kiló pluszra, akkor nagyon szabott ruhát ne vegyél fel, mert csak kihangsúlyozod azt, ami nincs is ott.

Jó hír mindenkinek, hogy az egészen mini ruhát is érdemes felvenni, és még feszengeni sem kell benne, hiszen továbbra is divat a cicanadrág. Kapj fel egy tunikát, és balerinacipővel viseld.

Mit ne?

  • Lehetőleg ne viselj a városban egyszerű, spagettipántos, strandra való ruhát.
  • Figyelj a kiegészítőkre. Ruhához ne viselj edzőcipőt, és a hátizsákot is felejtsd el. Igen, vannak, akik megteszik.
  • Ha duci vagy, kerüld a túl szűk ruhát és a nagy mintákat!
Ezt is szeretjük