Sokzöldséges, zöldfűszeres omlett
Bőséges hétvégi reggeli
Ha ezzel a zöldséges omlettel indítod a reggelt, biztos, hogy egész napra marad energiád.
- Az 53 éves Jennifer Lopez nem takargatja tökéletesre formált alakját: 8 fotó, amikor szinte meztelenül állt a kamerák elé (18+) »
- Jobban csökkenti a stressz nyomait, mint a krémek: keringésfokozó arcmasszázs ráncok és nyúzott kinézet ellen »
- 7 sikkes, nőies szett Palvin Barbarától, amit szimpla darabokból hozott össze: elképesztően csinos bennük »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Ebbe a zöldséges omlettbe bármit beletehetsz, amit otthon találsz, gombával, paradicsommal, snidlinggel is nagyon finom.

Zöldséges omlett
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg cukkini
- 8 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- fél kaliforniai paprika
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál főzőtejszín
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat lazán verd fel, keverd el a tejszínnel. Pucold meg a hagymát, és vágd fel, akárcsak a cukkinit és a paprikát. Aprítsd fel a petrezselymet és a bazsalikomot. Vedd elő kedvenc serpenyődet, és forrósíts benne olívaolajat.
Tedd bele a zöldségeket, a zöldfűszereket, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold puhára őket kis lángon, körülbelül tíz perc alatt. Majd öntsd rá a tojásokat, és további öt-tíz perc alatt süsd meg. Tegyél fedőt a tetejére, amíg átsül, mielőtt levennéd a tűzről, egy-két percig süsd fedő nélkül. Ne legyen nagy a láng, mert akkor az omlett hirtelen megkeményedik. Ha szép piros, kész is. Szeleteld úgy, mintha egy torta lenne.
Még több recept