Ezt kenték a nők a szájukra az elmúlt 100 évben
Van, ami még most is jó
Neked melyik korszak a kedvenced a rúzstörténelemben?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A divat folyamatosan változik, megújul, nem kivétel ez alól a sminktrend sem, mely 1916 óta számos fordulatot vett. Kíváncsi vagy, hogyan használta a rúzst nagyanyád vagy édesanyád fiatalkorában? Akkor ezt nézd meg!

Száz év rúzsdivatja három percben

Egy profi sminkes, Kandee Johnson bemutatójában láthatod pár percben összesűrítve az elmúlt évszázad szinte teljes rúzstörténelmét. Szerinted melyik korszak volt a legelőnyösebb?

1916-ban még természetes anyagokat használtak, és aprócska agyagtárolóban árusították a rúzsokat. 1925-ben a szilva, a cseresznye és a barnás árnyalatok voltak a favoritok, amiket sablonnal kentek fel. Az 1930-as évek vége az elegáns matt színekről szólt, néhány év alatt azonban a narancssárgák és a pirosak felé fordult a közfigyelem. 

1950 környékén megérkeztek a tartós színt adó termékek, és ezzel együtt a sötétvörös is divatba jött Marily Monroe hatására. 1967-ben azonban már a sápadt, fehérrel festett ajkak váltak népszerűvé. A következő 20 évet a vibráló színek és a szájfény határozták meg, ami Madonnának is nagy kedvence volt. Az 1990-es évek végén hódított a sötét szájkontúr, az új évezred elején pedig a hűvös, nude árnyalatoké volt a főszerep. Manapság a Kardashian család diktálja a divatot, így a matt, erőteljes, sötét színek dominálnak.

Öt imádnivaló árnyalat

Ez az öt rúzsárnyalat tényleg csodásan csókolnivalóvá teszi az ajkaidat. Elmondjuk, melyik illik hozzád a legjobban!

Ezt is szeretjük