Egyszerű, karcsúsító zöldséglepény - Nemcsak egészséges, finom is
A ropogós zöldséglepény a népszerű tócsni alakbarát változata.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Ez a recept könnyebb és egészségesebb, mint a hagyományos krumplis lepény, és akár fél órán belül tálalhatod is. Ilyen formában még a gyerekek is örömmel megeszik majd a zöldséget.
A jól megszokott krumplit cseréld édesburgonyára, azon kívül bármilyen otthon fellelhető zöldséget keverhetsz hozzá. Sajttal megszórva és fokhagymás joghurttal leöntve kínáld.

Zöldséglepény
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2 édesburgonya
- 1 póréhagyma
- 1 sárgarépa
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg sajt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 25 perc
Elkészítés menete
A cukkinit, a répát és az édesburgonyát pucold meg, és a sajttal együtt nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a zabpelyhet, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, aprított póréhagymával és zúzott fokhagymával.
Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, majd rakj bele egy evőkanálnyi masszát, és kicsit lapogasd el. Arra figyelj, hogy a lepény ne legyen túl vastag. Mindkét felét süsd meg körülbelül három-három perc alatt. Ha mindenhol szép piros, csúsztasd egy tányérra, és kicsit törölgesd át papírtörlővel.