Zöldséges, tunkolós marhapörkölt: a vörösbor adja az igazi zamatát
Még finomabb a vörösboros marhapörkölt, ha zöldségekkel dúsítod.

zoldseges marhaporkolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marhapörköltet főzni igazi ráérős tevékenység, hiszen csak a hús puhulása nagyjából három órát vesz igénybe. Mégis megéri rááldozni az időt, az eredmény ugyanis fenséges. Kísérletezz bátran a különféle ízesítésekkel: remekül megy például a vörösboros marhapörkölthöz a belekarikázott sárgarépa!

Zöldséges vörösboros marhapörkölt receptje

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 2 sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhalábszárat kockázd fel és sózd be. A hagymát aprítsd fel, olajon párold üvegesre, majd dobd hozzá a húst, és közepes lángon pirítsd fehéredésig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, sózd, borsozd, add hozzá az őrölt köményt, és öntsd fel a borral. Tedd vissza a tűzre, és kis lángon, lefedve kezdd el főzni. Néha keverd meg, az elfőtt levet vízzel vagy borral pótold, de nem kell folyamatosan mellette állni. Egy óra múlva keverj hozzá egy felkarikázott paprikát és paradicsomot is. Az utolsó fél órában add hozzá a meghámozott, karikákra vágott répát, és főzd össze a szaftos ragut.

Kínálj különleges köretet a pörkölt mellé! Amíg fő, a burgonyás knédlit is ráérősen elkészítheted.

Ezt is szeretjük