Szexi nyári blúzkörkép
Képgalériákkal
A blúz örök darab, minden nő polcán van egy, de inkább kettő. Ráadásul idén nyáron ismét divatba jött. Hogyan viseld, és mivel?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A blúz olyan, mint a kis fekete ruha. Minden nőnek van egy, esetleg kettő. Viselhető szoknyához, nadrághoz, farmerhez. Lehet nőies, sportos, vagy épp fiús. Válaszd ki a neked leginkább tetszőt, és variáld kedved és hangulatod szerint.

Hogyan viseld?

Sokan a blúzt még ma is valami elegáns, színházba való ruhadarabnak tekintik. Ez biztosan az óvodai és iskolai berögződések miatt alakult így, hiszen mindenkinek van pár fotója az ovis vagy általános iskolai ballagásról, ahol sötétkék szoknyában és fehér blúzban feszít.

Ideje levetkőzni a szocreál életérzést, és ismét blúzba öltözni a hétköznapokban is. Mint mindenhol, itt is az a lényeg, hogy a többi ruha, illetve kiegészítő milyen környezetbe teszi azt a bizonyos blúzt.

Az igazi klasszikus természetesen a fehér, de fazonjától függően lehet bolondos, szigorú, de férfias is.

Ha trendi akarsz lenni, akkor a recept a következő: kissé férfias szabású, de nem férfiaknak készült inget vegyél fel farmerhez. Mindenképpen tűrd be, ne hagyd lógni. Tegyél fel feltűnő nyakláncot és karkötőt, dobj fel ezekkel színben harmonizáló táskát, és már kész is. A legjobb, ha kissé elnagyolt, műanyag ékszerek mellett döntesz.

Ha ceruzaszoknyához veszed fel, akkor szigorú tanárnéni leszel. Ilyenkor csak egy kevés és diszkrét fémékszert viselj. A szabás lehet férfias, de akár extraszexi karcsúsítottat is felvehetsz. Kevés férfi tud ellenállni a szigorú, de észbontóan erotikus imázsnak.

Ha vékony vagy, akkor jobb, ha a fodros, nőies szabású darabok mellett teszed le a voksodat. A szigorú, szögletes szabás téged is csak szögletesebbé tesz. Ha pedig kicsit el vagy eresztve, akkor mindig laza legyen a blúzod. Elég kiábrándító, és semmiképpen nem szexi, ha szétfeszíti a melled vagy a csípőd a blúzt, esetleg elrepül egy-két gomb. Jó, ha tudod, hogy a fehér erősít. A blúz mindig legyen szabott. Ha széles fazon, akkor se hasson úgy, mint egy denevér szárnya.

Természetesen nemcsak az iskolás fehéret érdemes számításba venni, hanem más élénk, vidám színeket, elvégre nyár van. Ha színeset választasz, akkor legyen benne egy kis móka, egy kis huncutság. Lehet ez egy zsabó vagy egy kevés csipke, esetleg egy masni a nyakadban. Nagyon nőies az apró pöttyös, leheletvékony ingecske.

Trendek

Férfiasan tökéletes

Az ing férfiholmi. Ezért is ellenállhatatlan egy nőn. Marlene Dietrich-nek és Yves Saint Laurent-nak köszönhető, hogy megjelent a női ruhásszekrényekben. Idén a designerek és stylistok azért rafináltak, és a férfiasnak tűnő ingeket annyira behúzták derékban, és olyan feszesek lettek, hogy senkinek eszébe nem jut más, csak a nőiesség.

Ellenállhatatlan leszel, ha reggel a pasid ingét kapod magadra pongyola helyett. Imádni fogja!

Fidrek, fodrok és pöttyök

A másik véglet a hipernőiesség. Könyék fölé érő, szűk felsők, jó sok fodorral és berakással megbolondítva. A mintákban, ha klasszikus gombos blúzról van szó, jobb, ha mértéktartó vagy. A fodor éppen elég, ehhez már csak egy kevés csík vagy csipetnyi apró pötty szükségeltetik, és te leszel a báj királynője. A fodros retro blúzokhoz remekül illik a szintén trendi emelt derekú farmer. Csak győzd levakarni magadról a pasikat.

Előtűnő vállak

Hagyd féloldalasan leesni a csónaknyakú felsődet. Az előtűnő gömbölyű és ennivalóan barna női vállak már sok férfi vesztét okozták. Arra figyelj, hogy a melltartó pántja ne kukucskáljon ki, vegyél alá pánt nélkülit. Mivel a hátad is kint lesz belőle, fordíts különös figyelmet rá testápoláskor.

Ezt is szeretjük