4 rafinált megoldás, hogy 10 centivel karcsúbb legyen a derekad

Nem csak diétával lehetsz karcsú. Jól kombinált darabokkal tíz centit is elcsalhatsz derekad méretéből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Minden nő vékony derékra vágyik, összképromboló zsírpárnácskák nélkül. A sport és a diéta sokat tehet az ügy érdekében, de sajnos a folyamat hosszadalmas, és nem mutat azonnali eredményt. Ha türelmetlen vagy, és szeretnél varázsütésre csinosabbnak látszani, akkor nincs más dolgod, mint beépíteni pár karcsúsító fazont a ruhatáradba.

Játék a szabásvonalakkal

Ahhoz, hogy vékonyabbnak tűnjön a derekad, és ne olvadjon össze az alsó- és felsőtested, meg kell találnod a helyes arányokat.

Homokóra testalkatra

Ezt a homokóra típusú testalkat szemlélteti a legjobban, hiszen a mellek, a fenék és a csípő méretei egyensúlyban vannak, ezáltal a derék sokkal vékonyabbnak tűnik. Ha erősebb testalkattal rendelkezel, használd ki, hogy van melled és feneked. Ezekre a testrészeidre helyezd a hangsúlyt, és meglátod majd a különbséget. A hangsúlyozás azonban nem azt jelenti, hogy minden feszüljön rá az idomaidra!

A mellek esetében egy olyan melltartó, ami jól tart, egy V-kivágás a felsődön, egy mell alatti varrás vagy az átlós, átlapolt szabásvonal a kebleknél ízléses és csalafinta megoldás lehet. Hozzá egy A-vonalú szoknya vagy egy lefelé egyenletesen bővülő nadrág olyan vonalat képez a testeden, mely karcsúbb ívet ad a derekadnak. Fontos azonban, hogy a derékrészen ne feszüljön rád semmi, de ne is legyen zsákszerűen bő. A fazon kövesse a test vonalát, de ugyanakkor engedjen mozgásteret, akkor is, ha leülsz. A cél nem az, hogy kibuggyanjon itt-ott, aminek nem kéne.

Fiús testalkatra

Hiába nem rendelkezel plusz kilókkal, az alakod mégis egyben van, derékrész nélkül.

Esetedben picit meg kell toldani a mellek és a csípő méretét, hogy az arányok kiegyenlítődjenek, és ívet kapjon a derekad. Egy push-up melltartó, egy vastag öv a derekadra, egy olyan felsőrész, ami a melleknél optikailag nagyobbít - mind szóba jöhetnek. Te bátran választhatsz mintásat felülre, és mellrésznél elfér egy kis díszítés is, ha mondjuk fodros, zsabós a kivágás. A terebélyes tányérszoknyáktól sem kell visszariadnod, pláne, ha magasított, passzrészes derekuk van.

Magasított derékszabásnál két szabályt végy figyelembe: ha van rajtad súlyfelesleg, akkor a nadrág vagy a szoknya dereka soha ne legyen külön szabott, vagyis passzrészes. Az a jó, ha nem különül el a ruhadarabtól, hanem egybefolyik. Ha nincs mit takargatnod a derekadon, csak egyszerűen hangsúlyozni szeretnéd, akkor választhatsz passzrészes megoldást. A magasan záródó derékrész minden esetben jótékony hatású! A különbséget leginkább akkor láthatod, ha belehúzod a felsőd egy csípőszabású nadrágba, majd egy magas derekúba. Az öv pedig minél vastagabb, annál jobb!

Karcsúsító fazonok

A H&M kék ingruhája nagyon jól szemlélteti a felfelé és a lefelé szétnyitó V-vonalat. A felső rész mély kivágása a mellekre és a vállakra helyezi a hangsúlyt, míg az alsó, bővebb, redőzött rész eltakarja a felesleget, a derékra helyezett öv pedig még szebb ívet ad az alakodnak. Ez a darab 7470 forintba kerül. A Benetton denevérujjú felsője könnyed, légies viselet, ami 19 290 forintért kapható. Felül bő, lenti irányban pedig beszűkül, de mégsem tapad rá az emberre. Ezért, hiába világos színű, optikailag mégis csal egy picit deréktájon.

A H&M újabb példája a V-vonalú, mély kivágás előnyeire az élénk pink színű, átlapolt, derékban megkötős tunika - 2970 forintért.

A fekete Puma top is hasonló elveket követ, az átlós mellrész és a deréktájon elhelyezett megkötő szűkíti azon a ponton a vonalakat, a csípőig érő lazább, redőzött alj pedig eleget tesz az egymásból nyíló V-vonalaknak. Az ára 12 990 forint.

A New Yorker múltat idéző, gumírozott derekú ruhája könnyen varázsolhat a te alakodból is homokórát - 8090 forintért megvásárolhatod!

A Promod világos padlizsán színű nadrágja 12 000 forintért nemcsak a lábakat hosszítja, hanem pár centit derékból is lefarag. Ugyanezt érheted el a Mango redőzött, bő farmerszoknyájával, ami leginkább fiús testalkatúaknak ajánlott. Ezt a darabot 9495 forintért viheted haza.

A New Yorker vibráló kék tunikája a figyelemelterelés mestere! Felül a melleket hangsúlyozza szabásával, majd rafináltan követi a derék vonalát, végül pedig bővülő aljával elfedi a csípőn lerakódott felesleget. 3690 forintért a tiéd lehet. A Quelle földszínű topja is mellbedobással farag le a derekadból. A V-vonal, a mell alatti szabás és a feltűnő megkötő mind ezt a célt szolgálja, mindössze 5995 forintért. Az Orsay 4595 forintos topja szintén mell alatt szabott, és a kockás mintázatból is az előnyöket sajtolta ki. Végezetül pedig egy vastag öv, szintén az Orsay üzletéből, ami 2595 forintért egészítheti ki karcsúsító ruhatáradat.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük