Szexi őszi ruhák seregszemléje
Képgalériával
A ruha az idei szezon elengedhetetlen darabja. Mindenképpen szerezz be egyet, de inkább kettőt. Hogy milyet?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi trend egyik slágere a ruha. Amellett, hogy végtelenül nőies, egy terhet is levesz a válladról: a reggeli rohanás közepette nem kell az alsó és a felső összehangolásával foglalkoznod.

Alkatodtól függően hordhatsz hosszút vagy rövidet, testhez simulót vagy bővebb szabásút, egyszínűt vagy mintásat. Az öv szinte kötelező, olyannyira, hogy számos darabhoz szériatartozékként jár. Ami pedig a stílust illeti, a klasszikus és a nőies éppúgy divat, mint a bohém vagy az etno.

Kötött – melegít, és még dögös is

A kötött ruha már önmagában nőies – a hatás pedig láthatóan fokozható néhány egyszerűnek tűnő, ám valójában rafinált újítással. Divat a kámzsa és a csónaknyak, illetve a kettő kombinációja. Ha a letisztult stílus áll közelebb hozzád, választhatod a garbó- vagy a V-nyakat is.

A trend két meghatározó motívuma, a fodor és a mell alatti húzás természetesen itt is megjelenik, enyhén lolitás feelinget kölcsönözve az alapértelmezésben is erotikus daraboknak. Különösen menők a kockamintás modellek.

A tervezők fantáziájukat szabadjára engedve játszottak a motívummal, mind az elhelyezését, mind pedig a színvilágát illetően.

Többnyire nagyléptékű mintákban gondolkodtak, ezek azonban leginkább a kifutók királynőin mutatnak jól. Áthidaló megoldást jelenthet a ruha alsó és/vagy felső szegélyénél, illetve az ujjakon keresztben futó, kisebb léptékű kockaminta.

Virágos, etno és egyszínű

A kisebb és a nagyobb virágminta éppúgy divat, mint a természeti népektől ellesett motívumok, illetve a hagyományos kasmírminta – mindez élénk, vidám színekben. Ha ez nem volna elég, hordhatsz hátul kivágott, aszimmetrikus szabású vagy ejtett vállú darabokat is, a fodrosról már nem is beszélve.

A minta természetesen nem kötelező, mint azt számos telitalálatnak bizonyult modell is illusztrálja. Ilyen többek között az a ’70-es éveket idéző, vastag övvel feldobott, egyszínű, földig érő kasmírruha, melynek tervezője nyilvánvalóan megtalálta a bohém és a teátrális közötti kényes egyensúlyt.

Ami mindent visz

A kötött ruha az idei szezon abszolút slágere. Sokoldalúan használható, ruhaként, de akár tunikaként is viselhető a nadrág felett. Nemcsak szép, de praktikus is, hiszen védi a derekat, így a felfázás kizárt. Szűkebb változatai a vékonyabb hölgyeknek, a lazábbak a telt lányoknak lehetnek ideálisak. Az öv a kötött ruháknál is használható, sokszor elég, ha a saját anyagából készült vékony változatot kötöd a derekad köré.
Használd ki a kötött anyag kettősségét: egyrészt egyszerű és bájos, másrészt nagyon is izgató formákat varázsol, így a férfiak is kedvelik.
A szürke és a lila árnyalatai illenek az textil jellegéhez, de merészebb színekkel is kísérletezhetsz.

Csipkeköltemények

Nincs az a pasi, akiben ne ébresztene bizonyos gondolatokat a most nagyon trendi csipke. Érdemes tehát beépítened az őszi ruhatáradba, legalább egy csipkeszegély erejéig. Még jobb, ha a ruha egy az egyben ebből a kifinomultan erotikus, egyszersmind drámai hatást keltő anyagból készül. Mindent visz a klasszikus fekete, de választhatod a fehér valamely krémesebb árnyalatát, illetve az évszak élénkebb trendszíneit, sőt, egy kis metálos beütés is megengedett. Két szabályt azonban mindig tarts szem előtt: a csipkeruha ne simuljon a testre, az anyaga pedig véletlenül se legyen műszálas.

A kis fekete és alternatívái

A „little black dress” alapvetően praktikussága okán él elengedhetetlen alap-ruhadarabként a köztudatban: csaknem minden alkalomhoz illik, ráadásul slankít is – de az utóbbi időben mintha veszített volna a fényéből, ami persze nem meglepő, tekintve, hogy több évtizedes pályafutás áll mögötte. A tervezők most geometrikus szabásvonallal, illetve fodrokkal-bodrokkal próbáltak életet lehelni bele. A végeredmény általában tetszetős, ám a legritkább esetben hat az újdonság erejével.

Alternatívaként szóba jöhet a fekete kombinációja mind a meleg - narancssárga, piros -, mind pedig a nyáriasabb, és ezáltal kontrasztos hatást keltő hideg trendszínekkel - kék, zöld -, valamint a továbbra is taroló lilával. Elegáns és trendi a fekete-fehér – feltéve, ha utóbbinak nem a szűz hóra emlékeztető, hanem valamelyik sötétebb árnyalatát választod.

Ezt is szeretjük